Festival komorne glazbe

Musica Maxima po osmi će put ugostiti svjetski priznate glazbenike

Musica Maxima

Na osmom izdanju festivala Musica Maxima nastupaju: violinist i dirigent Maxim Fedotov, oboistica Gordana Iosifova – Nedelkovska, pijanistica Galina Petrova, violinist Frederic Moreau, dirigentica Marija Ramljak, sopranistica Eunsil Kang te izbor hrvatskih komornih sastava i solista.

Ove godine, od 27. rujna do 3. listopada u Muzeju Mimara i kinu Studentskog centra u Zagrebu održat će se 8. izdanje međunarodnog festivala komorne glazbe – Musica Maxima. Festival se odvija pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović, kao i Ruskog veleposlanstva u RH, u organizaciji Zagrebačkog komornog orkestra i pod umjetničkom vodstvom ruskog violinista Maxima Fedotova.

U proteklih je sedam godina događaj ugostio brojne svjetske glazbenike iz desetak zemalja te više od tri i pol tisuće posjetitelja. Na ovogodišnjem izadnju očekuje se oko 800 posjetitelja, među kojima će biti i veleposlanici ambasada Rusije, Francuske, Japana i Južne Koreje. Očekuju ih četiri večernja koncerta u Muzeju Mimara, od 27. do 30. rujna s početkom u 20 sati te matineje u srijedu 28. rujna u 17:30.

Nastupaju svjetski priznati glazbenici: violinist i dirigent Maxim Fedotov, oboistica Gordana Iosifova Nedelkovska, pijanistica Galina Petrova, violinist Frederic Moreau, dirigentica Marija Ramljak, sopranistica Eunsil Kang te izbor hrvatskih komornih sastava i solista. Kao iznenađenje festivala na završnom koncertu u ponedjeljak 3. listopada u dvorani kina Studentskog centra od 20 sati nastupit će jedan od najboljih svjetskih gitarista Vlatko Stefanovski uz pratnju Zagrebačkog komornog orkestra pod vodstvom dirigenta Maxima Fedotova .

Ulaznice za festival Musica Maxima mogu se kupiti na blagajni muzeja Mimara za radnoga vremena muzeja te sat vremena prije koncerta po cijeni od 70 kuna i 40 kuna za učenike, studente i umirovljenike. Više informacija o programu i umjetnicima pronađite na poveznici.

Komentari na članak

Vezani članci

Završni party uz Calvina Harrisa

Sziget festival

FOTOGALERIJA: Sziget festival u fotkama i nekoliko riječi

Kako su protekla posljednja tri dana Szigeta, koliko je sveukupno bilo posjetitelja, kako je to sve izgledalo u fotkama...

PIF plakat

Lutke će ponovno zavladati Zagrebom

48. PIF – Između tradicije i lutkarskog eksperimenta

48. Međunarodni festival kazališta lutaka - PIF održat će se od 14. do 19. rujna u Zagrebu, a u svom će službenom programu prikazati trinaest predstava iz devet zemalja i pružiti publici pregled europskog, domaćeg i regionalnog lutkarstva.

Ultra Europe 2017.

Elektronička scena

Objavljena impozantna lista izvođača slavljeničkog izdanja ULTRA Europe festivala

Ljubitelji elektroničke glazbe odbrojavaju posljednje dane do početka željno iščekivanog festivala ULTRA Europe. Organizatori donose odlične vijesti ususret događaju – kompletan popis izvođača, rođendanske ulaznice, UberBOAT uslugu.

Demofest 2017.

Kulminacija desetogodišnje glazbene priče

Zagrebački Tyger Lamb drugopozicioniran na jubilarnom Demofestu

– Došli smo prezentirati svoj rad i šokirali smo se prolaskom u finale, a kamoli osvajanjem drugog mjesta. – istaknuli su članovi benda Tyger Lamb.

Zoe Lower na Dimensionsu

Festival na tvrđavi Punta Christo

Od lokalnih legendi do međunarodno cijenjenih umjetnika na Dimensions festivalu

Nakon prošlogodišnjeg sjajnog koncerta Massive Attacka pred osam tisuća ljudi u originalnom ambijentu pulske Arene, Dimensions festival sprema još jedno monumentalno izdanje.