LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Montreux Comedy Festival

Marina Orsag iz Studija Smijeha u konkurenciji najboljih komičara svijeta!

Montreux Comedy Festival, jedan od najvećih festivala komedije u svijetu, organizirao je potragu za najboljim komičarskim talentima u 120 zemalja.

Montreux Comedy Festival, jedan od najvećih festivala komedije u svijetu, organizirao je potragu za najboljim komičarskim talentima u 120 zemalja.

Hrvati sami sebe svakako smatraju nacijom s velikim smislom za humor, no isto tako, vrlo su rigorozni prema onima koji odluče podijeliti svoj humor s ostatkom svijeta. Paradoks je to koji traje godinama, no zato postoje internacionalni natječaji, programi, radionice i gostovanja gdje hrvatski komičari mogu pokazati svoj talent, jer smijeh je jezik koji razumiju svi. A na hrvatski humor, čini se, svijet nije ostao imun.

Tako je veliki uspjeh ovih dana ostvarila hrvatska stand-up komičarka, Marina Orsag, koja je ušla u konkurenciju najboljih komičara na svijetu.

Montreux Comedy Festival, jedan od najvećih festivala komedije u svijetu, organizirao je potragu za najboljim komičarskim talentima u 120 zemalja. Natječaj je podijeljen na pet regija u kojima se komedija izvodi na engleskom jeziku – Južna Afrika, Azija i Bliski Istok, Amerika i Kanada, Ujedinjeno Kraljevstvo te kontinentalna Europa i Rusija. 

Upravo u ovoj zadnjoj kategoriji, kontinentalna Europa i Rusija, Marina Orsag izborila je svoje mjesto kao kandidat za najbolje komičare na svijetu i ušla u 20 najboljih.

Glasanje za najbolje u drugom krugu odvija se preko stranice Jokenation i traje do 9. listopada. Za Marinu Orsag može se glasati na ovoj poveznici

Pobjednici unutar svojih regija imat će priliku pokazati svoj talent i humor cijelom svijetu na dvije Jokenation International Gala večeri u sklopu Montreux Comedy Festivala, a nakon toga istoimeni program i komičari kreću na turneju po svijetu.

Vrijeme je da se i ostatak svijeta smije uz hrvatski humor, a tome može pridonijeti i vi!

Naime, drugi krug natjecanja traje, a glasovi publike odlučuju. Vremena je još malo, pa požurite s tim klikom i pomognite da svijet vidi koliko su Hrvati duhoviti.

Marina Orsag

Marina Orsag direktorica je „doma“ za smijeh pod nazivom Studio Smijeha koji se nalazi u Vlaškoj 92. Stand-up komedija u Hrvatskoj pojavila se prije desetak godina i kvalitetno traje već godinama, a Studio smijeha jedini je organizirani program koji svakodnevno donosi pregršt smijeha i zabave.

Uz to, Studio smijeha producira program skoro svaki dan, a njihov prostor u Vlaškoj gotovo uvijek je rasprodan. Marina se kroz godine prometnula kao vodeća stand-up komičarka regije i rijetka žena koja se bavi tim zanimanjem.

Kreatorica je mnogih tematskih večeri i festivala, ne samo u Hrvatskoj već i u regiji. Veže je suradnja s komičarima iz Slovenije, Srbije te Bosne i Hercegovine, a zajedno pomiču granice u dobrosusjedskim odnosima i često organiziraju večeri posvećene upravo toj temi.

2012. godine Marina je pozvana da nastupi u Londonu, a nakon toga uslijedili su nastupi i u Budimpešti, Amsterdamu, Sofiji i Barceloni.

Sljedeća svjetska postaja je, nadamo se, Švicarska i Montreux Comedy Festival!

I ove je subote, 10. listopada možete gledati u Studiju Smijeha!