LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Kazališne izvedbe

Nastao kao ispit studenata „Cabaret – koncert za žlice i gitaru“ premijerno u Studiju Exit

Na temelju ispita iz glume na Sveučilištu u Rijeci nastao je autorski projekt Nikole Nedića i Maria Joveva koji će se u Zagrebu premijerno prikazati 13. veljače.

Na temelju ispita iz glume na Sveučilištu u Rijeci nastao je autorski projekt Nikole Nedića i Maria Joveva koji će se u Zagrebu premijerno prikazati 13. veljače.

U Studiju EXIT održat će se zagrebačka premijera predstave Cabaret – koncert za žlice i gitaru, nastale u produkciji Teatra EXIT i Kazališta Ulysses. Zakazana je za 13. veljače, a publika će je toga dana moći pogledati u 19 sati. 

Žlice i gitara dvojac su koji uz pomoć zvukova kuhinjskih žlica, gitare i mandoline, otkačenog nastupa, pomalo trubadurski pričaju o svome životu kroz uglazbljenu poeziju. Iza njihovog ludog i uvrnutog nastupa krije se poruka razuma.

Autorski projekt Nikole Nedića i Maria Joveva nastao je na temelju njihovog ispita iz glume na Studiju glume i medija na Sveučilištu u Rijeci pod mentorstvom docentice Lenke Udovički i profesora Rade Šerbedžije. Tekstove i glazbu koja se u predstavi izvodi napisali su upravo Nikola Nedić i Mario Jovev. Nakon ispita, koji je izveden na sveučilišnom kampusu, igrali su je kao kabaret po riječkim klubovima, a četiri izvedbe odigrali su i u Hrvatskom narodnom kazalištu Ivana pl. Zajca u Rijeci u sklopu božićnih koncerata.

Ulaznice za spomenutu izvedbu dostupne su na blagajni Teatra EXIT (Ilica 208), u sustavu Ulaznice.hr ili sat vremena prije početka predstave u Studiju EXIT (Gundulićeva 37/1).

FOTO: A. SAŠKA MUTIĆ