Ljubav Petra i Katarine Zrinski

Nagrade na natječaju za kratku ljubavnu priču „Moje drago serce“ i do 5000 kuna

https://www.facebook.com/gkcozalj/photos/a.1529381727102500.1073741828.1528981850475821/2334493723257959/?type=3&theater

Do 15. ožujka traju prijave za najbolju ljubavnu kratku priču. Sudjelovati mogu svi autori iz Hrvatske i inozemstva, ali je nužno da tekstovi budu na hrvatskom jeziku.

Gradska knjižnica i čitaonica Ivana Belostenca Ozalj objavila je, petu godinu zaredom, natječaj pod nazivom Moje drago serce, u sklopu kojeg dodjeljuje Nagradu Stjepko Težak, u spomen na hrvatskog jezikoslovca. Natječaj, koji se odvija pod pokroviteljstvom Grada Ozlja, dobio je naziv prema početnim riječima pisma kojeg je uputio Petar Zrinski svojoj supruzi Katarini Zrinski noć uoči svojega smaknuća.

Potresno i teško pismo koje možete pročitati na poveznici svjedok je velike ljubavi, a može poslužiti kao inspiracija upravo za vašu kratku priču. Najvažniji je uvjet da ona mora biti vezana uz Ozalj i njegovu kulturno-povijesnu baštinu.

Prijaviti se mogu svi autori iz Hrvatske i inozemstva, no prihvaćaju se tekstovi pisani isključivo na hrvatskom jeziku. Dužina im ne smije prijeći 5 kartica (9000 znakova s prazninama) te ne smiju već biti objavljeni. Detalje o natječaju i načinu slanja kratke priče možete pronaći na poveznici.

Ako vas samo pismo i koncept natječaja nisu zaintrigirali, onda će vas dodatno potaknuti tri novčane nagrade. Naime, za najbolju kratku ljubavnu priču dodjeljuje se 5000 kn, dok je nagrada za drugoplasiranu 3000 kn, a 1500 kn ide onoj koja se nađe na trećem mjestu. Još sedam priča bit će posebno pohvaljeno i nagrađeno prigodnim darovima u sklopu obilježavanja Dana grada Ozlja, 30. travnja 2018. godine, kada će se proglasiti pobjednik natječaja.

Nakon što ste se odlučili okušati u malo drugačijoj tematici kratkih priča i već ste spremno izoštrili vaše pero, jedina preostala bitna informacija jest da se radovi šalju do 15. ožujka 2018. godine  

 

 

Komentari na članak

Vezani članci

ICEB 2015

ICEB 2015

Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu održava se Druga međunarodna konferencija o evoluciji i ponašanju

Putem ICEB konferencije želi se promicati interdisciplinaran i komparativan pristup proučavanju ponašanja s naglaskom na evolucijskim perspektivama.

Prag

Otvoreni natječaji

Nastavi studij izvan Hrvatske sa stipendijom

Osiguraj stipendiju, odluči se i studiraj u inozemstvu. Provjeri kako je studirati u nekoj novoj državi i kulturi, podvrgni se učenju novoga jezika. Pripremi se na vrijeme i prijavi se na neki od ponuđenih natječaja.

Promocija

Hrvatski studentski zbor

HSZ raspisao natječaje za izbor povjerenika za medije i koordinatora studentskih pravobranitelja

Hrvatski studentski zbor raspisao je natječaj za dostavu kandidatura za izbor povjerenika za medije Skupštine Hrvatskog studentskog zbora te za izbor koordinatora studentskih pravobranitelja. Rok za dostavu potrebne dokumentacije za oba natječaja je 1. veljače 2017. godine.

h

Književni natječaj

Prilika za publikaciju kratke priče ljetne tematike i plaćeno ljetovanje na Braču

Kao i svake godine časopis Kvaka objavit će jednu kratku priču na tematiku ljeta i mora. Pobjednika očekuju primamljive nagrade ako svoju prijavu za natječaj pošalje najkasnije do 15. kolovoza.

CM

Regrutacija u community management timu

Kreativnom i dinamičnom praksom u CM timu zakorači u svijet društvenih mreža

Udruga SIK i središnji studentski portal u potrazi su za novim studentima koji će obavljati svoju volontersku praksu u timu za upravljanje društvenim mrežama. U nastavku saznaj što sve dinamični posao CM-a obuhvaća i pošalji svoju prijavu do 17. ožujka.