Međunarodni festival

Koprivnica na tri dana postaje najpoželjnije „jazz“ odredište

Fest Jazza

Ovogodišnji program festivala objedinjuje koncerte na glavnoj pozornici na Zrinskom trgu, koncertne programe u Multimedijalnom centru, dnevne programe (radionice plesa, književnu večer, jutarnji „jazz“, „jazzy“ jogu u gradskom parku, „jazz“ viniliju, „jam corner“ i dr.) te radionicu i „jazz“ koncert za djecu.

Fest jazza međunarodni je ljetni open-air festival koji se ove godine u Koprivnici održava 4. put. U tri dana festivalskog programa, od 5. do 7. srpnja, više od stotinu glazbenika sudionika programa svojim će muziciranjem obogatiti kulturnu ponudu i privući u grad mnoge ljubitelje jazza, zabave i ljetnih festivala na otvorenom.

Ovogodišnji program festivala objedinjuje koncerte na glavnoj pozornici na Zrinskom trgu, koncertne programe u sklopu Festivalskih noći u Multimedijalnom centru Kugla, dnevne programe (radionice plesa, književnu večer, jutarnji jazz, jazzy jogu u gradskom parku, jazz viniliju, jam corner i dr.) te radionicu i jazz koncert za djecu.

U glavnom programu nastupaju Kaplowitzi & Jazz Orkestar HRT-a (HR), Snorre Kirk Quintet (DK), Boilers Quartet (HR), Lovro Ravbar Get On Board Collective (SLO), Darko Jurković Charlie Trio (HR) i Atomic Jazzistra & Ervin Baučić (HR). U programu pod nazivom Festivalska noć nastupaju sastavi Gelato Sisters, Electric Porn i Gungula, a tamo će se održati i Jam sessioni te program Jazz Newbies.

Jazz za djecu

Organizatori festivala smatraju vrlo važnim kulturno odgajanje i edukaciju najmlađih, stoga su ove godine u program uvrstili radionicu i jazz koncert za djecu koji će se održati u dvorištu Dječjeg vrtića Tratinčica (objekt Loptica) u Ulici Ivana Generalića. Djeca će naučiti kako izraditi instrumente od otpadnih materijala i zatim zasvirati na njima. Dvorište vrtića tog će dana postati Fest Jazza u malom. Program će se realizirati u suradnji s Dječjim vrtićem Tratinčica i GKP-om Komunalac Koprivnica.

Dodatni sadržaji

Na ovogodišnjem izdanju posjetitelji će imati priliku doživjeti i ples kao neizostavan segment jazz kulture. Ekipa iz plesne škole Back to Swing Zagreb održat će plesne radionice swinga i solo jazz dancea u Multimedijalnom centru Kugla. U gradskom parku za sve zainteresirane bit će organizirano i vježbanje joge, a u subotnje jutro uz Dane povrća na Zrinskom trgu rasplesat će posjetitelje Puhački orkestar DVD-a Virje i Scifidelity Orchestra. Prodajna izložba jazz vinyla održat će se u dane festivala u prostoru poslovne zgrade u Ulici Ivana Generalića, a na književnoj večeri u Galeriji Koprivnica predstavit će se knjiga pjesama In A Sentimental Mood književnice Ivane Bodrožić.

U slučaju lošeg vremena glavni koncertni program održat će se u dvorani Domoljub, Starogradska 1, u Koprivnici.

Komentari na članak

Vezani članci

MAGfestival

Međunarodni festival komorne glazbe

Sedmi MAGfestival u Split dovodi nagrađivane europske i hrvatske komorne sastave i glazbenike

Ovogodišnji MAGfestival donosi pet koncerata vrhunskih komornih sastava iz zemlje i inozemstva. Posjetitelji imaju priliku čuti i mlade glazbenike sa šireg splitskog područja koji tek traže svoju afirmaciju.

Gudački kvartet Porin

Međunarodni festival komorne glazbe

U nastavku MAGfestivala nastup Gudačkog kvarteta Porin, osnovanog na zagrebačkoj Muzičkoj akademiji

Ovogodišnji glazbeni program MAGfestivala najvrjedniji je do sada. Idući će koncert održati Gudački kvartet Porin, jedan od najznačajnijih hrvatskih komornih sastava, a praizvest će skladbu Dubravka Palanovića „Slike minulih ljetnih sutona”.

Poslovni čovjek

Erasmus+ projekt SILICE

Na VERN'u počinju radionice socijalnog poduzetništva za izraelske i indijske menadžere

Od 13. do 15. studenog održat će se treninzi za menadžere budućih SinnoLab-ova. Polaznici će obrađivati teme poput uloge inkubatora u razvoju inovacija, razlika između društvenog aktivizma i socijalnog poduzetništva.

Tuborg Open Fair - Kandžija

Turneja TOF-a kreće iz Koprivnice

Jesen uz izazovni Tuborg Open Fair uz Kandžiju i Gole žene

Jesen ne može biti dosadna u četiri sretna grada u koja TOF dovodi najboljeg freestylera na Balkanu - Kandžiju i Gole žene.

Park Art Festival

Centar mladih Ribnjak

Pronađite umjetnost u sebi na prvom Park Art Festivalu

Park Art Festival nastao je sa željom da se stres početka školske godine i novih radnih obaveza malo razbije vikendom umjetnosti.