Premijera u Zagrebačkom kazalištu lutaka

Korumpirani Sobin kao političar obećaje dvostruke plaće i besplatnu travu

Predstava "Političar"

– Naš narod voli obećanja i zato sam siguran u svoju pobjedu na izborima! – kaže Slavko Sobin.

Bliže se izbori, a ove godine na njih izlazi Slavko Sobin, najkorumpiraniji i najkarizmatičniji kandidat kojeg je Hrvatska do sada vidjela. Urnebesna komedija Političar, u kojoj poznati glumac uskače u pet uloga, premijeru će imati 3. travnja u 20 sati u Zagrebačkom kazalištu lutaka. Apsolutno uvjeren u svoju pobjedu na izborima, glasačkoj mašineriji poručuje: Ja se kandidiram, a vi plaćate. Siguran sam da ćete dati glas za moj bolji život!

– Narod političare treba slušati, a za to im moramo nešto i obećati. A ja radnicima obećajem dvostruko veće plaće, bebama poticaje za pelene i gaće, penzićima besplatnu kavu, a mladima besplatnu travu. Pelješki most, ako treba, gradit ćemo do Afrike. Naš narod voli obećanja i zato sam siguran u svoju pobjedu na izborima! – kaže Slavko Sobin.

Autor je ove urnebesne komedije Ladislav Prežigalo, dok je Igor Weidlich u dramaturgiji i režiji. Iza predstave, koja namjerava obići cijelu Hrvatsku, stoji dobro poznata B GLAD Produkcija, koja je zemlju već digla na noge spektaklima Footloose, Crna kuća – mjuzikl u boji, Loptice i Pacijenti koji su čak osam puta napunili veliku dvoranu Lisinski.

Pred publikom će se naći jedan mračni kut restorana, jedna politička misija i pet urnebesnih likova – seljačina, mladi revolucionar, ginekolog koji želi zaštititi neke svoje mutne poslove, stari politički lisac koji mijenja stranke kao kapute i ambiciozna direktorica jedne banke. Svi oni žele vlast i svi oni žele zbrinuti sebe. A sve ih utjelovljuje jedan glumac – Slavko Sobin.

Komedija koja ogoljava hrvatske političare već je pretpremijerno odigrana u Crikvenici i na Krku, uz duge aplauze prepunih dvorana. Za svečanu zagrebačku premijernu izvedbu Političara u prodaji je samo ograničen broj ulaznica, a svoje mjesto u publici možete osigurati online i na svim prodajnim mjestima sustava Ulaznice.hr

Komentari na članak

Vezani članci

Ne gledaj mi u pijat

Svjetska premijera filma Hane Jušić

„Ne gledaj mi u pijat“ na Danima autora venecijanske Mostre

„Ne gledaj mi u pijat“ debitantski je dugometražni igrani film redateljice Hane Jušić. Svjetsku će premijeru imati na Danima autora u Veneciji.

Predstava "Voliš li me"

Zagrebački glumački atelje i Studio EXIT

Komedija o svemu što jedna ljubavna veza može podnijeti premijerno u Gundulićevoj

Oživljena fantazija dvadesetogodišnjeg života koji su dvoje ljudi odlučili dijeliti u ulogama ljubavnika, životnih suputnika, iskrenih prijatelja, roditelja, pa čak i žestokih suparnika premijerno će se prikazati u Studiju EXIT.

Predstava "Slikari rudari"

Premijera u Gavelli

I „Slikari rudari” postavljaju pitanja o izobrazbi

– Ovo je duhovit komad koji postavlja velika pitanja o izobrazbi, kulturi i radničkoj klasi, a pritom nikada nije pokroviteljski, glup, dosadan ili koristi groznu riječ uključivanje. – zapisala je engleska kritika.

Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja

Premijera groteksne tragedije

Brešanov Hamlet postaje Amleto, a Mrduša Donja sada je Merduscia di Sotto

– Pozivam Te da zajedno sa mnom uđeš u Mrdušu Donju i shvatiš da dijalekt nije lokalizacija, već alat jedne zajednice koja brani svoj zatvoreni sustav u globalnom kontekstu. – poručuje Luca Cortina svakom gledatelju.

Predstava "Sjećanje šume"

Premijera u Gavelli

Uprizorenje odrastanja obilježenog pukom borbom za preživljavanjem – „Sjećanje šume”

– Svijet u kojem odrasta protagonist doživljava dječački neposredno, punim plućima, još uvijek u nemogućnosti da na temelju svojih impresija i utisaka donese bilo kakav sud što njegov intenzivni doživljaj čini izrazito opipljivim i čitatelja suočava sa na trenutke teško podnošljivom, iskrenošću. – zapisala je Nina Bajsić.