Budi kreativan za bolje društvo

Natječaj za mlade kreativce koji žele rješavati društvene probleme

Fotograf

Otvoren je natječaj b.creative za umjetnike i poduzetnike u kulturi kojim se razmatra kako kulturnjaci i kreativci mogu pomoći u rješavanju problema današnjeg društva. Prijavite se na natječaj jer pobjednike očekuju mnogobrojne nagrade.

Svi mladi kreativci do 28. travnja 2017. mogu se prijaviti na natječaj b.creative. Natječaj organizira istraživački centar KEA, sa sjedištima u Bruxellesu i Shenzhenu, čija je specijalnost savjetovanje država i udruga o kulturi i politikama kreativnih industrija još od 1999.

Cilj je projekta povezati umjetnike i poduzetnike u kulturi kako bi našli inovativna rješenja gorućih problema poput siromaštva, društvene kohezije, pristupa obrazovanju i digitalnoj pismenosti, mentalnog i fizičkog zdravlja ljudi, proizvodnje nove hrane i održive poljoprivrede, mobilnosti, klimatskih promjena i zaštite okoliša.

Za prijavu je potreban prijedlog projekta napisan na engleskom jeziku od maksimalno 5 tisuća riječi. Trebao bi sadržavati ime projekta, opis i obrazloženje ideje, njezine intersekcionalne aspekte, ciljane publike, ključne aktivnosti, ključne resurse i partnere, kao i financijski plan.

Potom, valjalo bi priložiti i video – ne dulji od dvije i pol minute, maksimalne veličine 500 megabajta, koji bi trebao vizualno opisivati ideju projekta, kao i naslovnu fotografiju koja najbolje opisuje projekt. I naposljetku, potrebno je priložiti biografije članova tima koje trebaju sadržavati kratak opis pozadine svakoga člana, njegovo zanimanje i trenutačne aktivnosti te organizacije kojima pripada, njegovu elektroničku adresu i zemlju u kojoj je baziran.

Svi materijali moraju se poslati na adresu tpletosu@keante.eu putem stranice Transfer u obliku zip datoteke s naslovom Application for the b.creative challenge. Pobjednici, koji će biti proglašeni 1. lipnja, osvajaju vrijedne nagrade. Osim medijske pokrivenosti projekta, sudionici će osvojiti sudjelovanje u Globalnom programu za kulturno vodstvo i na nekoliko edukacija u Kini i Belgiji, kao i novčane nagrade.

Komentari na članak

Vezani članci

Festival znanosti

Sveučilište u Splitu

Organizatori Festivala znanosti otvorili prijave za sudjelovanje

Glavna tema ovogodišnjeg Festivala znanosti je vrijeme (kronološko i meteorološko). Studenti i nastavnici Sveučilišta u Splitu koji bi htjeli organizirati aktivnosti u okviru Festivala znanosti, mogu se prijaviti do 30. siječnja 2017. godine. 

Mirovni studiji

Poziv „nemirnima“

Otvorene su prijave za novu generaciju polaznika Mirovnih studija

Centar za mirovne studije od 1997. godine organizira neformalni obrazovni program Mirovni studiji za sve građane željne djelovanja, koje će potaknuti društvene promjene. Ako želite propitivati teoriju u kombinaciji s praktičnim i iskustvenim učenjem, ovo je vaša prilika.

teh

Radionica o računalnoj sigurnosti

Studenti iz EESTEC-a pomažu drugim studentima zaustaviti hakere

Pozivaju se svi studenti Sveučilišta u Zagrebu da se pridruže radionici te da nauče koristiti sve osnovne alate za ofenzivno i defenzivno testiranje aplikacija te računalnih sustava i mreža. Prijave se zaprimaju do 12. ožujka.

Izgubljeni klasik američke nezavisne kinematografije u MM centru

Projekcija filma "The Whole Shootin' Match"

Izgubljeni klasik američke nezavisne kinematografije u MM centru

U okviru programa "Kratke slike" u zagrebačkom MM centru prikazuje se izgubljeni klasik američke nezavisne kinematografije. Film "The Whole Shootin' Match" je crno-bijela tragikomična balada o dvojici sanjara s margine društva.

Lemax

Put do uspjeha

„ICT Supergirls”: Ambiciozne poduzetnice dokazale da u ICT sektoru ima mjesta za žene

Talentirane žene podijelile su svoje putove pune uspona i padova te male tajne kako uspješno plivati u poduzetničkim vodama. Svoja iskustva prenijele su gošćama i uputile mnoge savjete kako preživjeti okrutan svijet „businessa”.