LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Nagradni natječaj V.B.Z.-a i TISAK Medije

Natječaj za najbolji neobjavljeni roman na hrvatskom jeziku

Sjajna prilika za nove pisce u postanku, pošaljite svoj roman i možda baš vi osvojite nagradu od sto tisuća kuna!

Sjajna prilika za nove pisce u postanku, pošaljite svoj roman i možda baš vi osvojite nagradu od sto tisuća kuna!

Nakladnička kuća V.B.Z. i Tisak Media dodjeljuju godišnju književnu nagradu za najbolji novi, originalni i neobjavljeni roman na hrvatskom jeziku.

Natječaj je javan, a rukopisi se predaju pod šifrom. Autori na rukopis romana moraju napisati šifru, a uz rukopis moraju priložiti zapečaćenu omotnicu u kojoj se nalaze šifra, ime i prezime autora, telefon, adresa, e-mail, OIB i IBAN.

Rukopisi moraju biti napisani na računalu, s dvostrukim proredom, na bijelom papiru formata A4. Uz rukopis obavezno je priložiti i elektronički zapis rukopisa, na DVD-u ili CD-u. Svaki sudionik natječaja smije poslati samo jedan roman, koji nije objavljen i nije prijavljen na niti jedan drugi natječaj.

Najboljem romanu bit će dodijeljena novčana nagrada u bruto iznosu od 100.000,00 kn.

Nakon što se rukopisi predaju, sudionici se obvezuju da za vrijeme trajanja natječaja neće ni s jednom drugom nakladničkom kućom sklopiti ugovor o objavljivanju istog romana.

Nagrađeni autor se obvezuje ustupiti sva autorska prava, a posebno za izdavanje romana, V.B.Z.-u na trajno korištenje bez daljnje naknade, kao i pravo prevođenja na strane jezike u Republici Hrvatskoj i inozemstvu. Ustupanje prava se odnosi na tiskanu i elektroničku verziju knjige.

Prema preporuci žirija, V.B.Z. može tiskati još nekoliko rukopisa prispjelih na natječaj. Nakon završetka natječaja, V.B.Z. može ponuditi ugovor autorima čija je djela preporučio žiri. Ako članovi žirija ustanove da nijedan od prispjelih rukopisa ne zadovoljava literarne kriterije, nagrada ne mora biti dodijeljena, niti V.B.Z. mora objaviti knjigu. 

Rukopisi moraju biti dostavljeni u pet primjeraka na adresu: V.B.Z. d.o.o., Velikopoljska 12, 10010 Zagreb, s naznakom "za nagradu V.B.Z.-a".

Svi poslani rukopisi se ne vraćaju.

Rok za prijavu je do 15. srpnja 2015. godine Rezultati natječaja bit će objavljeni u studenom 2015. godine

FOTO: KRISTAEWART.COM