Natječaj za kratke dramske tekstove

Najmaštovitija priča oko klupe u parku ispričat će se na kazališnim daskama

Natječaj za kratki dramski tekst

Ogranak mladih Hrvatskog društva dramskih umjetnika poziva mlade umjetnike na stvaranje priče koja će se uprizoriti iduće godine u Zagrebačkom kazalištu Gavella.

Nakon pilot projekta Tespijada u sklopu kojeg je u travnju uprizoreno pet desetominutnih predstava, Ogranak mladih Hrvatskog društva dramskih umjetnika raspisuje natječaj za kratke dramske tekstove. Isti će biti uprizoreni u sklopu 3. izdanja Dana Ogranka mladih HDDU-a u proljeće 2017. godine u Gradskom dramskom kazalištu Gavella. 

Tema ovogodišnjeg natječaja je Klupa u parku. Odabirom jedinstvenog mjesta, odnosno scenografije, želi se postići povezanost tekstova, a samim time i jedinstvenost cjelokupne predstave. Dramske tekstove, žanra po vlastitom izboru, čija se radnja odvija uokolo klupe u parku, dužine 10 do 20 minuta (okvirno 5-10 kartica) s 2 do 7 likova autori mogu poslati do 15. siječnja 2017. na e-adresu: omhddu@gmail.com. Odabrane tekstove postavit će glumci i redatelji, članovi Ogranka mladih, koncem ožujka ili početkom travnja iduće godine, a autori tekstova moći će aktivno sudjelovati u nastajanju predstave.

Dani Ogranka mladih HDDU-a koncipirani su kao platforma za predstavljanje mladih glumaca, redatelja, dramskih pisaca, kostimografa, scenografa i oblikovatelja svjetla stručnoj i široj javnosti, kroz kratke predstave, koncertna čitanja, izložbe, burzu mladih i kvizove. Također, u sklopu događaja kroz okrugle stolove i radionice propitkuje se položaj mladih dramskih umjetnika u Republici Hrvatskoj. Stariji kolege i stručnjaci educiraju mlade kako se što bolje predstaviti, usvojiti što kvalitetnije radne navike te poštivati poslovnu etiku i štititi dostojanstvo struke. Ulaz je na sve sadržaje slobodan, a sudjelovanje se odvija se na volonterskoj osnovi.

Ogranak mladih HDDU-a jedan je od najmlađih ogranaka Hrvatskog društva dramskih umjetnika, a čini ga 65 glumaca, kazališnih redatelja, dramskih pisaca, producenata i oblikovatelja svjetla do 35 godina starosti. Od osnutka u prosincu 2011. godine nastoji okupiti mlade dramske umjetnike i im pružiti platformu za upoznavanje, razmjenu iskustava i informacija s ciljem poticanja suradnje i zajedničkog djelovanja mladih dramskih umjetnika na hrvatskoj kulturnoj sceni i šire. Godine 2015. članovi su se prvi put upustili u organiziranje Dana Ogranka kako bi se predstavili široj javnosti, ali i mladim umjetnicima, budućim članovima.

Dani su uvršteni u javne potrebe u kulturi Ministarstva kulture u 2016. godini. Njihov pravilnik dostupan je na poveznici. Ogranak će i u budućnosti nastojati organizirati još ovakvih događanja, stručnih predavanja i radionica, s ciljem informiranja svojih članova o domaćim i inozemnim događanjima, audicijama i natječajima.

Komentari na članak

Vezani članci

Smaragdni Eco Film Festival

Spoj kulture i ekologije

Smaragdni Eco Film Festival prima filmove o zaštiti okoliša i održivom razvoju

Međunarodni festival kratkog filma SEFF otvorio je prijave za sve mlade filmske umjetnike. Prednost imaju uradci s ekološkom tematikom.

Natječaj za studentske projekte 2014

Sveučilište u Zadru otvorilo natječaj

Otvoren je natječaj za studentske projekte

Prijavite studentski projekt i osigurajte novčana sredstva!

Svi na web

Posao za programere

Postanite dio tima „Svi na web”

Studenti, ukoliko ste u potrazi za poslom i želite steći dodatno iskustvo, a dobro poznajete HTML, CSS i JavaScript, ekipa pod nazivom Svi na web traži upravo vas.

Predstva "Komet"

Premijera u Gavelli

Elisabeth, tragična heroina svakodnevice, u "Kometu" nastoji ovjekovječiti sreću

Što se može učiniti da bi na koncu života bili sretni i kako nakon smrti izmaknuti paklu bolnih uspomena, pogledajte u novoj Gavellinoj predstavi.

FOTO

Sveučilište Jurja Dobrile

Raspisan Natječaj za dodjelu stipendija izvrsnim pulskim studentima

Sveučilište Jurja Dobrile u Puli nagrađuje svoje najuspješnije studente.