LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Uz izložbu Grammyjem nagrađivanog fotografa Alana Messara

Koncertna promocija Damira Halilića Hala u Vintage Industrial Baru!

Hal je u proteklih je nekoliko godina na glazbenim turnejama proputovao Ameriku i Europu, a ovih je dana pod okriljem Croatia Recordsa snimio šesti studijski album „50".

Hal je u proteklih je nekoliko godina na glazbenim turnejama proputovao Ameriku i Europu, a ovih je dana pod okriljem Croatia Recordsa snimio šesti studijski album „50".

Damir Halilić Hal, virtuozni fingerstyle gitarist i dobitnik nagrade Porin će u četvrtak, 19. studenog u Vintage Industrial Baru održati koncertnu promociju tek snimljenog albuma 50. Uz promociju, održat će se i izložba Grammyjem nagrađenog fotografa Alana Messera.

Hal je u proteklih nekoliko godina na glazbenim turnejama proputovao Ameriku i Europu, a ovih je dana pod okriljem Croatia Recordsa snimio šesti studijski album. On je veličanstveni gitarist, svjetski putnik i glazbeni kameleon iz Rijeke koji u svojoj karijeri broji suradnje s međunarodnim fingerstyle prvacima kao što su Tommy Emmanuel, Woody Mann te s producentima koji su surađivali na albumima svjetskih megazvijeda, poput grupa i izvođača Depeche Mode, The Verve, The Stranglers, Oasis i drugih. Kada se ne bavi sviranjem, Halilić stoji na čelu udruge koja pokriva tri internacionalna festivala od kojih su dva najveća u svom području na nacionalnom nivou.

Fotografije Alana Messera krase cover i knjižicu Halovog novog izdanja. Messer je tijekom 45-godišnje karijere svojim fotoaparatom zabilježio povijest popularne glazbe fotografirajući za vodeće svjetske magazine i izdavačke kuće glazbene ikone poput Beatlesa, Rolling Stonesa, Davida Bowieja, Eltona Johna, Johnnyja Casha, The Who, Doorse i mnoge druge.

Halov novi album sve je samo ne standardni uradak, na kojem se taj glazbeni kameleon s nevjerovatnom lakoćom poigrava s različitim stilovima. Ukupno 23 skladbe, koliko ih ima na albumu, pršte kreativnošću i inovativnošću na relaciji od klasičnih formi do nesputanog kreativnog ludila, kojim odiše dobar dio materijala.

50 je sniman u elitnim tonskim studijima u Berlinu, Pragu i Zagrebu, a u realizaciji su sudjelovali i eminentni domaći i strani glazbenici, producenti i fotografi. Nesvakidašnje izdanje sklopljeno je od dva CD-a i DVD-a s više od sat vremena video materijala te bogato opremljene knjižice koja demonstrira kreativnost i maštovitost u svijetu beskrajnog glazbenog prostranstva. Album  potvrđuje da je Halov kreativni svemir bezgraničan i dječje razigran.

Sadržaj prvog CD-a nastavak je priče započete s prošlim, više nego uspješnim, albumom Mare nostrum (Porin 2014). Skladbe s ovog CD-a već su zaživjele na europskim pozornicama u sklopu nastupa i turneja u proteklih godinu dana (Berlin, Prag, Budimpešta, Varšava), a glazba koju je nemoguće žanrovski kategorizirati najtočnije se može opisati kao ozbiljna glazba isprepletena elementima flamencom, etnom, jazzom, bluesom, tradicijskom glazbom te pop glazbom na koju je Hal utisnuo svoj prepoznatljiv pečat.

Na drugom CD-u Hal se predstavlja kao kantautor. Iako je u ulozi skladatelja, aranžera i tekstopisca već objavio brojne skladbe koje su zabilježile uspjeh, kako na domaćim (primjerice skladba Speak to Me objavljena za Dancing Bear Records i nagrađena nagradom Porin 2005.), tako i na inozemnim radio postajama (top ljestvice u SAD-u, Australiji i Europi), ovo je prvi put da se na više od polovice skladbi pojavljuje i kao pjevač.

Produkciju potpisuju Neno Belan, Igor Karlić i Robert Fisher, koji je kao producent i DJ kreirao i dvije house verzije skladbi s prvog CD-a.

DVD sadrži video spotove Halovog najbližeg suradnika, riječkog redatelja Igora Modrića, koji je ujedno i koautor njegovih inovativnih live nastupa koji su posljednjih godina pod nazivom Moć gitare/The Guitar Power izvođeni diljem svijeta.

Cijena ulaznice za koncert iznosit će 30 kuna na dan koncerta. Pretprodaje nema. Vrata kluba otvaraju se u 20:30, a početak koncerta predviđen je za 22 sata.