Koncert u KD „Blagoje Bersa”

Muzička akademija priča priču o Ivani Lang

Muzička akademija

Ivana Lang samozatajna je glazbenica, samohrana majka, pedagoginja i autorica zadivljujućeg opusa od preko stotinu djela, a upravo će o njoj pričati novi koncert u sklopu ciklusa „Vivat Academia”.

Muzička akademija Sveučilišta u Zagrebu priprema koncert Priča o Ivani, koji će se uz izložbu i multimedijsku prezentaciju održati u sklopu ciklusa Vivat academia u koncertnoj dvorani Blagoje Bersa. Zakazan je za srijedu, 7. ožujka 2018. godine u 19:30. 

Ivana Lang (1912 – 1982) prva je hrvatska skladateljica nakon Dore Pejačević. Za razliku od Dore, koja je postala svojevrsni hrvatski izvozni kulturni proizvod čija se glazba neprestano izvodi, snima i tiska, ona nije nacionalna glazbena princeza, već samozatajna glazbenica, samohrana majka, pedagoginja i kao takva nedovoljno zanimljiva, često zaobilažena i nevidljiva. Autorica je zadivljujućeg opusa od preko stotinu djela u kojima nikada nije slijepo pristajala na dominantne estetičke ideologije.

Ovaj je koncert priča o ženi koja je voljela skladati, slikati i gatati iz kave. Priča je to o skladateljici opere i dva baleta, autorici na desetke vlastitih dnevnika iz kojih se rekonstruira kulturni život onodobnog Zagreba. Priča govori o prijateljici Huberta Pettana i Borisa Papandopula, o učenici Mila Cipre, podršci kipara Vanje Radauša, glazbenici i brižnoj majci.

Ulaznice po cijeni od 30 kuna moguće je kupiti na blagajni koncertne dvorane Blagoje Bersa ili online u sustavu Ulaznice.hr.

Komentari na članak

Vezani članci

ABOP u Vintageu

Koncert u Vintageu

ABOP se vraća na mjesto „zločina" kako bi rasplesao žive i mrtve

Klupska i festivalska atrakcija, sastav After je bolji od partyja, trenutno priprema nastupe po europskim klubovima, a prije njih opet će nastupiti u Vintage Industrial Baru.

Muzej suvremene umjetnosti

Jeftinije ulaznice

Studentski popusti u zagrebačkim muzejima

Saznaj koji muzej nudi najjeftinije ulaznice i iskoristi slobodno vrijeme za posjet jednome s popisa koji ti donosimo.

Sziget pozornica

Sziget festival 2015.

Florence and the Machine, Alt-J i Awolnation među prvim izvođačima Sziget festivala 2015.

Sziget festival održat će se sljedeće godine od 10. do 17. kolovoza, a ovoga tjedna pale su i prve najave izvođača.

Lollobrigida - Tvornica kulture

Tvornica kulture

Lollobrigida, Barbari, The Hendikeps za Valentinovo u Tvornici

Nezaboravno Valentinovo u zagrebačkoj Tvornici kulture u subotu, 14. veljače 2015., s Lollobrigidom, Barbarima i The Hendikepsom.

Exit

Festivalska obitelj

EXIT šalje globalnu poruku: „Izlaz je sloboda”

EXIT je jedan od rijetkih glazbenih festivala koji je izrastao iz pokreta za slobodu i koji od dana osnivanja ima snažnu društvenu misiju, a EXIT Freedom globalni je poziv na oslobađanje od robovanja materijalizmu, stereotipima i kolektivnim zabludama koje su sastavni dio naše civilizacije.