Rezidencijalni program

Mediteranski plesni centar novim natječajem potiče inovativne umjetničke projekte

Prezentacija, McCabe i Olivier

Mediteranski plesni centar u sklopu rezidencijalnog programa umjetnicima može osigurati boravak u Svetvinčentu između travnja i studenog, neograničeno korištenje prostora dvorane tijekom trajanja rezidencije te smještaj, kao i korištenje dodatnih prostora te pokrivene troškove prehrane za vrijeme trajanja umjetničke rezidencije.

Mediteranski plesni centar u Svetvinčentu objavio je za sve profesionalne umjetnice i umjetnike natječaj za prijavu na rezidencijalni program u 2018. godini. Ako se bavite suvremenim plesom i pokretom ili nekim drugim vidom neverbalnog kazališta, razvijate inovativne umjetničke prakse i imate ideju za novi projekt ili maštate o svojoj budućoj predstavi te su vam potrebni mjesto i vrijeme za posvećeni rad i umjetničko istraživanje, tada je rezidencijalni boravak u pitoresknom istarskom gradiću Svetvinčentu idealno mjesto za razvoj tog projekta.

Rok za prijave je 8. ožujka. Prijavnicu možete pronaći na poveznici.

Mediteranski plesni centar u sklopu rezidencijalnog programa umjetnicima može osigurati boravak u Svetvinčentu između travnja i studenog 2018. godine, neograničeno korištenje prostora dvorane tijekom trajanja rezidencije, smještaj, korištenje dodatnih prostora (garderoba, skladište, kuhinja, prostor za odmor i sanitarne prostorije) te pokrivene troškove prehrane za vrijeme trajanja umjetničke rezidencije. Trajanje pojedine rezidencije jest od 7 do 10 dana, no moguć je i dulji boravak ako je to zbog potrebe realizacije/istraživanja projekta nužno.

Od umjetnika se očekuje pokrivanje troškova prijevoza do Svetvinčenta, kao i javna prezentacija i/ili radionica za amatere ili profesionalce.

Mediteranski plesni centar (MPC) mjesto je koncipiranja i provedbe idejnih zamisli, umjetničkih projekata te raznolikih edukativnih programa. Utemeljen 2010. godine na mjestu bivšeg kulturnog doma Svetvinčenat, zamišljen je kao vrsta partnerstva između lokalne uprave koja osigurava infrastrukturu i neprofitnog društvenog segmenta – umjetničke organizacije Zagrebački plesni ansambl koja osigurava programski sadržaj.

Osim rezidencijalnog programa, MPC organizira i plesnu edukaciju za profesionalne plesače te početnike, s posebnim naglaskom na radionice za lokalnu zajednicu. Njegova je vizija izrastanje u jedinstveni regionalni istraživački plesni centar s međunarodnim značajem koji će utjecati i doprinijeti novim znanjima i vještinama u plesnoj umjetnosti te sudjelovati u kreiranju i redefiniranju hrvatske plesne prakse.

Komentari na članak

Vezani članci

Volontiranje

Prilika za volontiranje

Otvorene prijave za volontiranje na Dimensions i Outlook festivalima

Volonteri će u zamjenu dobiti festivalsku ulaznicu, besplatno kampiranje te hranu nakon kraja svake smjene. Svakoga dana dobit će dnevnu ulaznicu te nakon svih odrađenih smjena festivalsku.

Studentski zbor

Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu

Dođite na besplatnu radionicu o pisanju projekata

Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu organizira radionicu za one koji su zainteresirani za prijavu na natječaj za sufinanciranje studentskih programa.

Pokretač, vizual

Društveno poduzetništvo

Studentsko natjecanje Pokretač nagrađuje rješenja za društvene probleme – prijave uskoro

Pokretač je naziv natjecanja za sve studente u Hrvatskoj, u kojem je moguće ponuditi svoja rješenja za društvene probleme u jednoj od 5 zadanih kategorija. Prijave započinju uskoro!

Mršavljenje, jabuka

Sveučilište u Rijeci

Popularizacija zdrave prehrane na studentskom kongresu u Rijeci

Cilj je kongresa popularizirati zdravu prehranu te ukazati na neprilike koje nastaju kad je ona nepravilna. Pozvani su svi studenti koji žele predstavljati svoj rad te tematike, ali i oni koji žele znati više ili samo podržati projekt.

Music

Natječaj za sudjelovanje

Traju prijave za Međunarodno natjecanje mladih glazbenika u Münchenu

Svi mladi i perspektivni glazbenici pozvani su na 66. Međunarodno natjecanje mladih glazbenika ARD-a koje će se održati Münchenu.