Koncerti u dvoranama „Lisinski” i „Blagoje Bersa”

Muzička akademija pokazuje nove aspekte muziciranja

https://pixabay.com/en/piano-music-score-music-sheet-1655558/

Koncertima u dvoranama „Lisinski” i „Blagoje Bersa” jedanaest će studentica na posebno zanimljiv način izvesti hrvatske tradicijske napjeve te napjeve dalmatinske obale, otoka i zaleđa.

U subotu, 4. studenoga 2017. u 19:30 sati u koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog održat će se koncert pod nazivom Harmonija disonance. Ansambl Harmonija disonance, koji čini jedanaest pjevačica studentica Muzičke akademije, izvest će hrvatske tradicijske napjeve, a Jazz orkestar Akademije arhaične će napjeve odjenuti u novo ruho improvizacijskog izričaja.

Ovim se koncertom Muzička akademija po prvi put predstavlja u novom svjetlu. Naime, njime pokazuje neke drugačije aspekte muziciranja od onih na koje smo do sada navikli.

U srijedu, 8. studenoga 2017. u 19:30 u koncertnoj dvorani Blagoje Bersa na Muzičkoj akademiji ponovno će nastupiti ansambl Harmonija disonance. Ovog će puta to učiniti bez Jazz orkestra, no uz goste – tradicijske pjevačice i pjevače, te će izvesti hrvatske tradicijske napjeve dalmatinske obale, otoka i zaleđa.

Komentari na članak

Vezani članci

S4S studenti

Udruga Studenti za studente Split

Upišite svoje misli u knjigu žalbi i pohvala na splitskom Sveučilištu

Studentima će se omogućiti da na jednom mjestu iznesu sve što im smeta i/ili sve što bi pohvalili na svojim fakultetima.

o

Financijska podrška

U tijeku je natječaj za tri vrste stipendija za studijski boravak u Makedoniji

Ministarstvo znanosti i obrazovanja te Agencija za mobilnost i programe Europske unije raspisuju natječaj za dodjelu stipendija za preddiplomsko, diplomsko i studijsko usavršavanje u Makedoniji. Nude tri vrste stipendija, a prijave traju do 20. ožujka!

Prezervativ

(Ne)siguran seks

Četvrtina studenata do kraja prve godine imat će neku spolnu bolest!

Najzastupljenije spolne bolesti su klamidija, herpes i genitalne bradavice.

ZŠEM inozemni studenti

Raznovrsnost na predavanjima

ZŠEM u novi semestar ulazi s više od 50 novih inozemnih studenata

U novom semestru ZŠEM-ove studentske klupe zauzet će i studenti iz Koreje, Rusije, Brazila, Francuske, Sjedinjenih Američkih Država, točnije čak 24 različite zemlje iz cijelog svijeta.

https://pixabay.com/en/doctor-medical-medicine-health-563428/

STUDMEF-ovo druženje

„TeaTime” razotkriva ljubav između jazza i medicinara

Prof. Bruno Baršić na Medicinskom fakultetu svim će zainteresiranim studentima i zaposlenicima zagrebačkog sveučilišta održati predavanje o dugovječnoj i javnoj ljubavi između medicinara i jazz glazbe.