Koncert u KD „Blagoje Bersa”

Muzička akademija priča priču o Ivani Lang

Muzička akademija

Ivana Lang samozatajna je glazbenica, samohrana majka, pedagoginja i autorica zadivljujućeg opusa od preko stotinu djela, a upravo će o njoj pričati novi koncert u sklopu ciklusa „Vivat Academia”.

Muzička akademija Sveučilišta u Zagrebu priprema koncert Priča o Ivani, koji će se uz izložbu i multimedijsku prezentaciju održati u sklopu ciklusa Vivat academia u koncertnoj dvorani Blagoje Bersa. Zakazan je za srijedu, 7. ožujka 2018. godine u 19:30. 

Ivana Lang (1912 – 1982) prva je hrvatska skladateljica nakon Dore Pejačević. Za razliku od Dore, koja je postala svojevrsni hrvatski izvozni kulturni proizvod čija se glazba neprestano izvodi, snima i tiska, ona nije nacionalna glazbena princeza, već samozatajna glazbenica, samohrana majka, pedagoginja i kao takva nedovoljno zanimljiva, često zaobilažena i nevidljiva. Autorica je zadivljujućeg opusa od preko stotinu djela u kojima nikada nije slijepo pristajala na dominantne estetičke ideologije.

Ovaj je koncert priča o ženi koja je voljela skladati, slikati i gatati iz kave. Priča je to o skladateljici opere i dva baleta, autorici na desetke vlastitih dnevnika iz kojih se rekonstruira kulturni život onodobnog Zagreba. Priča govori o prijateljici Huberta Pettana i Borisa Papandopula, o učenici Mila Cipre, podršci kipara Vanje Radauša, glazbenici i brižnoj majci.

Ulaznice po cijeni od 30 kuna moguće je kupiti na blagajni koncertne dvorane Blagoje Bersa ili online u sustavu Ulaznice.hr.

Komentari na članak

Vezani članci

General Woo

Povodom nastupa u Vintageu

INTERVJU: General Woo: „Prije je svako selo imalo disko, danas mladima treba duplo više nego nama”

Povodom njegovog nastupa u Vintage industrial baru u četvrtak, 7. svibnja, popričali smo s Woom da vidimo kako diše, što je sa reunionom Tram 11-a, jesu li mu političari prijetili nakon zadnje ploče...

Bob Dylan

Legendarni koncert u Areni Stožice

Bob Dylan održat će koncert u Ljubljani!

Bob Dylan, jedan od najlegendarnijih kantautora svih vremena, nastupit će 26. lipnja u ljubljanskoj Areni Stožice.

Kandžija

Koncert u Vintage Industrial Baru

Kandžija, humanist, reper i ljubitelj šilterica, i njegove Gole žene nastupaju u Vintageu

Kandžija se ponovno vraća zagrebačkoj publici, kojoj će premijerno uživo izvesti pjesmu "Pištolj", koju je snimio s Goranom Baretom.

Pogled na svakodnevnicu iz sjedeće perspektive

Objektiv Alena Kasumovića

Fotografskom izložbom prikazana svakodnevica iz sjedeće perspektive

Vrata svoje privatnosti otvorio nam je mladi umjetnik Alen Kasumović izložbom fotografija koje prikazuju njegov život i sve ono što ga neprestano okružuje.

Arena noću

Koncert u Areni

Gibonni se s prijateljima penje na pozornicu

Damir Urban, Matija Dedić, Maya Azucena, Vlatko Stefanovski, Gradski zbor Brodosplit, London Community Gospel Choir i Bows Vs Plectrum pridružit će se na pozornici Arene Zagreb tijekom Gibonnijevog koncerta.