Škola dokumentarnog filma

Naučite komunicirati jezikom filma i snimite svoj dokumentarac

Škola dokumentarnog filma

Škola dokumentarnog filma održat će se u obliku petomjesečnog intenzivnog programa uz međunarodne te domaće predavače i mentore koji će polaznicima pružiti osnovne i napredne vještine potrebne za snimanje vlastitog dokumentarca. Rok za prijave je 1. rujna 2016.

Otvorena je odlična prilika za sve filmoljupce! Voditelji organizacije Restart pripremili su Školu dokumentarnog filma, koja će se održati u obliku petomjesečnog intenzivnog programa. Međunarodni te domaći predavači i mentori polaznicima će pružiti osnovne i napredne vještine potrebne za snimanje vlastitog dokumentarca.

Svakome je omogućeno izražavati se jezikom filma, a glavni je cilj pomoći polaznicima da naprave vlastite dokumentarne filmove s onime što im je na raspolaganju. Za pohađanje Škole nije potrebno nikakvo prijašnje filmsko iskustvo, nego motivacija i želja za bavljenjem dokumentarcima u budućnosti. Zainteresirani moraju poznavati osnove rada na računalu, imati pristup računalu na koji se može instalirati program za montažu te kameru kojom se može snimati (DSLR kamera, video kamera, mobitel).

Polaznici će steći vještine potrebne za stvaranje dokumentarnog filma: osnove snimanja, montaže slike i zvuka, produkcije i režije, te će tako postati kompletni autori. Važan je prostor odvojen i za razgovor i analizu ambicioznijih filmskih ideja polaznika. Naime, tjedno će analizirati strane i domaće dokumentarne filmove, a gostujući autori objasnit će kako su nastali neki od njihovih najuspješnijih radova te koje bi greške valjalo izbjeći. Polaznici će tijekom pet mjeseci raditi na seriji posebno osmišljenih vježbi, a završna je vježba ujedno i kratki dokumentarni film. Nakon završetka Škole, Restart laboratorij producirat će najuspješnije ideje uz stručnu pomoć i individualni rad mentora.

U sklopu programa Škole bit će organizirana i predavanja uspješnih stranih dokumentarista. Termini održavanja predavanja su utorkom od 16 do 20 sati, petkom od 20 do 22 sata i subotom od 11 do 16 sati u prostoru Pogona (Ulica kneza Mislava 11, Zagreb). Rok za prijave je 1. rujna 2016, a sve informacije o postupku nalaze se na službenoj stranici programa.

Komentari na članak

Vezani članci

Film

Svestrani profesor

Marijan Krivak s FFOS-a proglašen najboljim filmskim kritičarom u 2018. godini

Nagradu „Vladimir Vuković” za najboljeg filmskog kritičara u 2018. godini primio je Marijan Krivak za tekstove objavljene u Hrvatskom filmskom ljetopisu, radijskoj emisiji Filmoskop te na mrežnim stranicama filmovi.hr i hdfk.hr, a Nagradu „Vladimir Vuković” za najboljeg novog kritičara Miro Frakić za tekstove objavljene u Hrvatskom filmskom ljetopisu i Filmonautu.

Film "150 miligrama"

Filmovi

SC u siječnju časti studente projekcijama u Kinu Forum, u MM centru i dalje besplatne

U siječnju će se u Kinu Forum i MM centru prikazati šest filmova, mahom nominiranih za nagrade na prestižnim svjetskim festivalima, a studenti će ih moći pogledati potpuno besplatno.

FAK natječaj

FAK poziva na prijavu

Natječaj za najbolju recenziju “Matej Lovrić”

Filmski portal Fak.hr drugu godinu zaredom raspisuje natječaj za najbolju recenziju ''Matej Lovrić'' u sjećanje na kolegu recenzenta. Kako sudjelovati i koji je nagradni fond saznajte u sljedećim redovima.

Kokice

Projekcija dokumentarca

Novi KineDok prikazuje kako su rumunjske dvorane s dušom zamijenili multipleksi

Djelić surove svakodnevnice kinematografije u Rumunjskoj prikazat će se nagrađivanim dokumentarcem „Cinema, Mon Amour" na drugom izdanju riječkog KineDoka.

Zrinjevac: ljeto

Food Film Festival Zagreb

Gurmansko-filmski festival na Zrinjevcu

Na zagrebačkom Zrinjevcu nudi vam se iznimna prilika da uz film uživate u istim vrhunskim gastronomskim poslasticama koje pripremaju i kušaju junaci na filmskom platnu.