LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Svjetski dan zaštite okoliša

Ljepota Plitvičkih dolina materijalizirana u paletu ekspresija

Svjetski dan zaštite okoliša u Rakovici obilježen jedinstvenom manifestacijom naturART, koja je pokazala neraskidivu sinergiju umjetnosti i prirode.

Svjetski dan zaštite okoliša u Rakovici obilježen jedinstvenom manifestacijom naturART, koja je pokazala neraskidivu sinergiju umjetnosti i prirode.

Dvadesetak vrsnih umjetnika i umjetničkih entuzijasta, protekli je vikend provelo u okolici Rakovice, prenoseći ljepotu prirode Plitvičkih dolina na platna instalirana usred šume. Za sudjelovanje u manifestaciji naturART vrijedilo je samo jedno pravilo likovne kolonije  sve što su u tom trenutku, okruženi iznimnom ljepotom prirode toga kraja, njihove oči vidjele i čula osjetila, morali su na licu mjesta zabilježiti svojim slikarskim priborom.

Iznimno lak zadatak pokazalo se. Ljepota predivne prirode Rakovice tako je kroz oči ovih promatrača materijalizirana u raznoliku paletu ekspresija. Tome je uvelike doprinio sunčan i vedar dan, koji je omogućio puni potencijal prirode i svakom umjetniku pripremio poseban i drugačiji kadar koji su uživo bilježili na svojim platnima.

Foto: PRiLIKA LIKE

Da priroda na poseban način nadahnjuje umjetnike, dobro je poznata činjenica. Netaknuta ljepota okolice Baraćevih špilja nedaleko Plitvica, entuzijastičnim je kreativcima pružila veliku inspiraciju i u konačnici iznjedrila potpuno različita platna koja ostaju trajna uspomena ovogodišnjih aktivnosti. Osim rada, umjetnici su imali organiziran cjelodnevni boravak u okolici špilja te su obišli špiljski fenomen nedaleko Plitvica.

Likovnom kolonijom naturaART Turistička zajednica Općine Rakovica i Baraćeve špilje, obilježile su Svjetski dan zaštite okoliša, smisao čega je poticanje, popularizacija i realizacija likovnog stvaralaštva na okvirno zadanu temu zaštite okoliša.

Foto: PRiLIKA LIKE
FOTO: PRILIKA LIKE