LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Izložba u Klubu Zona

Nepristupačne bračke lokacije mladi Bračanin donosi u ciklusu fotografija

Ciklus „2017: Odiseja Brač“ rezultat je pustolovnog duha autora i njegove ljubavi prema otoku, zbog čega je proveo mnoge neprospavane noći na raznim lokacijama.

Ciklus „2017: Odiseja Brač“ rezultat je pustolovnog duha autora i njegove ljubavi prema otoku, zbog čega je proveo mnoge neprospavane noći na raznim lokacijama.

U Info zoni nas ove srijede, 30. kolovoza u 19 sati očekuje otvorenje izložbe mladog Božana Štambuka. Fotografije iz ciklusa 2017: Odiseja Brač slave prirodne ljepote otoka i bogatstvo bračke kulturne baštine.

Autor ovjekovječuje posebne motive otoka Brača pod zvjezdanim nebom na jedinstven način, koristeći tehnike panoramske dugačke ekspozicije te slaganja ekspozicija. Ciklus fotografija rezultat je pustolovnog duha autora i njegove ljubavi prema otoku, zbog čega je proveo mnoge neprospavane noći na raznim lokacijama. Snimanju je prethodilo dugotrajno planiranje i promatranje kretanja galaksije i mjeseca, svjetlosnog zagađenja i vremenskih prilika.

Foto: Božan Štambuk

Svaka fotografija za autora ima posebno značenje, a sve su nastale zahvaljujući višesatnom stvaranju i izoliranosti u potpunom mraku i prirodi gdje je autor bio prepušten nepredvidljivim uvjetima, nepristupačnosti terena i nepoznatim lokacijama. Upravo zbog toga svaka od njih ima svoju posebnu priču o tome kako je nastala.

Božan Štambuk rođen je 1990. u Supetru na otoku Braču. Fotografiju upoznaje 2010. godine kada u fotoklubu Split uspješno završava školu opće i specijalne fotografije pod vodstvom dr. Darka Alfirevića te iste godine sudjeluje na skupnoj izložbi u fotoklubu Split. Nakon duže pauze fotografijom se iznova intenzivno bavi od 2016. godine kada počinje volontirati u Klubu Zona. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Splitu, a bavi se još glazbom, grafičkim i web dizajnom.

Foto: Božan Štambuk
FOTO: BOŽAN ŠTAMBUK