Rezidencijalni program

Mediteranski plesni centar novim natječajem potiče inovativne umjetničke projekte

Prezentacija, McCabe i Olivier

Mediteranski plesni centar u sklopu rezidencijalnog programa umjetnicima može osigurati boravak u Svetvinčentu između travnja i studenog, neograničeno korištenje prostora dvorane tijekom trajanja rezidencije te smještaj, kao i korištenje dodatnih prostora te pokrivene troškove prehrane za vrijeme trajanja umjetničke rezidencije.

Mediteranski plesni centar u Svetvinčentu objavio je za sve profesionalne umjetnice i umjetnike natječaj za prijavu na rezidencijalni program u 2018. godini. Ako se bavite suvremenim plesom i pokretom ili nekim drugim vidom neverbalnog kazališta, razvijate inovativne umjetničke prakse i imate ideju za novi projekt ili maštate o svojoj budućoj predstavi te su vam potrebni mjesto i vrijeme za posvećeni rad i umjetničko istraživanje, tada je rezidencijalni boravak u pitoresknom istarskom gradiću Svetvinčentu idealno mjesto za razvoj tog projekta.

Rok za prijave je 8. ožujka. Prijavnicu možete pronaći na poveznici.

Mediteranski plesni centar u sklopu rezidencijalnog programa umjetnicima može osigurati boravak u Svetvinčentu između travnja i studenog 2018. godine, neograničeno korištenje prostora dvorane tijekom trajanja rezidencije, smještaj, korištenje dodatnih prostora (garderoba, skladište, kuhinja, prostor za odmor i sanitarne prostorije) te pokrivene troškove prehrane za vrijeme trajanja umjetničke rezidencije. Trajanje pojedine rezidencije jest od 7 do 10 dana, no moguć je i dulji boravak ako je to zbog potrebe realizacije/istraživanja projekta nužno.

Od umjetnika se očekuje pokrivanje troškova prijevoza do Svetvinčenta, kao i javna prezentacija i/ili radionica za amatere ili profesionalce.

Mediteranski plesni centar (MPC) mjesto je koncipiranja i provedbe idejnih zamisli, umjetničkih projekata te raznolikih edukativnih programa. Utemeljen 2010. godine na mjestu bivšeg kulturnog doma Svetvinčenat, zamišljen je kao vrsta partnerstva između lokalne uprave koja osigurava infrastrukturu i neprofitnog društvenog segmenta – umjetničke organizacije Zagrebački plesni ansambl koja osigurava programski sadržaj.

Osim rezidencijalnog programa, MPC organizira i plesnu edukaciju za profesionalne plesače te početnike, s posebnim naglaskom na radionice za lokalnu zajednicu. Njegova je vizija izrastanje u jedinstveni regionalni istraživački plesni centar s međunarodnim značajem koji će utjecati i doprinijeti novim znanjima i vještinama u plesnoj umjetnosti te sudjelovati u kreiranju i redefiniranju hrvatske plesne prakse.

Komentari na članak

Vezani članci

književna udruga Ludens logo

Književna udruga Ludens

Naučite pisati kazališne kritike na radionicama u Zadru

Polaznici ove radionice prvenstveno će raditi na pisanju i usavršavanju vlastitih tekstova.

Isto

Financijska podrška

Stipendije za pohađanje ljetnih seminara bugarskog jezika, književnosti i kulture

Do 27. travnja traju prijave za stipendije Republike Bugarske, a prednost prilikom prijave imaju studenti bugarskog jezika, književnosti i kulture.

Ritam kulturizma 2016.

Ritam kulturizma 2016.

Osmislite promotivnu kampanju i osvojite 1000 kuna

Sudionici moraju osmisliti kampanju koja će promovirati Dalmaciju kao destinaciju zdrave hrane i zdravih životnih navika. Prijave su otvorene do 8. travnja. Rješenja je potrebno predati do 17. travnja 2016. godine.

Natječaj_Centar za ženske studije

Natječaj Centra za ženske studije

Bogate nagrade za najbolje studentske radove na temu ženske i rodne problematike

Radove mogu poslati svi studenti i studentice hrvatskih sveučilišta, a prijave su otvorene do 1. listopada 2016.

1

Natječaj za stipendije

Osječko-baranjska županija stipendira darovitost i deficitarna zanimanja

Upravni odjel Osječko-baranjske županije objavio je dva natječaja za dodjelu stipendija učenicima i studentima na koje se svi koji ispunjavaju kriterije mogu prijaviti do 11. listopada.