Kazalište Ulysses

Najavljena premijera predstave „Tko se boji Virgnije Woolf”; Rade Šerbedžija ne skriva zadovoljstvo ulogom

https://pixabay.com/en/metz-france-opera-theatre-interior-86226/

Na Tvrđavu Minor stiže duboka i ozbiljna drama s elementima koji će zabaviti publiku, tvrdi Rade Šerbedžija, koji iskazuje i veliko zadovoljstvo što igra u predstavi „Tko se boji Virgnije Woolf”.

Premijera predstave Tko se boji Virginije Woolf centralni je događaj 19. sezone Kazališta Ulysses, a na konferenciji za medije održanoj na Velikom Brijunu 19. srpnja redateljica Lenka Udovički najavila ju je za 29. srpnja. Na Tvrđavi Minor na Malom Brijunu izvest će se sedam puta, a riječ je o dijelu izuzetno bogate sezone koja će trajati sve do kraja kolovoza. 

– Bilo je pravo uživanje raditi s glumcima jer svatko je donio nešto svoje u ovu predstavu. – rekla je Lenka Udovički.

U predstavi nastupaju Rade Šerbedžija, Katarina Bistrović Darvaš, Milan Marić, Ljubomir Bulajić, Martin Grđan, Romina Tonković i Nika Ivančić, a dramaturg je Željka Udovičić Pleština. Kostimografiju potpisuje Bjanka Adžić Ursulov, scenografiju Stefano Katunar, glazbu Nigel Osborne i Davor Rocco, koreograf je Matija Ferlin, a oblikovatelj svjetla Andrej Hajdinjak.

Veliko zadovoljstvo što igra u predstavi iskazao je Rade Šerbedžija, kojeg će gledatelji moći ovo ljeto na Brijunima vidjeti u tri naslovne uloge. Istaknuo je da se radi o dubokoj i ozbiljnoj drami koja ima i elemente koji će zabaviti publiku, dok je cijela ekipa koja sudjeluje u ovom zahtjevnom projektu iskazala zadovoljstvo atmosferom i pripremama uoči brijunske premijere.

Na konferenciji za medije govorio je i ravnatelj Kazališta Ulysses Duško Ljuština, naglasivši dobru suradnju s Nacionalnim parkom Brijuni, Istarskom županijom i gradovima Umagom i Pulom.

– Otvorili smo i novu stranicu u suradnji s Ministarstvom kulture i budućnost ovog kazališta nije upitna.

Komentari na članak

Vezani članci

Predstava "Slikari rudari"

„Gavella i Europlakat Fair”

Izvedbom „Slikari rudari” započinje veliki kazališni festival; cijena ulaznice simboličnih 20 kuna

U sklopu „Gavella i Europlakat Faira” dodijelit će se čak tri nagrade: za najbolju glumicu i najboljeg glumca, u predstavama premijerno izvedenim ove sezone, te za najbolju predstavu.

Kazališna ljetna špica

Savršen sluh za kulturu

Kazališna ljetna špica u osječkom HNK

U HNK-u u Osijeku u lipnju će se održati Kazališna ljetna špica. U tjedan dana Osječani će moći uživati u najboljim predstavama sezone, uz popularne cijene ulaznica od 35 kuna.

Predstava "Zašto šutiš"

Izvedbe u &TD-u

Dramatične tišine u životu muškarca i žene – premijerno u Savskoj 25

Posljedice konflikata u životu jednog potpuno običnog para prikazuje nova predstava u Teatru &TD. Autorski tim čine redateljica Lea Anastazija Flefer te glumci Katarina Strahinić i Robert Španić.

delfi

Međunarodna radionica o antičkoj drami

Traju prijave za kazališnu radionicu u Grčkoj

Svi oni koji žele znati nešto više o antičkoj grčkoj drami, mogu se prijaviti na radionicu koja će se održavati u Grčkoj. Rok prijave je do 1. svibnja.

Balet Ivica i Marica

Osvrt na baletnu izvedbu

Bajka braće Grimm oživjela u novom obliku

Donosimo vam dojmove s baletne predstave za sve generacije – „Ivica i Marica” u riječkom HNK-u.