LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Najneobičniji zagrebački muzej

Muzej iluzija u Ilici 72 neumorno nudi promjenu pogleda na svijet

Nevjericu, oduševljenje i učenje u jednom nudi zagrebački Muzej iluzija čijih više od 70 eksponata svakodnevno privlači Zagrepčane i njihove goste.

Nevjericu, oduševljenje i učenje u jednom nudi zagrebački Muzej iluzija čijih više od 70 eksponata svakodnevno privlači Zagrepčane i njihove goste.

Iluzije, trikovi, didaktičke igre, mozgalice i slagalice kriju se u zagrebačkom Muzeju iluzija smještenom u Ilici 72. On svojim maštovitim postavom privlači posjetitelje od prvog dana, a zahvaljujući njihovim odličnim komentarima, prošle mu je godine TripAdvisor dodijelio prestižni Certifikat izvrsnosti.

Muzej iluzija nudi vizualno, osjetilno i edukativno iskustvo za sve generacije. U njegovim prostorijama čekaju vas optičke iluzije i varke koje će vas zbuniti i zabaviti. Postav čini više od 70 eksponata koji će sigurno poljuljati vaše znanje o vidu i ljudskom mozgu te vas dovesti do novih spoznaja. Posebnosti su muzeja njegovo prilagođavanje individualnosti svakog posjetitelja te mogućnost interakcije s izlošcima.

Foto: Ivana Čulina (Studentski.hr)

Tako u sobi Iluzija stolice možete istražiti zakonitosti percepcije, a Obrnuta soba nudi promjenu pogleda na svijet za 90 stupnjeva. Iluzija skrivenog tijela donosi glavu na pladnju, a svijet kaleidoskopa šarenilo vlastitog lica. Gravitaciji se možete oduprijeti u Kosoj sobi, a kako se osjećala Tris u filmu Različita, možete provjeriti ulaskom u Sobu ogledala. Vjerujemo da smo vas već zaintrigirali, ali ovo je samo mali dio muzejske ponude.

U Muzeju iluzija smješteni su hologramski portreti, horor-grami i nestajuće slike, kao dio najveće zbirke holograma u ovom dijelu Europe, te više od 40 optičkih iluzija koje će zbuniti sva vaša osjetila. To je muzej u kojem ćete se htjeti zadržati satima uz stvaranje buke i škljocanje fotoaparata. Na kraju, ako želite dodatno izvježbati mozak, na raspolaganju vam je  pametna igraonica namijenjena igri, natjecanju i učenju za sve dobne uzraste.

Muzej iluzija otvoren je svakodnevno od 9 do 22 sata. Za sve dodatne informacije posjetite njegove mrežne stranice.

FOTO: IVANA ČULINA/STUDENTSKI.HR