LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Izvedba u GK Trešnja

Nekad diplomski ispit, sada kazališno uprizorenje – „Slučaj Medeja“

Saznajmo ima li kazalište još uvijek moć udahnuti novi život i ponovno upaliti svjetlo za tisućljetnu posrnulu heroinu grčkih tragedija.

Saznajmo ima li kazalište još uvijek moć udahnuti novi život i ponovno upaliti svjetlo za tisućljetnu posrnulu heroinu grčkih tragedija.

Predstava Slučaj Medeja, nastala kao diplomski ispit, monodrama je koja objedinjuje sedam različitih djela koja progovaraju o liku Medeje. Suvremeni je spoj mlade glumice i mitološki ukorijenjenog klasičnog teksta koji je kroz mnoge metamorfoze ostao jednim od najproblematičnijih kazališnih slučajeva. Izvedba je u programu GK Trešnja 23. studenog.

Ovo kazališno rješenje daje Medeji novo suvremeno lice, ništa manje strašno. Energičnom izvedbom glumica Lidija Kraljić vodi nas do samog izvora Medejinih emocija gdje se bijes, tuga i predrasude iz riječi pretaču u fizički pokret tijela u formi stiliziranog rituala.

Ima li kazalište još uvijek moć udahnuti novi život i ponovno upaliti svjetlo za tisućljetnu posrnulu heroinu grčkih tragedija?

Slučaj Medeja dotiče prostor mraka koji se otvara u svima nama kada želimo sačuvati ono što nam je najdragocjenije. Na što bismo bili spremni da obranimo ono što želimo zadržati pod svaku cijenu?

Prostor igranja predstave lišen je crvene zavjese i zlatnih ukrasa, ogoljen je poput same Medeje, jednostavan, ukazujući na mogućnost njezine priče i u našem svijetu i u našem vremenu. Intrigantno najraznovrsnijoj publici svih generacija.

FOTO: PR FOTO