LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
All Strings Attached

Krenuo veliki europski lutkarski projekt

Krenuo je veliki dvogodišnji europski lutkarski projekt "All Strings Attached - pioniri europskog lutkarstva iza scene", u kojemu sudjeluje i Umjetnička akademija u Osijeku.

Krenuo je veliki dvogodišnji europski lutkarski projekt "All Strings Attached - pioniri europskog lutkarstva iza scene", u kojemu sudjeluje i Umjetnička akademija u Osijeku.

Projekt "All Strings Attached - pioniri europskog lutkarstva iza scene" nastao je u sklopu Kreativne Europe. Uz Umjetničku akademiju u Osijeku, u projektu sudjeluju Comune di Cividale del Friuli iz Italije kao nositelj te Lutkovno gledališče Ljubljana iz Slovenije i Titeres Etcetera Granada iz Španjolske.

Cilj projekta je očuvanje i promocija tradicije lutkarstva iz prvih desetljeća 20. stoljeća, usmjereno na tri važna lutkarska opusa nastala u tri različite sredine u isto vrijeme. Riječ je o slavnom Talijanu Vittoriju Podrecci, ocu profesionalnog slovenskog lutkarstva Milanu Klemenčiču i važnom španjolskom lutkaru Hermenegildu Lanzu. Dijelovi njihovih opusa kroz projekt će se restaurirati i oblikovati u veliku izložbu koja će, zajedno s predstavama tih autora te brojnim seminarima i radionicama, obići festivale u gradovima sudionika projekta, a u Osijek će stići u sklopu Lutkokaza 2016. godine

Uloga je Umjetničke akademije u Osijeku napraviti izvedbeni most između bogate lutkarske tradicije i današnjice kroz suvremenu predstavu modernog lutkarskog izričaja nastalu na temelju triju opusa i tri živopisne biografije. Predstava studenata UAOS premijerno će biti izvedena u velikoj završnici projekta na festivalu Mittlefest u Cividale del Friuli u srpnju 2017. godine

FOTO: ALL STRINGS ATTACHED