Koncert u KD „Blagoje Bersa”

Muzička akademija priča priču o Ivani Lang

Muzička akademija

Ivana Lang samozatajna je glazbenica, samohrana majka, pedagoginja i autorica zadivljujućeg opusa od preko stotinu djela, a upravo će o njoj pričati novi koncert u sklopu ciklusa „Vivat Academia”.

Muzička akademija Sveučilišta u Zagrebu priprema koncert Priča o Ivani, koji će se uz izložbu i multimedijsku prezentaciju održati u sklopu ciklusa Vivat academia u koncertnoj dvorani Blagoje Bersa. Zakazan je za srijedu, 7. ožujka 2018. godine u 19:30. 

Ivana Lang (1912 – 1982) prva je hrvatska skladateljica nakon Dore Pejačević. Za razliku od Dore, koja je postala svojevrsni hrvatski izvozni kulturni proizvod čija se glazba neprestano izvodi, snima i tiska, ona nije nacionalna glazbena princeza, već samozatajna glazbenica, samohrana majka, pedagoginja i kao takva nedovoljno zanimljiva, često zaobilažena i nevidljiva. Autorica je zadivljujućeg opusa od preko stotinu djela u kojima nikada nije slijepo pristajala na dominantne estetičke ideologije.

Ovaj je koncert priča o ženi koja je voljela skladati, slikati i gatati iz kave. Priča je to o skladateljici opere i dva baleta, autorici na desetke vlastitih dnevnika iz kojih se rekonstruira kulturni život onodobnog Zagreba. Priča govori o prijateljici Huberta Pettana i Borisa Papandopula, o učenici Mila Cipre, podršci kipara Vanje Radauša, glazbenici i brižnoj majci.

Ulaznice po cijeni od 30 kuna moguće je kupiti na blagajni koncertne dvorane Blagoje Bersa ili online u sustavu Ulaznice.hr.

Komentari na članak

Vezani članci

ST!llness u KSET-u

KSET

ST!llness slavi deset godina postojanja u KSET-u

ST!llness postoji. ST!llness je i dalje tu spreman da vas izuje iz cipela.

Hladno pivo laa

Koncert u Domu sportova

Hladno pivo, Brkovi i Šank spojit će nekoliko generacija na Tulum turneji

Od srijede 25. svibnja u prodaji su ulaznice za ovogodišnji Tulum turneje. Treće izdanje kreće žanrovski određenim smjerom.

the xx

Izvještaj s koncerta

Melankolična euforija The xx-a u Boćarskom domu

Iako se očekivao velik broj pjesama s nadolazećeg albuma „I See You“, The xx je zagrebačku publiku ipak najviše razveselio svojim najpoznatijim pjesmama.

Edo Maajka

Intervju s Edom Maajkom

„Ozbiljno sam razmišljao upisati neki faks ove ili iduće godine"

Uoči najvećeg studentskog događanja SCool Festa 2016, razgovarali smo s jednom od najvećih zvijezda ovogodišnjeg festivala, legendarnim reperom Edom Maajkom.

Nakit, Dunja Puača

Izložba u programu Kluba Zona

Odmakla se od ekonomije i izlaže metalni nakit koji Splićanke obožavaju

– Dunja Puača je zavedena fleksibilnošću elemenata poput bakra, mjedi i srebra, a vještom obradom ona ih pretvara u elegantne skulpture i nakit. – istaknula je kustosica izložbe.