LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
"Festa Choralis"

Nastup Akademskog pjevačkog zbora FOI-ja izazvao dugotrajni pljesak

Akademski pjevački zbor FOI-ja osnovan je početkom ljetnog semestra akademske godine 2015/2016. Svoj je prvi javni nastup izveo na šestom izdanju smotre "Festa Choralis".

Akademski pjevački zbor FOI-ja osnovan je početkom ljetnog semestra akademske godine 2015/2016. Svoj je prvi javni nastup izveo na šestom izdanju smotre "Festa Choralis".

U petak, 3. lipnja 2016., u Hrvatskom glazbenom zavodu u Zagrebu održan je prvi javni nastup Akademskog pjevačkog zbora FOI-ja na VI. smotri zborova, vokalnih ansambala, klapa i glazbenih sastava Sveučilišta u Zagrebu, popularnijoj pod nazivom Festa Choralis. Zbor je nastupio pod vodstvom prvog voditelja i dirigenta zbora, dr. sc. Ivana Malbašića.

Akademski pjevački zbor FOI-ja osnovan je početkom ljetnog semestra akademske godine 2015/2016. odlukom dekana FOI-ja prof. dr. sc. Nevena Vrčeka. Nastup se odvio uz klavirsku pratnju Vedrana Mihala s dvjema skladbama: Neka cijeli ovaj svijet (iz mjuzikla Jalta, Jalta) te obradom uspješnice popularne grupe ABBA Thank you for the music.

Organizator Feste Choralis je Sveučilište u Zagrebu, odnosno glavni koordinator programa Universitas cantat, mo. Josip degl' Ivellio, a održana je pod visokim pokroviteljstvom rektora prof. dr. sc. Damira Borasa. Nastupalo je 18 od ukupno 19 zborova ili vokalnih ansambala koji trenutno djeluju na različitim sastavnicama Sveučilišta.

Akademski pjevački zbor FOI-ja trenutno je najmlađi zbor na Sveučilištu, no unatoč tome nastup je odradio samopouzdano, što je nagrađeno i dugotrajnim pljeskom mnogobrojne publike. Dojmovi sa smotre su pozitivni čemu je posebno pridonijelo i zajedničko druženje svih sudionika koje se nastavilo do kasno u noć.

Zbor je i dalje je otvoren za primanje novih članova. Pozvani su svi bivši studenti ili djelatnici FOI-ja, koji su zainteresirani za sudjelovanje, da se jave na zbor@foi.hr.

FOTO: FACEBOOK