Kazalište Ulysses

Najavljena premijera predstave „Tko se boji Virgnije Woolf”; Rade Šerbedžija ne skriva zadovoljstvo ulogom

https://pixabay.com/en/metz-france-opera-theatre-interior-86226/

Na Tvrđavu Minor stiže duboka i ozbiljna drama s elementima koji će zabaviti publiku, tvrdi Rade Šerbedžija, koji iskazuje i veliko zadovoljstvo što igra u predstavi „Tko se boji Virgnije Woolf”.

Premijera predstave Tko se boji Virginije Woolf centralni je događaj 19. sezone Kazališta Ulysses, a na konferenciji za medije održanoj na Velikom Brijunu 19. srpnja redateljica Lenka Udovički najavila ju je za 29. srpnja. Na Tvrđavi Minor na Malom Brijunu izvest će se sedam puta, a riječ je o dijelu izuzetno bogate sezone koja će trajati sve do kraja kolovoza. 

– Bilo je pravo uživanje raditi s glumcima jer svatko je donio nešto svoje u ovu predstavu. – rekla je Lenka Udovički.

U predstavi nastupaju Rade Šerbedžija, Katarina Bistrović Darvaš, Milan Marić, Ljubomir Bulajić, Martin Grđan, Romina Tonković i Nika Ivančić, a dramaturg je Željka Udovičić Pleština. Kostimografiju potpisuje Bjanka Adžić Ursulov, scenografiju Stefano Katunar, glazbu Nigel Osborne i Davor Rocco, koreograf je Matija Ferlin, a oblikovatelj svjetla Andrej Hajdinjak.

Veliko zadovoljstvo što igra u predstavi iskazao je Rade Šerbedžija, kojeg će gledatelji moći ovo ljeto na Brijunima vidjeti u tri naslovne uloge. Istaknuo je da se radi o dubokoj i ozbiljnoj drami koja ima i elemente koji će zabaviti publiku, dok je cijela ekipa koja sudjeluje u ovom zahtjevnom projektu iskazala zadovoljstvo atmosferom i pripremama uoči brijunske premijere.

Na konferenciji za medije govorio je i ravnatelj Kazališta Ulysses Duško Ljuština, naglasivši dobru suradnju s Nacionalnim parkom Brijuni, Istarskom županijom i gradovima Umagom i Pulom.

– Otvorili smo i novu stranicu u suradnji s Ministarstvom kulture i budućnost ovog kazališta nije upitna.

Komentari na članak

Vezani članci

Cats

Arena se pretvara u pravi teatar

Za svaku predstavu mjuzikla „Cats“ dodano 300 novih ulaznica

Arena će se za potrebe mjuzikla „Cats“ pretvoriti u pravi teatar, a Zagreb u svjetsku kazališnu metropolu. Još uvijek stignete nabaviti ulaznice za događaj godine!

Isto

Dan kazališnog odgoja

Zadarske studente očekuje bogat program o kazališnoj umjetnosti

U četvrtak, 11. travnja, na Sveučilištu u Zadru održat će se studentski projekt naziva Dan kazališnog odgoja. Manifestacija će uključiti zanimljive radionice, predavanje i okrugli stol pod vodstvom kazališnih stručnjaka.

Predstava "Kralj Lear"

Kazališne izvedbe

Rade Šerbedžija donosi kralja Leara na Mali Brijun

Već 18. godina kazalište Ulysses prikazuje priču o kralju Learu, koja je postala njegov svojevrsni zaštitni znak. U glavnoj ulozi s Radom Šerbedžijom na repertoaru je narednih dana na Malom Brijunu.

Predstava "Slikari rudari"

„Gavella i Europlakat Fair”

Izvedbom „Slikari rudari” započinje veliki kazališni festival; cijena ulaznice simboličnih 20 kuna

U sklopu „Gavella i Europlakat Faira” dodijelit će se čak tri nagrade: za najbolju glumicu i najboljeg glumca, u predstavama premijerno izvedenim ove sezone, te za najbolju predstavu.

Aziz

Kazališni osvrt

Izbjeglice, teroristi, turisti, ma svi marš van!

Uvijek me fasciniralo zašto ljudi osuđuju? Je li to zato što im je u životu dosadno? Ali opet ne razumijem kako nekome može biti dosadno kada vidiš koliko toga ima za svakoga, za svačiji ukus. Ili je to zato što smo jednostavno takvi, Balkanci, kojima je u venama to da stalno kritiziraju ako im nešto ili netko ne izgleda normalnim.