Kazališna izvedba

Nagrađivana studentska predstava „Priča o Rašidu” u &TD-u; ulaz besplatan

Predstava "Priča o Rašidu"

Predstava koja je na 23. FZKA-u nagrađena kao najbolja predstava Festivala prikazat će se u &TD-u. Ulaz je na ovo 45-minutno kazališno ostvarenje besplatan.

Nagrađivana predstava Studentskog kazališnog studija SC-a Priča o Rašidu autorice Dijane Lukić, u režiji Denisa Patafte, prikazat će se 11. lipnja s početkom u 20:00 u Polukružnoj dvorani &TD-a. Ulaz je besplatan. 

Predstava je na 23. FZKA-u dobila Dasku koja život znači za najbolju predstavu festivala. Također, na 59. Festivalu hrvatskih kazališnih amatera u Vodicama bila je nominirana za najbolju predstavu Festivala, a autorica Dijana Lukić dobila je nagradu za najbolji tekst.

Izvedba traje 45 minuta. Igraju: Sara Zlojić, Mirna Zaimović, Lara Gotal, Ana Habdelić i Lara Brezovec. 

Studentski kazališni studio kontinuirano djeluje pri SC-u u Zagrebu od 1994. Organizira tečajeve glume za studente i druge zainteresirane. S polaznicima koji su prošli tečaj glume radom na predstavi istražuje različite kazališne tehnike i pristupe. Do sada je SKS-om prošlo više od 750 polaznika/članova, od kojih su brojni nastavili svoj umjetnički rad kao profesionalni dramski umjetnici.

Komentari na članak

Vezani članci

Lijenčarenje

Besplatni programi kompanije Microsoft za nastavnike 21. stoljeća

Prilika hrvatskim učiteljima i nastavnicima za dodatno tehnološko obrazovanje

Programi nadilaze tradicionalnu softversku edukaciju i omogućavaju sudionicima da premoste jaz između brzine razvoja tehnologije i primjene u nastavi.

Isto

Edukacija VAK edukacijskog centra

Tečaj lakšeg i bržeg učenja – besplatan u Splitu

– Kroz četverosatni interaktivni i dinamični tečaj sudionici će razvijati tehnike za lakše i brže učenje i pamćenje. Naučit će bolje savladavati i upamtiti bilo koji tip gradiva. – objašnjava Marina Hajdić.

https://pixabay.com/en/book-read-old-literature-pages-1659717/

„Project Guthenberg”

Najveći književni klasici dostupni svima besplatno

Kada ti internet ponudi besplatne knjige, onda ih i pročitaš.

Livada u sumrak

Radionice u Klubu Zona

Proljeće je idealno vrijeme za Biljoteku, edukaciju o ljekovitom bilju

– Na četverodnevnoj radionici polaznici će se upoznati s biljkama, educirati o njihovom prepoznavanju i korištenju te će isprobati prokušane recepte i degustirati neke proizvode. – ističu voditelji.

Besplatno preuzmite svoju omiljenu fotografiju

Pregled internetskih stranica za besplatno skidanje fotografija

Besplatno preuzmite svoju omiljenu fotografiju

U članku donosimo pregled internetskih stranica sa kojih besplatno možete preuzeti, uređivati i koristiti fotografije, bez kršenja autorskih prava.