LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Intervju: Romano Nikolić

„Mislim da se glumac podjednako daje i u kazalištu i na filmu.“

Iako na početku svoje profesionalne karijere, Romano se već može pohvaliti brojnim ulogama što nije čudno budući da je odrastao u gradu u kojem su rođeni brojni umjetnici, a svaki kameni kutak krije scenografiju za neku predstavu.

Iako na početku svoje profesionalne karijere, Romano se već može pohvaliti brojnim ulogama što nije čudno budući da je odrastao u gradu u kojem su rođeni brojni umjetnici, a svaki kameni kutak krije scenografiju za neku predstavu.

Polako „gazimo“ 2014., no mladom će dubrovačkom glumcu lanjska godina zasigurno ostati u lijepom sjećanju. Iako na početku svoje profesionalne karijere, Romano se već može pohvaliti brojnim ulogama što nije čudno budući da je odrastao u gradu u kojem su rođeni brojni umjetnici, a svaki kameni kutak krije scenografiju za neku predstavu. „Medeja“, „Kate Kapuralica“, „Ekvinocijo“, „Bolest smrti“, „Michelangelo“, „Nebo je sivo“ samo su neke od predstava koje su ga svrstale u kategoriju perspektivnih i traženih mladih umjetnika.  Nikako ne smijemo izostaviti spomenuti i osvojenu prestižnu Nagradu hrvatskog glumišta za 2013. u kategoriji najboljih glumačkih ostvarenja u lutkarskim predstavama ili predstavama za djecu i mladež za ulogu Sina u predstavi „Djevojčica sa žigicama“ prema priči H. C. Andersena u režiji Marka Jurage i izvedbi Aplauz Teatra iz Zagreba. 

Koliko je tvoj rodni grad predoredio tvoje buduće zanimanje?

 Sigurno je Dubrovnik kao kulturološki faktor odigrao veliku ulogu u mom sazrijevanju kao glumca.Mladenačka opčinjenost glumom se tako pretvorila u realnost negdje usput...

Koji je bio tvoj odabir tekstova za prijamni ispit na Akademiji i je li te netko pripremao?

Bilo je dosta tekstova s obzirom na to da sam na Akademiju dramske umjetnosti primljen iz trećeg pokušaja. Pjesma  Miroslava Krleže  „Kako je žalosna noć u malome gradu“ bila je jedna od mojih izbora za prijamni... I danas je se jako često sjetim, ali iz drugih razloga...Pripremala me moja draga kolegica i prijateljica Mirej Stanić.

Kaniš li se nakon završetka Akademije vratiti u Dubrovnik?

Mislim se vratiti i ranije.Na ljeto!(haha) Trenutačno ne razmišljam o tome.Tko zna kako će se stvari odvijati narednih godina.

Možeš li nam opisati tipičan dan na Akademiji, ako takav postoji?

Na akademiji provodimo jako puno vremena.S obzirom na to da sam sada 4 .godina, akademija mi ne oduzima jako puno vremena, ali smo znali provoditi i po 12 sati u komadu.

Gdje najčešće izlaze studenti glume?

Ili kamo najčešće odlaze? Nakon napornog radnog dana ja se veselim jedino zagrliti jastuk i zaspati. Tako da je odgovor onda- krevet.

Koje bi uloge želio igrati u bližoj budućnosti?

Nemam takvih uloga.Veselim se svakoj u kojoj mogu ostaviti dio sebe.Iz svake se uloge moze izvući jedinstveno iskustvo i to je ono što me kao glumca uzbuđuje.

Možeš li izdvojiti jednu ulogu kao najdražu i jednu kao najzahtjevniju u dosadašnjoj karijeri?

Sve uloge su mi drage i svaka je sa sobom nosila određena pitanja,ali i određene odgovore.Hvala Bogu, do sada nisam radio ništa od čega sam zazirao i nadam se da neću.

Bi li volio glumiti u inozemstvu?

Sigurno da da, ako se za to pruži prilika.

Misliš li da je zahtjevnije glumiti u kazalištu ili na filmu?

Mislim da se glumac podjednako daje  i u kazalištu i na filmu...U oba formata mu je potrebna velika koncentracija.

Bi li rado nastupio u nekom mjuziklu?

Zašto da ne!

Misliš li da mladi glumci u Hrvatskoj mogu živjeti od svoga rada?

Onda moramo jako puno raditi!

Što bi savjetovao  svima onima koji žele poći tvojim stopama?

Neka rade u životu ono što ih ispunjava i što ih veseli. I da nikad ne odustaju od toga!

NEKOLIKO BLIC PITANJA ZA KRAJ

ROMANTIČNE KOMEDIJE    ILI     POLITIČKI TRILERI

Politički trileri

POEZIJA      ILI    PROZA

Oboje

HOBOTNICA    ILI    JANJETINA

Uf..Morat ću izabrati janjetinu

VINO     ILI    PIVO

Ovisno o prilici

DA VINCI     ILI    DALI

Dali

NOGOMET    ILI   VATERPOLO

Vaterpolo

VALETUDO    ILI    SILENTE

Silente do 18 sati,a Valetudo od 18 sati!

JACK NICHOLSON     ILI     ROBERT DE NIRO

„Here's  Johnny!“

 

FOTO: MARA BRATOŠ