Kazališne izvedbe

Nastao kao ispit studenata „Cabaret – koncert za žlice i gitaru“ premijerno u Studiju Exit

Predstava "Cabaret - koncert za žlice i gitaru"

Na temelju ispita iz glume na Sveučilištu u Rijeci nastao je autorski projekt Nikole Nedića i Maria Joveva koji će se u Zagrebu premijerno prikazati 13. veljače.

U Studiju EXIT održat će se zagrebačka premijera predstave Cabaret – koncert za žlice i gitaru, nastale u produkciji Teatra EXIT i Kazališta Ulysses. Zakazana je za 13. veljače, a publika će je toga dana moći pogledati u 19 sati. 

Žlice i gitara dvojac su koji uz pomoć zvukova kuhinjskih žlica, gitare i mandoline, otkačenog nastupa, pomalo trubadurski pričaju o svome životu kroz uglazbljenu poeziju. Iza njihovog ludog i uvrnutog nastupa krije se poruka razuma.

Autorski projekt Nikole Nedića i Maria Joveva nastao je na temelju njihovog ispita iz glume na Studiju glume i medija na Sveučilištu u Rijeci pod mentorstvom docentice Lenke Udovički i profesora Rade Šerbedžije. Tekstove i glazbu koja se u predstavi izvodi napisali su upravo Nikola Nedić i Mario Jovev. Nakon ispita, koji je izveden na sveučilišnom kampusu, igrali su je kao kabaret po riječkim klubovima, a četiri izvedbe odigrali su i u Hrvatskom narodnom kazalištu Ivana pl. Zajca u Rijeci u sklopu božićnih koncerata.

Ulaznice za spomenutu izvedbu dostupne su na blagajni Teatra EXIT (Ilica 208), u sustavu Ulaznice.hr ili sat vremena prije početka predstave u Studiju EXIT (Gundulićeva 37/1).

Komentari na članak

Vezani članci

Predstava "Orgija"

Kazališna izvedba

„Orgija" – rekonstrukcija jedne od najozloglašenijih zabava prošlog stoljeća

„Orgija" je predstava o seksualnim i intimnim prijestupima, o prekoračivanju granica morala i etike. Također je i društveni eksperiment.

Note

Natječaj „International“

HDS dodjeljuje potporu za produkciju hrvatske glazbe u inozemstvu

Hrvatsko društvo skladatelja raspisalo je natječaj „International“ za potporu produkcije hrvatske glazbe u inozemstvu. Natječaj traje do 20. siječnja 2017. godine.

Brkovi

Koncerti punk folk wellness petorke

Niz gradova uskoro na udaru Brkova

Brkovi najavljuju niz nastupa na kojima će promovirati aktualni album "Torzo Dade Topića" i podsjetiti na velike hitove s prethodnih izdanja

Good Vibrations - 14. listopada

Dođite na proslavu 3. rođendana Good Vibrationsa!

U novoj sezoni Good Vibrationsa održavat će se panel-diskusija i glazbeni buvljak

Na završetku cjelotjedne proslave 3. rođendana Good Vibrationsa, u srijedu, 14. listopada, održat će se panel-diskusija „Tko gasi glazbu u hrvatskim medijima?“. Zatim će se održati mali glazbeni buvljak s nekoliko izlagača.

Joy Division: Unknown pleasures

Znanstvenici otkrivaju...

Rad studenta inspirirao je jednu od najpoznatijih naslovnica glazbenih albuma

Porijeklo naslovnice albuma nije bilo poznato. Ljudi su donedavno smatrali da slika prikazuje planine, no znanstvenici su otkrili nešto posve drugo...