Škola dokumentarnog filma

Naučite komunicirati jezikom filma i snimite svoj dokumentarac

Škola dokumentarnog filma

Škola dokumentarnog filma održat će se u obliku petomjesečnog intenzivnog programa uz međunarodne te domaće predavače i mentore koji će polaznicima pružiti osnovne i napredne vještine potrebne za snimanje vlastitog dokumentarca. Rok za prijave je 1. rujna 2016.

Otvorena je odlična prilika za sve filmoljupce! Voditelji organizacije Restart pripremili su Školu dokumentarnog filma, koja će se održati u obliku petomjesečnog intenzivnog programa. Međunarodni te domaći predavači i mentori polaznicima će pružiti osnovne i napredne vještine potrebne za snimanje vlastitog dokumentarca.

Svakome je omogućeno izražavati se jezikom filma, a glavni je cilj pomoći polaznicima da naprave vlastite dokumentarne filmove s onime što im je na raspolaganju. Za pohađanje Škole nije potrebno nikakvo prijašnje filmsko iskustvo, nego motivacija i želja za bavljenjem dokumentarcima u budućnosti. Zainteresirani moraju poznavati osnove rada na računalu, imati pristup računalu na koji se može instalirati program za montažu te kameru kojom se može snimati (DSLR kamera, video kamera, mobitel).

Polaznici će steći vještine potrebne za stvaranje dokumentarnog filma: osnove snimanja, montaže slike i zvuka, produkcije i režije, te će tako postati kompletni autori. Važan je prostor odvojen i za razgovor i analizu ambicioznijih filmskih ideja polaznika. Naime, tjedno će analizirati strane i domaće dokumentarne filmove, a gostujući autori objasnit će kako su nastali neki od njihovih najuspješnijih radova te koje bi greške valjalo izbjeći. Polaznici će tijekom pet mjeseci raditi na seriji posebno osmišljenih vježbi, a završna je vježba ujedno i kratki dokumentarni film. Nakon završetka Škole, Restart laboratorij producirat će najuspješnije ideje uz stručnu pomoć i individualni rad mentora.

U sklopu programa Škole bit će organizirana i predavanja uspješnih stranih dokumentarista. Termini održavanja predavanja su utorkom od 16 do 20 sati, petkom od 20 do 22 sata i subotom od 11 do 16 sati u prostoru Pogona (Ulica kneza Mislava 11, Zagreb). Rok za prijave je 1. rujna 2016, a sve informacije o postupku nalaze se na službenoj stranici programa.

Komentari na članak

Vezani članci

Film „Fahrenheit 451”

Motovun Film Festival

Besplatna projekcija kultnog „Fahrenheita 451”; lokacija skrivena

Vlasti nerijetko vole ostaviti narod u neznanju zatirući kritičke misli. I zato otvorite svijest i prijavite se za besplatnu projekciju filma „Fahrenheit 451” koji će se na skrivenoj lokaciji prikazati u sklopu „Motovun Film Festivala”.

11 božićno-filmskih činjenica koje niste znali!

Božić na filmski

11 božićno-filmskih činjenica koje sigurno niste znali

Tko je trebao glumiti vilenjaka u „Elfu“? Zašto je Grinch zelen? Odakle ideja Burtonu za „The Nightmare before Christmas“? Donosimo vam zanimljivosti o božićnim filmovima koje niste znali.

Otvoren Motovun Film Festival 2018.

Natječaj za starije od 18

Motovun Film Festival prima 60 volontera

Fleksibilni i pouzdani pojedinci stariji od 18 godina za volontiranje na Motovun Film Festivalu mogu se prijaviti do 20. lipnja. Sve o festivalu moguće je čuti i na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.

Veliki filmski kviz 16.

Provjerite svoje znanje o filmovima

Prijavite se na već 16. po redu Veliki filmski kviz!

Nemojte zadržavati svoje filmsko znanje za sebe, sudjelujte u FAK-ovom kvizu i osvojite bogate i prigodne nagrade.

Predstava "6mm"

Ispovijest o boli i pobjedi

Nakon romana TV voditeljice Berardini, borba s rakom dojke u kazališnoj i filmskoj formi

„6mm – ispovijest o boli i pobjedi“ hrabro progovara o borbi s rakom dojke i svim promjenama koje ta bolest izaziva, prvo u obliku romana, a sad i kao kazališno-filmski projekt. U ZKM-u se prikazuje 31. siječnja.