Izložba u Galeriji SC

Mladi umjetnik Kunić oslikava „Strukture nereda”

Izložba „Strukture nereda”

– I općenito je ta zamršenost, nered, izostanak strukture ponavljajuća karakteristika Kunićeva sižea, a dodatno je istaknuta besprijekornim slikarskim umijećem. – stoji u predgovoru.

U Galeriji SC postavlja se izložba Strukture nereda autora Radovana Kunića. Njeno će se otvorenje održati 12. prosinca u 20 sati, a ista će se moći pogledati do 22. prosinca, radnim danom od 12 do 20 sati te subotom od 10 do 13 sati.  

– ...Slikarstvo Radovana Kunića našu ovisnost o novim počecima suočava s izvjesnošću kraja. Kunić bilježi fragmente pojavnosti u njihovu nezaustavljivom prelasku iz uređenoga u neuređeno stanje. Bilježi dotrajale ambijente s rashodovanim elementima mehanizacije, ambalažu odbačenu nakon uređenja novootvorenoga Muzeja moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci ili zamršenost instalacija skrivenih iza površine knaufa. I općenito je ta zamršenost, nered, izostanak strukture ponavljajuća karakteristika Kunićeva sižea, a dodatno je istaknuta besprijekornim slikarskim umijećem, u kojem je trag poteza jedva vidljiv, a iluzija stvarnosti gotovo nepomućena... – riječi su Vane Gović u predgovoru.

Radovan Kunić rođen je 1987. u Rijeci. godine 2012. diplomirao je kiparstvo u klasi prof. Žarka Violića na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci. Uz skulpturu, bavio se i slikanjem koje postaje njegova glavna umjetnička preokupacija. Sudjeluje na međunarodnim kolonijama i rezidencijama te izlaže na skupnim i samostalnim izložbama. Dobitnik je više nagrada i priznanja te se njegovi radovi nalaze u privatnim i javnim zbirkama u zemlji i inozemstvu. Član je HDLU Rijeka i HZSU-a. Radi kao vanjski suradnik u svojstvu asistenta na Katedri za slikarstvo Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci. Živi u Matuljima.

Komentari na članak

Vezani članci

Izložba "Ispit"

Fotografska izložba

 „Ispit”: studentske fotografije u Galeriji SC

U organizaciji Katedre za fotografiju, autorskim serijama fotografija u Galeriji SC predstavit će se studenti Denis Butorac i Ivan Gundić.

Oslikana gitara

Izložba u Klubu „Zona”

Osobe s cerebralnom paralizom oslikale gitare

– Odstranjivanjem prvobitne funkcije glazbenom instrumentu da proizvodi glazbene tonove pobudili smo stvaralačku maštu i dodali likovne tonove koji su nesvjesno otkrili igru stvaranja naših korisnika. – objašnjava voditeljica likovne sekcije „Srca”.

ZBF 2017.

Zagreb Book Festival 2017.

Brojni posjetitelji uživali u raznolikom programu i popustima prvog dana ZBF-a

Zagreb Book Festival već je prvoga dana i prije službenog otvorenja zanimljivim i raznovrsnim programom oduševio brojne posjetitelje.

Vijesti

Poziv za autorske radove

Produžen rok za prijave gifova koji će se izložiti na Međunarodnom studentskom filmskom festivalu STIFF

Do 5. rujna zaprimaju se GIF filmovi i animacije koji ne smiju biti duži od 30 sekundi, a koji moraju biti u loopu, visoke rezolucije i u profilu H.264.

Glazba, klavir

Događaj u Studiju smijeha

Mladi glazbom i izložbom o tim današnjim mladima

– Najbolje je vrijeme da se prošećete do Studija, pogledate izložbu mladih umjetnika i odgodite prerano starenje jer kažu da nakon što izgovorite tu kobnu rečenicu sve ide nizbrdo. – poručuju – mladi!