LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Nezaobilazni su:

Mladi DJ-evi: budući vladari elektronike

Predstavljamo vam samo neke od izvođača u elektroničkoj glazbi koji nisu puno stariji od nas, a redovito rasprodaju sve svoje dogovorene nastupe.

Predstavljamo vam samo neke od izvođača u elektroničkoj glazbi koji nisu puno stariji od nas, a redovito rasprodaju sve svoje dogovorene nastupe.

Glazbena industrija u zadnjih nekoliko godina bilježi porast DJ-eva i grupa koji su nerijetko mladi.

Iako će zli jezici reći da klinci nemaju što raditi na sceni, sami imamo prilike čuti kako se tu ipak radi o svježoj i energičnoj glazbi, a svakako nam je drago čuti taj mladenački elan u klubovima ili na njihovim koncertima.

Predstavljamo vam samo neke od izvođača u elektroničkoj glazbi koji nisu puno stariji od nas, a redovito rasprodaju sve svoje dogovorene nastupe.

Ako ste bili brzi ili ažurni, neke ste dosada mogli čuti i u Hrvatskoj. Ako ste propustili - nema veze, vratit će se. Ipak su hit.

Martin Garrix

Martin Garrix
 
Martin Garrix, FOTO: Twitter
 
 

Martijn Garritsen, poznatiji pod scenskim imenom Martin Garrix, nizozemski je DJ koji je u svibnju ove godine napunio 18 godina. To znači da je svoj megahit ''Animals'' plasirao dok je još bio maloljetan, a karijeru je započeo 2012. godine Njegov talent prepoznali su i velikani poput Tiesta, koji mu je uzor, kao i Hardwell koji je njegove životinje uvrstio u svoj miks. 

Trenutno je njegov životopis pun rekorda, a među njima su i titula najmlađe osobe koja je imala singl na prvom mjestu na Beatportu, online glazbenom dućanu, kao i najmlađa osoba koja je imala privilegiju puštati glazbu u najvećem svjetskom klubu smještenom na Ibizi. Tomu se može pridodati i broj jedan na britanskim radio ljestvicama.

Madeon

Madeon
 
Madeon, FOTO: vibelasolas.com
 
 

Madeon, pravog imena Hugo Pierre Leclercq, francuski je DJ koji se proslavio postavljanjem video uratka na Youtube na kojemu je prikazao kako miksa 39 pjesama. Video je nazvao Pop Culture, a u samo nekoliko dana je skupio milijun pregleda. To se zbilo 2011. godine, a Madeon sada ima 20 godina.

Krajem 2013. godine izbacio je svoj drugi EP, a dosada je uspio biti i na turneji Lady Gage, kao i surađivati s njom na njenom zadnjem albumu. Pomogao i je s nekoliko pjesama britanskom indie bendu Two Door Cinema Club, kao i Ellie Goulding na jednoj pjesmi s novog albuma. Možda nije poznat kao Garrix, no gledanost na Youtubeu mu nije loša te se pokazuje kako i on svakako može doprinijeti današnjoj elektronici.

Disclosure

Disclosure
 
Disclosure, FOTO: mixmag.com
 
 

Engleska braća Guy i Howard Lawrence, stari su 23, odnosno 20 godina. Svoj debi album ''Settle'' izbacili su prošle godine, a prije toga su imali čak 5 EP-jeva plasiranih na tržište. Odmah po izbacivanju albuma poharali su ljestvice, a dobili su i nominaciju za Mercury Prize. U prvom tjednu prodaje kupljeno je preko 44,000 primjeraka albuma, a nakon manje od mjesec dana okrunjeni su zlatnom plaketom.

Ostvarili su suradnje sa Sam Smithom,  AlunaGeorgeom, Elizom Doolittle, Mary J. Blige. Osim toga, nastupali su na Grammyjima, Coachelli i Lollapaloozi, a mi smo ih neki dan mogli vidjeti na Hideout festivalu.

Kezwik

Kezwik
 
Kezwik, FOTO: fixtremix.com
 
 

Michael Jones, u dubstep vodama poznatiji kao Kezwik, ima 19 godina. Počeo je raditi glazbu sa 16 godina, a dosada se može pohvaliti brojnim suradnjama i miksevima koji su ušli u top 100 na Beatportu.

Podijetlom je iz Kalifornije, a za sada je izdao dva EP-ja: Get Dropped i Tame.

Kygo

Kygo
 
Kygo, FOTO: Billboard
 
 

Norveški čudotvorac remikseva Kygo, pravim imenom Kyrre Gørvell-Dahll, sa svoje 22 godine je ostvario popriličnu slavu i to samo preko Youtubea. Remiksati je počeo s 15 godina, kada je otkrio Aviciija, a nakon što se dokazao na internet sceni, dobio je pozive od Aviicija i Chrisa Martina iz Coldplaya da službeno remiksa njihove pjesme za nadolazeće albume. Diplo ga je pozvao na BBC Radio 1 tijekom Essential Mixa.

U svojoj glazbi i remiksevima naglašava melodiju jer mu je, kako kaže, dosta toga da se sve pjesme vrte oko beatdropova. Ultra festival također je upotrijebio jedan od njegovih mikseva za promidžbeni spot, što mu je dodatno poduprijelo karijeru. Ako niste sigurni znate li ga, reći ćemo vam da je za remiks Passengerova hita ''Let her go'' skupio više pregleda nego originalna pjesma, a to se isto dogodilo i s remiksom Sheeranove pjesme ''I see fire''. 

FOTO: BILLBOARD