Kastafsko kulturno leto

Ksenija Prohaska na Crekvini će interpretirati njemačku divu Marlene

Predstava "Marlene Dietrich"

Ksenija Prohaska svoju je „Marlene" izvodila u Los Angelesu, Pittsburghu, New Yorku, San Pedru i dr. Sada s njom gostuje na Crekvini u sklopu programa Kastafskog kulturnog leta.

Dramski program 25. Kastafskog kulturnog leta na Crekvini obogatit će predstava Marlene Dietrich (UO Caravan). Izvedba će se održati ovoga petka, 12. kolovoza u 21 sat.

Predstava koja je premijerno izvedena u prosincu 1998. u produkciji HNK Split, a u kojoj jednu od najkarizmatičnijih zvijezda filma i pozornice utjelovljuje Ksenija Prohaska, izvedena je oko četiri stotine puta širom svijeta. Od autora stilski označena kao glazbeno-dramska predstava, sastavljena je od jedanaest monologa i trinaest songova kojima Prohaska uz glasovirsku pratnju interpretira lik velike njemačke dive od njezinih prvih filmskih početaka u kasnijim dvadesetim godinama do kraja života.

Ksenija Prohaska svoju je Marlene izvodila na hrvatskom, engleskom, talijanskom i španjolskom jeziku, između ostalog, i u Los Angelesu, Pittsburghu, New Yorku, San Pedru, na međunarodnim festivalima u Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, Sloveniji, Venezueli, Moldaviji, Rumunjskoj, Bugarskoj te u Italiji. Na međunarodnom festivalu Mittelfestu u Cividale del Friuli (Italija) 2005. za svoju je izvedbu, kao najbolja glumica festivala, dobila nagradu Premio Adelaide Ristori.

Ulaznice po cijeni od 40 kuna mogu se nabaviti u Festivalskom uredu, Trg Matka Laginje 4, Kastav te na sljedećim prodajnim mjestima: Dallas Records Rijeka, Splitska 2a; Ex libris d.o.o., Riva Boduli 3B; Foto Revija, Užarska 28; Novi Korzo d.o.o., Robna kuća Korzo – caffe bar Nad Urom – IV. kat, Trg Ivana Koblera 1; New Sound d.o.o., Trg maršala Tita 2; Istra Sport d.o.o., Marsovo polje 8, 52 100 Pula; Hotel Beli kamik, Hotel Jadran i Kamp Njivice, Primorska cesta bb, 51 512 Njivice te na poveznici.

Komentari na članak

Vezani članci

Predstava "6mm"

Ispovijest o boli i pobjedi

Nakon romana TV voditeljice Berardini, borba s rakom dojke u kazališnoj i filmskoj formi

„6mm – ispovijest o boli i pobjedi“ hrabro progovara o borbi s rakom dojke i svim promjenama koje ta bolest izaziva, prvo u obliku romana, a sad i kao kazališno-filmski projekt. U ZKM-u se prikazuje 31. siječnja.

Naše nasilje i vaše nasilje 2

HNK Ivana pl. Zajca

"Kazališni teroristi" gostuju u Rijeci s najkontroverznijom europskom predstavom

O "Našem nasilju i vašem nasilju" ste slušali i čitali, a sada ga i pogledajte na vlastitu odgovornost. Evo i zašto.

Plesna predstava "Tijela bez."

Zagrebačko kazalište lutaka

Plesna predstava "Tijela bez"

Priča koja se krhko stvara između tri ženska tijela govori o specifičnoj komunikaciji i promjenama koje se zbog nje u njihovim tijelima dogode. Ovo je začudna i emotivna plesna predstava, koja bi mogla zainteresirati različitu publiku“, navodi redateljica Marina Petković Liker.

Predstava "Susret"

Nagradni natječaj

Vodimo vas u Studio EXIT na izvedbu „Susreta”

U suradnji sa Studiom EXIT pobjednika nagradnog natječaja vodimo na izvedbu psihološke drame o dva čovjeka suočena s prošlošću od koje ne mogu pobjeći.

Mergimtari

Najava

Predstava „8 osoba +” albanske kazališne skupine Mergimtari

Premijera komedije „8 osoba +” bit će uprizorena u Zagrebu te će se nastaviti turnejom diljem Kosova, Albanije i Makedonije.