Izložba u Galeriji SC

Mladi umjetnik Kunić oslikava „Strukture nereda”

Izložba „Strukture nereda”

– I općenito je ta zamršenost, nered, izostanak strukture ponavljajuća karakteristika Kunićeva sižea, a dodatno je istaknuta besprijekornim slikarskim umijećem. – stoji u predgovoru.

U Galeriji SC postavlja se izložba Strukture nereda autora Radovana Kunića. Njeno će se otvorenje održati 12. prosinca u 20 sati, a ista će se moći pogledati do 22. prosinca, radnim danom od 12 do 20 sati te subotom od 10 do 13 sati.  

– ...Slikarstvo Radovana Kunića našu ovisnost o novim počecima suočava s izvjesnošću kraja. Kunić bilježi fragmente pojavnosti u njihovu nezaustavljivom prelasku iz uređenoga u neuređeno stanje. Bilježi dotrajale ambijente s rashodovanim elementima mehanizacije, ambalažu odbačenu nakon uređenja novootvorenoga Muzeja moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci ili zamršenost instalacija skrivenih iza površine knaufa. I općenito je ta zamršenost, nered, izostanak strukture ponavljajuća karakteristika Kunićeva sižea, a dodatno je istaknuta besprijekornim slikarskim umijećem, u kojem je trag poteza jedva vidljiv, a iluzija stvarnosti gotovo nepomućena... – riječi su Vane Gović u predgovoru.

Radovan Kunić rođen je 1987. u Rijeci. godine 2012. diplomirao je kiparstvo u klasi prof. Žarka Violića na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci. Uz skulpturu, bavio se i slikanjem koje postaje njegova glavna umjetnička preokupacija. Sudjeluje na međunarodnim kolonijama i rezidencijama te izlaže na skupnim i samostalnim izložbama. Dobitnik je više nagrada i priznanja te se njegovi radovi nalaze u privatnim i javnim zbirkama u zemlji i inozemstvu. Član je HDLU Rijeka i HZSU-a. Radi kao vanjski suradnik u svojstvu asistenta na Katedri za slikarstvo Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci. Živi u Matuljima.

Komentari na članak

Vezani članci

Izložba u Klubu Zona

Dan otvorenih vrata udruga

Klub Zona sažima postignute rezultate raznolikog programa u jednu izložbu

Čak 16 jednodnevnih, višednevnih i višemjesečnih radionica i tečajeva samo su dio bogatog i raznolikog programa Kluba Zona u aktualnoj sezoni. Dio radova izložit će se za vrijeme „Dana otvorenih vrata udruga".

KKL2

Kastavsko kulturno leto

FOTO: Jubilarni rođendan kulturno-glazbene manifestacije romantičnog Kastva

Ovogodišnji festival Kastavsko kulturno leto otvoren je 1. srpnja. Donosimo dašak kvarnerske glazbene i kulturne čarolije s romantičnog Kastva.

Slika Pavle Vukšić

Izložba u Klubu Zona

Maturalni radovi splitskih učenika dobivaju svoju izložbu

– Na kraju jedne od mnogih životnih etapa, ovi mladi ljudi opet pokazuju umijeće, ne uzmičući, ne skrivajući se, hrabro nastavljajući niz započet u Školi. – stoji u katalogu izložbe.

Salvador Dali – Dali Atomicus

Na današnji dan

FOTO: Rođen nadrealist nad nadrealistima

Teško je u kratkim crtama predstaviti život tako osebujne ličnosti kao što je Salvador Felipe Jacinto Dalí. Ljubio je sebe, ljubio je novac, ali ljubio je i Galu. – Na prvom mjestu: Gala i Dalí. Na drugom mjestu: Dalí. Na trećem mjestu: svi ostali, uključujući, naravno, još jednom nas dvoje. –

Posjetitelji

Bez cajki, molim!

FOTO: Uz odličan nastup S.A.R.S.-a otvoren novi klub Hangar

Ovaj vikend odlučili smo popratiti otvaranje novog kluba Hangar u Ulici Florijana Andrašeca 14 koje se održalo u subotu 27. prosinca. Na otvorenju su nastupali S.A.R.S.-ovci, miljenici Balkana.