Kastafsko kulturno leto

Ksenija Prohaska na Crekvini će interpretirati njemačku divu Marlene

Predstava "Marlene Dietrich"

Ksenija Prohaska svoju je „Marlene" izvodila u Los Angelesu, Pittsburghu, New Yorku, San Pedru i dr. Sada s njom gostuje na Crekvini u sklopu programa Kastafskog kulturnog leta.

Dramski program 25. Kastafskog kulturnog leta na Crekvini obogatit će predstava Marlene Dietrich (UO Caravan). Izvedba će se održati ovoga petka, 12. kolovoza u 21 sat.

Predstava koja je premijerno izvedena u prosincu 1998. u produkciji HNK Split, a u kojoj jednu od najkarizmatičnijih zvijezda filma i pozornice utjelovljuje Ksenija Prohaska, izvedena je oko četiri stotine puta širom svijeta. Od autora stilski označena kao glazbeno-dramska predstava, sastavljena je od jedanaest monologa i trinaest songova kojima Prohaska uz glasovirsku pratnju interpretira lik velike njemačke dive od njezinih prvih filmskih početaka u kasnijim dvadesetim godinama do kraja života.

Ksenija Prohaska svoju je Marlene izvodila na hrvatskom, engleskom, talijanskom i španjolskom jeziku, između ostalog, i u Los Angelesu, Pittsburghu, New Yorku, San Pedru, na međunarodnim festivalima u Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, Sloveniji, Venezueli, Moldaviji, Rumunjskoj, Bugarskoj te u Italiji. Na međunarodnom festivalu Mittelfestu u Cividale del Friuli (Italija) 2005. za svoju je izvedbu, kao najbolja glumica festivala, dobila nagradu Premio Adelaide Ristori.

Ulaznice po cijeni od 40 kuna mogu se nabaviti u Festivalskom uredu, Trg Matka Laginje 4, Kastav te na sljedećim prodajnim mjestima: Dallas Records Rijeka, Splitska 2a; Ex libris d.o.o., Riva Boduli 3B; Foto Revija, Užarska 28; Novi Korzo d.o.o., Robna kuća Korzo – caffe bar Nad Urom – IV. kat, Trg Ivana Koblera 1; New Sound d.o.o., Trg maršala Tita 2; Istra Sport d.o.o., Marsovo polje 8, 52 100 Pula; Hotel Beli kamik, Hotel Jadran i Kamp Njivice, Primorska cesta bb, 51 512 Njivice te na poveznici.

Komentari na članak

Vezani članci

Sedma Shift konferencija

Informatička konferencija u HNK Split

Na Shiftu gostuju Microsoft, Skype, BitBucket i drugi internetski nomadi

– Internet nomadi sve više posjećuju grad Split, a konferencije poput Shifta zasigurno doprinose tome – istaknuo je Joško Stella.

Plesna predstava "Tijela bez."

Zagrebačko kazalište lutaka

Plesna predstava "Tijela bez"

Priča koja se krhko stvara između tri ženska tijela govori o specifičnoj komunikaciji i promjenama koje se zbog nje u njihovim tijelima dogode. Ovo je začudna i emotivna plesna predstava, koja bi mogla zainteresirati različitu publiku“, navodi redateljica Marina Petković Liker.

Kazalište

Humanitarna akcija u Forumu

Don Quijote oživljava viteštvo, a bosanski studenti humanost

Predstava „Don Quijote”, prema romanu Miguela de Cervantesa, put je od parodije do travestije i natrag, a taj će put obradovati napuštenu djecu i djecu s posebnim potrebama u BiH jer će se sredstva prikupljena izvedbom u Forumu donirati upravo njima.

Dream of life 1

Najbolja predstava 2013. godine

Odlutajte od konvencionalnosti s Patti Smith, simbolom borbe za čistu umjetnost

Predstava „Dream of life” omogućuje bijeg u poeziju i smjelost. Ovaj performans o životu Patti Smith možete pogledati 10. svibnja u Tvornici kulture.

Predstava "Ponoćni boogie"

Premijera u Art kinu Grič

Suludi i tihi „Ponoćni boogie“ u Jurišićevoj

Vratolomije dvojice junaka u zagrebačkim Utrinama pratit ćemo uz atmosferičnost jazz koncerta u predstavi „Ponoćni boogie“, nastaloj prema „evergreenu“ književnosti jednog od naših najboljih suvremenih pisaca.