LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Predstava u ZPC-u

„Nukleon” – napuštena zabava, prazan DJ-pult i zaboravljena odjeća

Plesno ostvarenje koje okuplja upečatljivu izvođačku ekipu koja pomiče granice plesa i koreografije na repertoaru je Zagrebačkog plesnog centra. Priča je to o rođendanskoj zabavi, a čijoj – pogledajte!

Plesno ostvarenje koje okuplja upečatljivu izvođačku ekipu koja pomiče granice plesa i koreografije na repertoaru je Zagrebačkog plesnog centra. Priča je to o rođendanskoj zabavi, a čijoj – pogledajte!

U petak, 9. veljače, u 20 sati u Zagrebačkom plesnom centru ponovno će se izvesti Nukleon, predstava koja je privukla pažnju šire kazališne javnosti – najavljuje Iva Nerina Sibila, jedna od koreografkinja predstave i osnivačica IMRC-a. Predstava je premijerno prikazana u studenom 2016. godine, a do sada je prikazivana i u sklopu Tjedna suvremenog plesa, na Improspekcijama (međunarodnom festivalu improvizacije), BOK festu – Bjelovarski odjeci kazališta, festivalu Inkluzivne scene u Rijeci, a 31. siječnja i odabirom Plesne mreže u HNK-u Osijek. 

Nukleon je plesno ostvarenje nastalo u suradnji Inkluzivnog kolektiva za istraživanje pokreta – IMRC kolektiva i koreografkinje Aleksandre Janeve Imfeld. Ova dinamična, provokativna i emocionalna predstava okuplja upečatljivu izvođačku ekipu koja pomiče granice plesa i koreografije.

Koreografski predjeli koje plesači stvaraju posljedica su kolektivnog autorstva i plesačke interakcije nastale iz svakog pojedinog tijela i osobnog interesa. Nukleon se sadržajno smješta u prostoriju u kojoj se odvila rođendanska zabava, a čija, možemo tek naslutiti. Napuštena zabava, prazan DJ-pult i zaboravljena odjeća preuzeti od novih aktera postaju mjestom dinamičkih sudara i emocionalnih eksplozija. IMRC-ov Nukleon zajednica je kojoj je uporište magnetska i neraskidiva povezanost i međuovisnost svih svojih dijelova.

Za predstavu su zaslužni:

  • koreografkinje: Aleksandra Janeva Imfeld i Iva Nerina Sibila
  • sukreatori i izvođači: Josipa Lukinović, Helvecia Tomić, Irma Unušić, Iva Nerina Sibila, Leon Goličnik, Nikola Orešković
  • kostimografija: IMRC i Aleksandra Janeva Imfeld
  • scenografija: fundus Zagrebačkog plesnog centra
  • svjetlo i tehničko vodstvo: Duško Richtermoc i Jason Mulhausen
  • glazbena podrška: Marin Živković
  • produkcija: Amela Pašalić za IMRC / Hrvatski institut za pokret i ples – HIPP
FOTO: K. MARINAC