Udruga mladih akademskih glazbenika Split

MAGfestival dobitnik prestižne EFFE etikete za 2017. i 2018. godinu

7. MAGfestival – treća večer festivala

Organizatori MAGfestivala ponosni su što je vrijednost ove manifestacije prepoznata i na europskom nivou te se nadaju da će zahvaljujući dodijeljenom priznanju ostvariti veću vidljivost među publikom diljem Europe.

Na svečanosti održanoj u njemačkom Wiesbadenu u četvrtak, 4. svibnja proglašeni su dobitnici prestižne EEFE etikete koju Europsko festivalsko udruženje (EFA) dodjeljuje odabranim festivalima iz 39 europskih zemalja. EFFE etiketa/certifikat dodjeljuje se različitim žanrovima festivala diljem Europe koji su duboko posvećeni promicanju umjetničkih i europskih vrijednosti, a ujedno značajni za lokalnu zajednicu. Njezin je dobitnik i MAGfestival u Splitu.

– MAGfestival ima iznimnu važnost u obogaćivanju umjetničkog života u Splitu. Program i organizacija ovog festivala prezentirani su na jedinstven način te se donosi odluka da MAGfestival u narednom dvogodišnjem razdoblju bude nositelj EFFE etikete – stoji u obrazloženju odluke o dodjeljivanju ovog certifikata koju je donio Međunarodni žiri sastavljen od priznatih umjetnika i voditelja festivala diljem Europe.

Organizatori MAGfestivala su ponosni što je vrijednost ove manifestacije prepoznata i na europskom nivou te se nadaju da će zahvaljujući dodijeljenom priznanju putem web portala i publikacija koje će se izdavati, ostvariti veću vidljivost među publikom diljem Europe, kao i lakše umrežavanje i razmjenu iskustava među izvođačima i organizatorima, sve u cilju daljnjeg programskog i organizacijskog napretka.

MAGfestival je jedini festival komorne glazbe u Splitu i na njemu sudjeluju mladi umjetnici sa šireg područja grada Splita, ali i izvođači iz drugih dijelova Hrvatske. Tako mladi splitski glazbenici dobivaju iskustvo koje je dragocjeno za daljnje umjetničko sazrijevanje i razvoj, a publika ima priliku da osim domaćih glazbenika možda i po prvi puta u Splitu čuje neke od renomiranih hrvatskih komornih sastava i komorne sastave iz inozemstva. Također, u okviru MAGfestivala formiraju se i novi komorni sastavi/festivalski ansambli čime se ostvaruje glazbena suradnja mladih glazbenika iz različitih dijelova Hrvatske i inozemstva.

Osmi MAGfestival će se održati u periodu od 25. kolovoza do 3. rujna 2017. Dosadašnja izdanja MAGfestivala su održavana  pod pokroviteljstvom Predsjednice RH Kolinde Grabar – Kitarović, Ministarstva kulture RH, Županije Splitsko dalmatinske, Grada Splita, Turističke zajednice grada Splita i Turističke zajednice Splitsko dalmatinske županije.

Organizatori MAGfestivala su Udruga mladih akademskih glazbenika i Muzej grada Splita. Udruga MAG osnovana je 2010. godine i za vrijeme višegodišnjeg kontinuiranog djelovanja profilirala se u jednog od glavnih pokretača izvaninstitucionalne kulturne aktivnosti u gradu Splitu. Naime, u organizaciji MAG-a do sada je održano sedam MAGfestivala komorne glazbe i šest koncertnih sezone s ukupno više od 80 koncerata u različitim koncertnim prostorima u Splitu, što predstavlja kontinuitet koncerata klasične glazbe kakav u Splitu dugo nije postojao. Udruga MAG je dobitnik posebne nagrade za umjetnost u 2013. godini koje dodjeljuje dnevni list Slobodna Dalmacija.

Na poveznici provjerite kako je bilo na prošlogodišnjem MAGfestivalu.

Komentari na članak

Vezani članci

Steven Spielberg

Na današnji dan

Rođendan „kralja blockbustera“ zaslužnoga za poznate filmske ekranizacije

Na današnji je dan rođen jedan od najpoznatijih i najuspješnijih filmskih redatelja svih vremena koji je osvojio brojne nagrade za svoje prepoznatljive ekranizacije.

Božićni susret mladih grada Splita – „Poklon: kupiti ili biti?!“

Hrvatsko Nadzemlje Split

FOTO i VIDEO: Održan božićni susret mladih grada Splita – „Poklon: kupiti ili biti?!“

Više od 600 mladih uživalo je u kvalitetnim predavanjima, duhovitim skečevima i filmovima, dok je glazbeni sastav mladih „Gospa od Zdravlja“ svojom pjesmom pratio susret.

Filozofski fakultet u Splitu

Nova inicijativa splitskih studenata

Studenti Filozofskog fakulteta u Splitu dobivaju svoj časopis, Humanist

Za realizaciju ovako bogatog sadržaja zaslužno je 50 studenata-autora, 4 profesora suradnika, 4 lektora i 2 fotografa na čelu s uredničkim vijećem kojeg čine urednici za svaku od glavnih rubrika.

https://pixabay.com/photos/accomplish-quote-motivation-1136863/

Motivacija

Kako do uspjeha u četiri koraka

Najveća prepreka uspjehu vlastita su ograničenja koja često sami postavljamo. Otkrijte četiri koraka koji postavljaju snažnu podlogu za uspjeh i mijenjaju percepciju životnih ograničenja.

Trg bana Josipa Jelačića perspektiva

Projekt davanja državnih stanova u najam

U Zagrebu od jeseni dostupni državni stanovi za 980 kuna

Isti projekt već je zaživio u Osijeku, a u budućnosti bi mogao i u Splitu. Provodi se u suradnji s Agencijom za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN).