LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Smotra glumačkih akademija

Najzanimljivije studentske predstave stižu na riječki Korzo

Treća Smotra glumačkih akademija u Rijeku dovodi studente i nastavnike iz susjednih država. Izvedbe najzanimljivijih predstava možete pogledati potpuno besplatno uz prethodnu rezervaciju.

Treća Smotra glumačkih akademija u Rijeku dovodi studente i nastavnike iz susjednih država. Izvedbe najzanimljivijih predstava možete pogledati potpuno besplatno uz prethodnu rezervaciju.

Od 3. do 6. lipnja 2016. u Rijeci će se, u organizaciji Studentskog kulturnog centra, održati treća Smotra glumačkih akademija, godišnji susret glumačkih škola na kojem se prikazuju najzanimljivije studentske predstave. Ove se godine, uz Sveučilište u Rijeci, predstavljaju i Sveučilište u Ljubljani, Sveučilište u Splitu te Umjetničko Sveučilište u Grazu.

Sve predstave održavaju se u dvorani Filodrammatice, Korzo 28, na prvom katu. Ulaz je slobodan, a rezervacije su obavezne e-maileom: skc@uniri.hr

Smotra u Rijeku dovodi studente i nastavnike glumačkih akademija susjednih država radi razmjene iskustava, znanja, dobrih praksi i sa željom da se studenti i akademije bliže povežu u međusveučilišnim i transnacionalnim projektima. Studenti u večernjim satima predstavljaju svoje radove kolegama iz drugih gradova, profesorima i široj publici. Dnevni program, pak, predviđa prenošenje znanja i iskustava o procesu učenja, mogućnostima daljnjeg usavršavanja, perspektivi rada, suradnji i potencijalnim zajedničkim projektima.

Cilj je predstavljanje kvalitetnih studentskih kazališnih produkcija napravljenih po profesionalnim standardima. Smotra je međunarodnog karaktera, s namjerom upoznavanja javnosti (opće i profesionalne) s novim snagama. Pruža mladim glumcima i redateljima platformu za predstavljanje svog rada i povezivanje s kolegama iz drugih zemalja, kao i s kazališnim profesionalcima.

Donosimo vam točan raspored izvedbi:

3. lipnja – petak

  • 19:00 Stranac / R. W. Fassbinder // Sveučilište u Rijeci
  • 21:00 Instrukcija / E. Ionesco // Sveučilište u Rijeci

4. lipnja – subota

  • 19:00 Injured / H. v. Kleist // KunstuniversitätGraz
  • 21:00 One doesn’t get oneself as a present / L. Schütznberger& R. Senkl& H. Kainer // KunstuniversitätGraz

5. lipnja - nedjelja

  • 19:00 Moj Devetsto / A. Baricco  P. Jelinčič // Univerza v Ljubljani
  • 21:00 MollyBloom / J. Joyce // Sveučilište u Splitu

6. lipnja – ponedjeljak

  • 20:00 Ćelava pjevačica / E. Ionesco // Univerza v Ljubljani

Foto: Sveučilište u Rijeci
FOTO: SVEUČILIŠTE U RIJECI