LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
IDSCA 2015

Međunarodna konferencija o arheologiji

Konferencija će se održati 16. i 17. travnja 2015. godine. Rok za prijavu rada je 15. studeni 2014. godine!

Konferencija će se održati 16. i 17. travnja 2015. godine. Rok za prijavu rada je 15. studeni 2014. godine!


Odjel za arheologiju sa Sveučilištu u Zagrebu je nedavno uspostavio seriju konferencija za mlade istraživače koji rade na svom doktoratu na području arheologije. Radi se o međunardonoj konferenciji doktorskih studenata na području arheologije, odnosno IDSCA 2015.
Cilj konferencije je ponuditi doktorantima priliku za predstaviti i raspraviti o svojem radu i istraživanju. Konferencija promiče razmjenu ideja koje pripadaju različitim arheološkim disciplinama, od prapovijesti, grčke klasike, antičkog Rima do srednjeg vijeka. 
Mentorstvo čine pomno izabrani profesori s Odjela koji osuguravaju kvalitetan nadzor nad budućim doktorantima.

Svi predstavljeni radovi biti će objavljeni elektronski nakon što budu pregledani od strane mentora.
Konferencija će se održati 16. i 17. travnja 2015. godine u konferencijskoj dvorani knjižnice Fakulteta za humanističke i društvene znanosti Sveučilišta u Zagrebu, na adresi Ivana Lučića 3.

Zainteresirani sudionici moraju poslati sažetak rada na engleskom jeziku (ne više od 300 riječi, kao PDF ili Word dokument) na e-mail adresu: idsca@ffzg.hr. Ime, prezime i poštanska adresa autora moraju biti uključeni. Radovi bi trebali biti predstavljeni na engleskom jeziku. Rok za prijavu sažetaka je 15. studeni 2014. godine
Duljina svake prezentacije je ograničena na 20 minuta, nakon prezentacije slijedi rasprava.

Ovaj projekt potiče mlade arheologe na razmjenu ideja s kolegama u srodnom području.

Nema kotizacije. Putovanja, smještaj i sve druge troškove (upisi u muzeje, prijenos javnim prijevozom, itd.) moraju biti pokriveni od strane samih sudionika.
Za daljnje upite možete se obratiti prof. sc. Ivi Kaić s Odjela za arheologiju na e-mail: ikaic@ffzg.hr ili +3851606078.