LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Program u studenom i prosincu

KultAkt u narednom periodu priprema niz besplatnih aktivnosti – od plesnih do financijskih

Besplatne plesne radionice, radionice financijske pismenosti, usvajanja navika zdrave prehrane i brojne druge aktivnosti – sastavni su dio projekata koje je udruga KultAkt pripremila za naredni period.

Besplatne plesne radionice, radionice financijske pismenosti, usvajanja navika zdrave prehrane i brojne druge aktivnosti – sastavni su dio projekata koje je udruga KultAkt pripremila za naredni period.

U studenom i prosincu ove godine udruga KultAkt organizira zanimljive projekte u koje je moguće uključiti se. Riječ je o Zimskoj školi kulture i Kulturi slobodnog vremena, a u suradnji s Plesnim studijom Shine najavljuje nastavak obilježavanja Međunarodnog dana plesa. 

Međunarodni dan plesa

Nakon uspješno obilježenog Međunarodnog dana plesa u travnju ove godine, 22. studenog održat će se nastavak ovog događaja u Esseker centru u prostorima Plesnog studija Shine. U Hrvatskoj se taj dan slavi od 1999. godine, a njegov je cilj promicanje plesne umjetnosti, uživanje u plesu i univerzalnosti koju on donosi te jačanje njegovog kulturnog položaja na međunarodnoj razini.

Program ovog puta čine:

  • 18:00 – radionica Ples za sve koju vodi Mira Sekereš
  • 18:30 – radionica Plesna kultura koju vodi Suzana Žuljević
  • 19:00 – okrugli stol Ples kao identitet.

Među sudionicima okruglog stola naći će se predstavnici plesnih udruga, a radionice su otvorene za sve plesače, trenere, ali i ostale zainteresirane. Prijave za sudjelovanje vrše se na poveznici

Zimska škola kulture

Zimska škola kulture obuhvaća niz interaktivnih radionica koje će se provoditi u više od 10 institucija u Osijeku. Započinje 23. studenog, a traje sve do 14. prosinca.

Ovaj projekt posvećen je djeci od šest do dvanaest godina. Njegov je primarni cilj da djeca posjećuju kulturne institucije i kroz kreativne i razigrane radionice nauče ponešto o važnosti kulture i postojanju kulturnih institucija te poticanje njihove kreativnosti u izražavanju.

Radionice su besplatne, ali je za sudjelovanje porebno ispunjavati prijavnice koje će biti dostupne na službenom Facebook događaju.

Kultura slobodnog vremena

Kultura slobodnog vremena projekt je namijenjen mladima u dobi između 15 i 30 godina. Razni predavači uputit će sudionike u važnost financijske pismenosti, zdrave prehrane te kvalitetno iskorištenog slobodnog vremena. Neke su od tema koje će također obuhvatiti radionicama: pisanje motivacijskog pisma, zamolbe za posao, pravilno raspolaganje novcem, važnost volontiranja i sl.

Radionice ovoga projekta održavat će se utorkom i četvrtkom krajem studenog i početkom prosinca – svaki put po dvije, prva u trajanju od 17:00 do 17:45, a druga od 17:45 do 18:00. Datumi su njihova održavanja: 26. 11., 28. 11., 3. 12., 5. 12. i 10. 12. Prijavnica i dodatne informacije objavit će se na Facebook stranici Udruge KultAkt.

FOTO: PIXABAY