Gostovanje Kamernog teatra 55

„Mirna Bosna” – bosanskohercegovačka komedija preživljavanja na Gavellinoj pozornici

Predstava "Mirna Bosna"

Predstavu o životarenju dviju porodica koje su zbližene minulim ratnim nedaćama ugostit će zagrebačko kazalište u Frankopanskoj.

Kamerni teatar 55 iz Sarajeva gostuje u kazalištu Gavella s predstavom Mirna Bosna Borisa Lalića u režiji Saše Peševskog. Izvedba je zakazana za ponedjeljak, 9. travnja, u 20 sati. 

Tekst mladog, ali veoma plodnog autora Borisa Lalića okarakteriziran je, riječima samog autora, kao bosanskohercegovačka komedija preživljenja. Mirna Bosna govori o životarenju dviju porodica, koje su zbližene minulim ratnim nedaćama, i njihovoj vječnoj borbi da iz gliba, života na granici siromaštva i svakodnevne kupus kalje, izađu na svjetlo i čist zrak blagostanja. Ili, barem da promijene svakodnevni meni. Prilika za to pruži se kada se, na nagovor Rize, koji je ujedno i jedini radno sposoban među njima, počnu baviti dilanjem marihuane. I to uspješno. Veoma uspješno. Toliko uspješno da bi ih na kraju moglo koštati glave. Jer u Bosni nije lako voditi ni pošten posao, a kamoli pošteno organizirati kriminalnu organizaciju.

Dramaturg je Vedran Fajković, kostimograf i scenograf – Adisa Vatreš-Selimović, a u predstavi igraju: Feđa Štukan, Vanesa Glođo, Gordana Boban i Davor Golubović. Predstava je odabrana u konkurenciju 28. Marulićevih dana koji će se održati od 21. do 28. travnja 2018. u Splitu.

Komentari na članak

Vezani članci

Predstava "Mrzim istinu!"

Kazališne izvedbe

Jedna od najnagrađivanijih hrvatskih predstava otvara novu sezonu Teatra &TD

„Mrzim istinu!” svojom 200. izvedbom kreće u desetu sezonu igranja i nizanja uspjeha, a tom će se prigodom za posjetitelje &TD-a održati i besplatan koncert benda Radio Clash.

Predstava "Oleanna"

Premijera na Sceni Ribnjak

„Oleanna“ upozorava da je vrag u detalju

Nova predstava na Sceni Ribnjak napeta je, brza, intimna i javna te je svedena na mikrokozmos profesora i studentice u jednoj učionici. Ne propustite izvedbu „Oleanne“ u nedjelju, 15. siječnja.

Folklor žene

Koncert KUD-a „August Cesarac“

Gostovanje folklorne sekcije Zagrebačkog kluba livanjskih studenata

„Ajmo cure, ajmo se okretat', koja ne zna, ne triba nam smetat'!“ Tim riječima će folklorna sekcija ZKLS-a početi svoj nastup, stoji na njihovim službenim stranicama.

Predstva "Komet"

Premijera u Gavelli

Elisabeth, tragična heroina svakodnevice, u "Kometu" nastoji ovjekovječiti sreću

Što se može učiniti da bi na koncu života bili sretni i kako nakon smrti izmaknuti paklu bolnih uspomena, pogledajte u novoj Gavellinoj predstavi.

BER

Projekt AIESEC-a u BiH

Balkanska revolucija: 6 000 eura za realizaciju poslovnih ideja mladih

Čak 15 polaznika iz Hrvatske sudjelovat će u projektu "Balkan Entrepreneurship RevolutiON" kako bi naučili sve što je potrebno za pokretanje i održavanje start-upa. Najbolje očekuje 6 000 eura kako bi realizirali svoje poslovne ideje.