Zagreb Guitar Festival

Najveća svjetska gitaristička imena dolaze u Zagreb

Zagreb Guitar Fest

U sklopu Zagreb Guitar Festivala održavat će se koncerti na kojima će svoju virtuoznost pokazivati najveća svjetska gitaristička imena. Osim njih, publika će moći poslušati i buduće zvijezde klasične i jazz glazbe, a svaka će večer završavati druženjima i jazzom.

Treći Zagreb Guitar Festival ove se godine održava od 26. ožujka do 1. travnja, na nekoliko zagrebačkih lokacija. Festival će ugostiti neke od najboljih svjetskih gitarista kao što su Pepe Romero, John Scofield, Vicente Amigo, Dušan Bogdanović, Ana Vidović, Ante Gelo i drugi. Osim toga, koncerte će održati i mladi talenti koji su se već dokazali na međunarodnom nivou.

Sadržaj je obogaćen i majstorskim radionicama, stručnim predavanjima i izložbom gitara, a svaka će večer tijekom trajanja festivala završavati ugodnim druženjem uz zvukove jazza.

Zagreb Guitar Festival stručna je manifestacija, nastala s ciljem okupljanja širokog spektra gitarista koji se pomoću glazbe međusobno motiviraju i pozitivno utječu jedni na druge. Festival okuplja ljubitelje klasične i jazz glazbe, gitariste svih profila; učenike, studente, profesore te renomirane goste – predavače, članove žirija i koncert majstore.

Dodatne informacije dostupne su na mrežnoj stranici festivala.

Komentari na članak

Vezani članci

Tribina o kulturnom fenomenu Novog vala

Udruga CINAZ

Tribina o kulturnom fenomenu „Novog vala"

„Novi val" bio je i još je jedan od najjačih kulturnih valova na našim prostorima koji je ostavio najviše traga u umjetnosti (glazba, strip, arhitektura, primijenjena umjetnost).

Edo Maajka

Intervju s Edom Maajkom

„Ozbiljno sam razmišljao upisati neki faks ove ili iduće godine"

Uoči najvećeg studentskog događanja SCool Festa 2016, razgovarali smo s jednom od najvećih zvijezda ovogodišnjeg festivala, legendarnim reperom Edom Maajkom.

Nina Simone1

Rock 'n' Roll Hall of Fame

Nina Simone i Sister Rosetta Tharpe, legendarne glazbene ikone, ulaze u Kuću slavnih „rock“ glazbe

Dvije briljantne, svestrane i neponovljive glazbene legende, Nina Simone i Sister Rosetta Tharpe, zauvijek su ostavile neizbrisiv trag u bogatoj glazbenoj povijesti, a 2018. godine napokon će dobiti i više nego zasluženo počasno mjesto u poznatoj Kući slavnih „rock 'n' roll“ glazbe.

Student Day Festival 2015

Student Day Festival 2015.

Ove godine još raznovrsniji Student Day Festival u Rijeci!

Ovogodišnji slogan festivala “music. arts. activity.“ prigodno je vizualno objedinjen u liku mehaničke hobotnice koja svojim krakovima povezuje navedene programski različite cjeline.

Punta Christo

Punta Christo

Završen sedmi Outlook festival uz 13.000 posjetitelja i najmanji broj incidenata dosada

Upravo završeni Outlook festival koji se posljednjih pet godina odvija na čarobnoj tvrđavi Punta Christo pored Pule s predivnim pogledom na Brijune i ove je godine postigao uspjeh ugostivši 13 tisuća posjetitelja iz cijelog svijeta i time opravdao svoju titulu najvećeg europskog festivala bass glazbe i soundsystem kulture.