Zagreb Guitar Festival

Najveća svjetska gitaristička imena dolaze u Zagreb

Zagreb Guitar Fest

U sklopu Zagreb Guitar Festivala održavat će se koncerti na kojima će svoju virtuoznost pokazivati najveća svjetska gitaristička imena. Osim njih, publika će moći poslušati i buduće zvijezde klasične i jazz glazbe, a svaka će večer završavati druženjima i jazzom.

Treći Zagreb Guitar Festival ove se godine održava od 26. ožujka do 1. travnja, na nekoliko zagrebačkih lokacija. Festival će ugostiti neke od najboljih svjetskih gitarista kao što su Pepe Romero, John Scofield, Vicente Amigo, Dušan Bogdanović, Ana Vidović, Ante Gelo i drugi. Osim toga, koncerte će održati i mladi talenti koji su se već dokazali na međunarodnom nivou.

Sadržaj je obogaćen i majstorskim radionicama, stručnim predavanjima i izložbom gitara, a svaka će večer tijekom trajanja festivala završavati ugodnim druženjem uz zvukove jazza.

Zagreb Guitar Festival stručna je manifestacija, nastala s ciljem okupljanja širokog spektra gitarista koji se pomoću glazbe međusobno motiviraju i pozitivno utječu jedni na druge. Festival okuplja ljubitelje klasične i jazz glazbe, gitariste svih profila; učenike, studente, profesore te renomirane goste – predavače, članove žirija i koncert majstore.

Dodatne informacije dostupne su na mrežnoj stranici festivala.

Komentari na članak

Vezani članci

Zoe Lower na Dimensionsu

Punta Christo

Završen „Dimensions festival”, uskoro počinje „Outlook”

Sedam tisuća posjetitelja iz više od pedeset zemalja svijeta uživalo je u izvedbama dvjestotinjak glazbenika koji su se rasporedili na jedanaest maštovito postavljenih i uređenih pozornica.

Springsteen - naslovna

Na današnji dan

Bruce Springsteen objavio jednu od najvećih pjesama svih vremena – „Born in the U.S.A.“

Na današnji je dan Bruce Springsteen objavio jednu od svojih najpoznatijih, ali i jednu od najčešće pogrešno interpretiranih pjesama – „Born in the U.S.A.“

Repetitor

Intervju s Borisom iz grupe Repetitor

„U privatnom životu slušamo isključivo turbo folk i ništa drugo“

Repetitor je beogradski bend koji nas 9. srpnja očekuje na Tabor Film Festivalu, a povodom toga smo razgovarali s vokalom Borisom Vlastelicom.

HDU humanitarni kviz

Humanitarni glazbeni kviz

Poznata imena domaće glazbene scene pokazala svoja znanja o hrvatskoj glazbi

– Priveli smo kraju još jedan Mjesec glazbe i s njime brojne aktivnosti kojima se zaista ponosimo. Svake godine radimo korak naprijed u nastojanju da glazbu približimo javnosti, a ove smo godine taj korak napravili prvenstveno prema mladima. Humanitarni glazbeni kviz bio je završetak kojim smo zapravo željeli reći hvala svim svojim suradnicima koji su sudjelovali u ovom Mjesecu glazbe, glazbenicima, novinarima i ostalima koji su pružili podršku da se riječ o glazbi čuje što dalje. – izjavio je predsjednik Hrvatske diskografske udruge.

Massimo Savić - 9. svibnja - Krešimir Ćosić

9. svibnja u dvorani Krešimir Ćosić

Koncert Massima Savića u Zadru

Napravit ćemo najljepšu glazbeno-vizualnu priču i od sveg gušta je dati Zadrankama i Zadranima - poručuje Massimo