LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Susreti u Klubu mladih

Mladi u Splitu „ćakulaju” o filmovima

Prvi susret u ciklusu „Filmske ćakule” održat će se ovog četvrtka u Klubu mladih Split i to na temu filma „Blade Runner”.

Prvi susret u ciklusu „Filmske ćakule” održat će se ovog četvrtka u Klubu mladih Split i to na temu filma „Blade Runner”.

Klub mladih Split za sve ljubitelje vizualnih umjetnosti i filmoljupce započinje s ciklusom Filmskih ćakula. Zamišljen je kao ćakula između grupe mladih koja će se dva puta mjesečno sastajati i razmjenjivati mišljenja i dojmove o određenim filmovima i serijama.

Prvi susret održat će se ovog četvrtka, 23. studenog u 20 sati, u prostorijama Kluba mladih. Pridružiti se mogu svi mladi željni zabave, društva i razglabanja. Tema susreta je Blade Runner (1982) / Blade Runner 2049 (2017).

Blade Runner je slavni američki ZF noir film iz 1982. koji govori o detektivu Deckardu, koji u budućnosti proganja odbjegle replikante, umjetna bića stvorena na naličje ljudi. Režirao ga je Ridley Scott prema romanu Sanjaju li androidi električne ovce? slavnog pisca Philipa K. Dicka. Iako nije doživio komercijalni uspjeh pri premijeri, ugled filma je s vremenom rastao tako da se danas smatra jednim od najboljih ZF filmova uopće. Blade Runner se nalazi i na listi 250 najboljih filmova kinematografije na stranici IMDb.com.

Ove godine snimljen je nastavak filma pod nazivom Blade Runner 2049. Nadovezuje se na prvi, a radnja se odvija 30 godina nakon originalnog filma, s centralnim likom umjetnog bića, replikanta blade runnera imena K (Ryan Gosling).

Teme filma obrađuju polemike poput individualnosti ljudskog života, svjesnosti, egzistencije i morala.

FOTO: KLUB MLADIH SPLIT