Koncert u KD „Blagoje Bersa”

Muzička akademija priča priču o Ivani Lang

Muzička akademija

Ivana Lang samozatajna je glazbenica, samohrana majka, pedagoginja i autorica zadivljujućeg opusa od preko stotinu djela, a upravo će o njoj pričati novi koncert u sklopu ciklusa „Vivat Academia”.

Muzička akademija Sveučilišta u Zagrebu priprema koncert Priča o Ivani, koji će se uz izložbu i multimedijsku prezentaciju održati u sklopu ciklusa Vivat academia u koncertnoj dvorani Blagoje Bersa. Zakazan je za srijedu, 7. ožujka 2018. godine u 19:30. 

Ivana Lang (1912 – 1982) prva je hrvatska skladateljica nakon Dore Pejačević. Za razliku od Dore, koja je postala svojevrsni hrvatski izvozni kulturni proizvod čija se glazba neprestano izvodi, snima i tiska, ona nije nacionalna glazbena princeza, već samozatajna glazbenica, samohrana majka, pedagoginja i kao takva nedovoljno zanimljiva, često zaobilažena i nevidljiva. Autorica je zadivljujućeg opusa od preko stotinu djela u kojima nikada nije slijepo pristajala na dominantne estetičke ideologije.

Ovaj je koncert priča o ženi koja je voljela skladati, slikati i gatati iz kave. Priča je to o skladateljici opere i dva baleta, autorici na desetke vlastitih dnevnika iz kojih se rekonstruira kulturni život onodobnog Zagreba. Priča govori o prijateljici Huberta Pettana i Borisa Papandopula, o učenici Mila Cipre, podršci kipara Vanje Radauša, glazbenici i brižnoj majci.

Ulaznice po cijeni od 30 kuna moguće je kupiti na blagajni koncertne dvorane Blagoje Bersa ili online u sustavu Ulaznice.hr.

Komentari na članak

Vezani članci

Posjetitelji

Bez cajki, molim!

FOTO: Uz odličan nastup S.A.R.S.-a otvoren novi klub Hangar

Ovaj vikend odlučili smo popratiti otvaranje novog kluba Hangar u Ulici Florijana Andrašeca 14 koje se održalo u subotu 27. prosinca. Na otvorenju su nastupali S.A.R.S.-ovci, miljenici Balkana.

Good Vibrations - Life in Peril, Kevlar Bikini, So Untouchable i Donkey Hot

Good Vibrations

Četiri žestoka hardcore benda u Vintageu

Nakon bendova, do kraja programa roka DJ Kneža uz posebnog gosta Okun Oksija.

1000mods

Vintage Industrial Bar

Grčki stoner bogovi 1000mods na Good Vibrationsu

Karte po pretprodajnoj cijeni od 45 kuna mogu se kupiti u Dirty Old Shopu ili Kavezu/Vintage Industrial Baru, na dan će koštati 60 kuna.

Šomazguni 40 godina KSET-a

40. rođendan KSET-a

Šomazguni su još jedna svjećica na KSET-ovoj slavljeničkoj torti

Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 30 kuna moguće je kupiti u KSET-u. Cijena ulaznica na dan koncerta iznosit će 40 kuna.

Clutch

Koncert u Tvornici kulture

Zagreb je jedini grad u regiji u kojem Clutch nastupa u sklopu nadolazeće turneje

Nakon što je 2016. godine Clutch rasprodao Tvornicu kulture, vraća se na „mjesto zločina” u sklopu europske turneje na kojoj će promovirati novi studijski album koji će izaći ovog proljeća.