LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Društvo studenata kroatologije

Natječajem Margan Tadeon biraju se najbolji studentski poetski i prozni radovi

Objavljen je natječaj Margan Tadeon kojime Društvo studenata kroatologije Cassius bira najbolje poetske i prozne radove. Oni nastoje zainteresirati studente za kroatološke vrijednosti, a svi zainteresirani mogu se prijaviti do 2. prosinca.

Objavljen je natječaj Margan Tadeon kojime Društvo studenata kroatologije Cassius bira najbolje poetske i prozne radove. Oni nastoje zainteresirati studente za kroatološke vrijednosti, a svi zainteresirani mogu se prijaviti do 2. prosinca.

Društvo studenata kroatologije Cassius i ove godine raspisalo je Margan Tadeon – natječaj za najbolji studentski poetski i prozni rad. Udruga još uvijek čuva tradiciju koju su započeli bivši studenti Dino Jelinić i Andrea Slišković osmislivši ideju ovoga natječaja.

Lucian Borić, predsjednik Društva Cassius, napominje kako je književno stvaralaštvo danas gotovo zapostavljeno zbog sve veće internetske komunikacije i masovne tehnologije. Upravo zbog toga, cilj je ovoga natječaja zainteresirati studente za kroatološke vrijednosti, ali i pružiti im mogućnost da se profiliraju kao pisci.

– Književnost je možda i najbolji medij pomoću kojega možemo iščitati razmišljanja pojedinaca i duh određenog vremena. Vi nikad ne znate kad će netko nečije djelo, pa tako i književno, proglasiti umjetnošću i možda će upravo ti radovi koje objavimo u našem časopisu nekom budućem književnom kritičaru značiti nešto i pomoći mu da shvati duh našega vremena. – rekao je Lucian Borić, predsjednik Društva studenata kroatologije Cassius.

Studenti koji se prepoznaju u ovim rečenicama mogu na natječaj prijaviti svoje kratke priče, eseje, anegdote, crtice i slično. Prijave su otvorene do 2. prosinca 2018. godine, a pravila su:

  •  tema je slobodna
  •  oblikovanje: font 12, Times New Roman, prored 1,5, obostrano poravnanje teksta
  •  svaki student može poslati 3 pjesme i/ili 2 prozna teksta koja prethodno nisu bila objavljena
  •  radovi moraju biti napisani na hrvatskome jeziku
  •  naziv dokumenta: ime i prezime autora, naslov rada – poezija/proza
  •  radovi smiju biti i znanstvenoga i neznanstvenoga tipa

Radovi se šalju na e-mail adresu dskcassius@gmail.com, a kao predmet treba navesti: Margan Tadeon – natječaj za prozni rad ili Margan Tadeon – natječaj za poetski rad. Pobjednici će biti objavljeni 5. prosinca 2018. godine na web i Facebook stranici Društva Cassius, a bit će nagrađeni knjigama sponzora.

FOTO: FLICKR