Udruga mladih akademskih glazbenika Split

MAGfestival dobitnik prestižne EFFE etikete za 2017. i 2018. godinu

7. MAGfestival – treća večer festivala

Organizatori MAGfestivala ponosni su što je vrijednost ove manifestacije prepoznata i na europskom nivou te se nadaju da će zahvaljujući dodijeljenom priznanju ostvariti veću vidljivost među publikom diljem Europe.

Na svečanosti održanoj u njemačkom Wiesbadenu u četvrtak, 4. svibnja proglašeni su dobitnici prestižne EEFE etikete koju Europsko festivalsko udruženje (EFA) dodjeljuje odabranim festivalima iz 39 europskih zemalja. EFFE etiketa/certifikat dodjeljuje se različitim žanrovima festivala diljem Europe koji su duboko posvećeni promicanju umjetničkih i europskih vrijednosti, a ujedno značajni za lokalnu zajednicu. Njezin je dobitnik i MAGfestival u Splitu.

– MAGfestival ima iznimnu važnost u obogaćivanju umjetničkog života u Splitu. Program i organizacija ovog festivala prezentirani su na jedinstven način te se donosi odluka da MAGfestival u narednom dvogodišnjem razdoblju bude nositelj EFFE etikete – stoji u obrazloženju odluke o dodjeljivanju ovog certifikata koju je donio Međunarodni žiri sastavljen od priznatih umjetnika i voditelja festivala diljem Europe.

Organizatori MAGfestivala su ponosni što je vrijednost ove manifestacije prepoznata i na europskom nivou te se nadaju da će zahvaljujući dodijeljenom priznanju putem web portala i publikacija koje će se izdavati, ostvariti veću vidljivost među publikom diljem Europe, kao i lakše umrežavanje i razmjenu iskustava među izvođačima i organizatorima, sve u cilju daljnjeg programskog i organizacijskog napretka.

MAGfestival je jedini festival komorne glazbe u Splitu i na njemu sudjeluju mladi umjetnici sa šireg područja grada Splita, ali i izvođači iz drugih dijelova Hrvatske. Tako mladi splitski glazbenici dobivaju iskustvo koje je dragocjeno za daljnje umjetničko sazrijevanje i razvoj, a publika ima priliku da osim domaćih glazbenika možda i po prvi puta u Splitu čuje neke od renomiranih hrvatskih komornih sastava i komorne sastave iz inozemstva. Također, u okviru MAGfestivala formiraju se i novi komorni sastavi/festivalski ansambli čime se ostvaruje glazbena suradnja mladih glazbenika iz različitih dijelova Hrvatske i inozemstva.

Osmi MAGfestival će se održati u periodu od 25. kolovoza do 3. rujna 2017. Dosadašnja izdanja MAGfestivala su održavana  pod pokroviteljstvom Predsjednice RH Kolinde Grabar – Kitarović, Ministarstva kulture RH, Županije Splitsko dalmatinske, Grada Splita, Turističke zajednice grada Splita i Turističke zajednice Splitsko dalmatinske županije.

Organizatori MAGfestivala su Udruga mladih akademskih glazbenika i Muzej grada Splita. Udruga MAG osnovana je 2010. godine i za vrijeme višegodišnjeg kontinuiranog djelovanja profilirala se u jednog od glavnih pokretača izvaninstitucionalne kulturne aktivnosti u gradu Splitu. Naime, u organizaciji MAG-a do sada je održano sedam MAGfestivala komorne glazbe i šest koncertnih sezone s ukupno više od 80 koncerata u različitim koncertnim prostorima u Splitu, što predstavlja kontinuitet koncerata klasične glazbe kakav u Splitu dugo nije postojao. Udruga MAG je dobitnik posebne nagrade za umjetnost u 2013. godini koje dodjeljuje dnevni list Slobodna Dalmacija.

Na poveznici provjerite kako je bilo na prošlogodišnjem MAGfestivalu.

Komentari na članak

Vezani članci

AIESEC Split Discover Dalmatia

Zatvaranje projekta Discover Dalmatia

AIESEC Split poziva na Global Village u Splitu

Cilj projekta je podizanje svijesti lokalnog građanstva i stranih državljana o kulturnoj baštini, prirodnim ljepotama Dalmacije, kao i svih drugih prednosti Hrvatske.

Poduzetnik

Youth Future Croatia 2019.

Pet najvažnijih osobina uspješnog poduzetnika

Uspješni poduzetnici, osim znanja i vještina, imaju posebne osobine koje ih čine originalnim te ih izdvajaju od ostalih, stoga izdvajamo pet najvažnijih, ali i donosimo informaciju gdje ih i sami možete usavršiti.

Striptolerancija priručnik

Promocija priručnika

Striptolerancijom protiv govora mržnje

Ivan Svaguša, Janina Jarić Pavić i Danica Kliškić izdali su priručnik namijenjen povećanju interesa mladih za suzbijanje govora mržnje i razvoj multikulturalnosti. Promocije će se održati u Splitu, Kaštelima i Dubrovniku.

Sveučilište u Zagrebu

IENA 2017.

Inovacije zagrebačkih fakulteta među najboljima u Europi

Na jednoj od najznačajnih izložbi inovacija u Europi, tijekom četiri dana predstavljeno je više od 800 inovacija iz 31 zemlje. Hrvatski su inovatori ostvarili izniman uspjeh.

Hrvatski studenti u društvu Harvarda i Stanforda 1

Međunarodno studentsko natjecanje

Hrvatski studenti u društvu Harvarda i Stanforda na „Vis Mootu“

Novo izdanje natjecanja u međunarodnoj trgovačkoj arbitraži okupilo je timove s 343 sveučilištta. Sveučilište u Ottawi odnijelo je konačnu pobjedu, a osječki Pravni fakultet postigao je uspjeh kao Harvard i Stanford.