LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Izložba u Klubu Zona

Mladi iz doline Neretve predstavljaju „Druga stanja”

Na izložbi „Druga stanja” bit će prikazano smeće pretvoreno u skulpture Koraljka Grebena, radovi Tonija Veraje nastali tehnikom točkanja rapidografom te misli Barbare Mimi zabilježene u ilustracijama.

Na izložbi „Druga stanja” bit će prikazano smeće pretvoreno u skulpture Koraljka Grebena, radovi Tonija Veraje nastali tehnikom točkanja rapidografom te misli Barbare Mimi zabilježene u ilustracijama.

U Klubu Zona otvara se izložba grupe mladih umjetnika iz doline Neretve okupljenih u udruzi mladih Kolektiv. Događaj je dio ciklusa Mladi izlažua zakazan je za subotu, 5. svibnja, u 19 sati.  

Na izložbi Druga stanja bit će prikazano smeće pretvoreno u skulpture Koraljka Grebena, radovi Tonija Veraje nastali tehnikom točkanja rapidografom te misli Barbare Mimi zabilježene u ilustracijama. Moći će se pogledati do 25. svibnja.

– Svaki od umjetnika izražava se u svojoj tehnici, inspiraciju pronalazi u različitim područjima te nemaju svi umjetničko obrazovanje. Koraljko Greben već tridesetak godina živi i stvara u Krvavcu, malom mjestu smještenom između Metkovića i Opuzena. Izrađuje minijaturne replike starih dalmatinskih kućica te ribe od palminih grana koje kombinira s kamenom i naplavinama s ušća Neretve, a uspješno koketira i sa street artom i fotografijom. U Split sa sobom nosi smeće i otpatke s ušća Neretve koje je preobrazio u skulpture vrijedne divljenja, njegova misija je da sve loše pretvori u dobro.

 

Toni Veraja iz Metkovića ima 21 godinu, inspiriran je unutarnjim svjetovima mašte i prirodom te stvara uglavnom tehnikom točkanja rapidografom. Radi kao tatto majstor te su vizionarski svijet, priroda i geometrija s primjesama modernih umjetnosti i danas prisutni u njegovim radovima.

 

Barbara Mimi ima 29 godina, djetinjstvo je provela u malom mjestu pored Metkovića, a u Zadru je studirala povijest umjetnosti nakon čega stvara uglavnom slikarskim tehnikama, posebice akrilom na platnu. Danas stvara tintom, flomasterima i drugim kombiniranim slikarskim i crtačkima tehnikama koje su sredstvo njenog izražavanja – ilustracijama interpretira svoja razmišljanja, nadanja, snove ili tek stihove koje čuje na radiju. – predstavlja Ivan Gluščević kolege iz udruge.

FOTO: KLUB ZONA