Otvorenje izložbe

„Moć zapažanja“ kabinet je čudesa koji stiže u Galeriju SC-a

Izložba "Moć zapažanja"

– „Moć zapažanja“ nudi radove koji donose lagani iskorak u autorovu stvaralaštvu: riječ je o skulpturalnim asamblažima i digitalnim fotografijama u kojima se umjetnik ponovno poigrava materijalima koji kameleonski prikrivaju svoja istinska svojstva. – stoji u predgovoru izložbe.

U Galeriji SC-a postavlja se izložba Moć zapažanja, umjetnika Ivana Tudeka. Otvorenje je zakazano za srijedu, 27. veljače, u 20 sati.

– Moć zapažanja nudi radove koji donose lagani iskorak u autorovu stvaralaštvu: riječ je o skulpturalnim asamblažima i digitalnim fotografijama u kojima se umjetnik ponovno poigrava materijalima koji kameleonski prikrivaju svoja istinska svojstva, samo što se sad opipljiv svijet nekadašnjih instalacija očituje kroz set up scenografije fotografija ili reljefne efekte asamblaža sad uokvirenih u pleksiglase. Izložba se može protumačiti kao svojevrstan kabinet čudesa zbog edukativnog karaktera koji pruža i preciznosti kojom Tudek secira pojavnost, poput vulkana (koji je zapravo kolač) ili gljiva, dinja, šljiva i lubenica nastalih u stiroduru, koje neodoljivo imitiraju prave gljive i voćke. Ovdje dakle sve simulira nešto drugo i ništa nije onakvo kakvim se doima. Tako je i sa samim zidom Galerije SC-a, pozadinom na kojoj radovi vise. Tudek ga izvlači na sliku i u prvi plan, ali smještajući ga u dno prostorije tako da nam pojača klaustrofobični osjećaj da zapravo – nema dalje. – stoji u predgovoru Neve Lukić.

Izložba je otvorena do 16. ožujka, a moguće ju je pogledati tijekom radnog vremena Galerije SC-a – radnim danom od 12 do 20 sati te subotom od 10 do 13 sati.

 

Komentari na članak

Vezani članci

Fotograf

Revija hrvatskih kratkometražnih filmova

Petak na Filmskoj RUNDI u znaku premijera i studentske izložbe

Prvog će se dana Filmske RUNDE otvoriti izložba studenata Odsjeka za likovnu umjetnost Akademije za umjetnost i kulturu, a uslijedit će dvije domaće premijere, razgovor s autorima i iznenađenje iz laboratorija dobrih ideja.

gw

Promicanje kvalitete fotografske umjetnosti

Izvrsna prilika za mlade fotografe

Ako ste amaterski ili profesionalni fotograf, ovaj natječaj stvoren je za vas.

Graffiti na Gradele u SC-u

Međunarodni festival

Graffiti na Gradele izložbom i partijem svoju heterogenost iskazuju i u Studentskom centru

Vrhunski radovi domaćih umjetnika, predstavljanje „graffiti” fotomonografija i „party” zakazani su za 3. veljače kada će Grafifiti na Gradele pokazati u koliko su se široku platformu razvili.

Rovinj photodays

Međunarodni natječaj suvremene fotografije

„Rovinj Photodays" 2014.

Ovogodišnji natječaj je internacionalnog karaktera i otvoren je za sve fotografe suvremene fotografske scene.

Matej Pilaš, FOTO: Matej Pilaš

Intervju s požeškim fotografom na osječkoj adresi

„Bitno je razumjeti svjetlo, shvaćati boje, uhvatiti emocije i trenutak, slušati sebe i svoje ideje“

Zajednički nazivnik za pojmove fotografija, elektrotehnika, planinarenje, pivo i hrana je Matej Pilaš, požeški student na osječkom FERIT-u, ali prije svega ogromni zaljubljenik u fotografiju.