Obrada naslova s državne mature

Književni klub se s "Antigonom" vraća u Zonu

Obrada "Antigone" u Zoni

Na novom druženju Književnog kluba raspravljat će se o Sofoklovoj junakinji. Riječ je o tragediji "Antigona" koja se nalazi na popisu naslova za državnu maturu.

Prvo ovosezonsko druženje Književnog kluba održat će se u Klubu Zona ovog utorka, 4. listopada. Tijekom prošle sezone, na ovom događaju sudjelovalo je više od 200 srednjoškolaca koji su zainteresirani da na drugačiji način obrade naslove s državne mature.

Ovog će se puta raspravljati o Antigoni, Sofoklovoj tragediji. Njome pisac prenosi poruku kako je bolje biti plemenit i umrijeti čiste savjesti, nego biti tiranin, bez imalo savjesti i morala. Naime, glavna junakinja, protivno zapovijedi, odluči pokopati svoga brata i suprotstavlja se Kreontu koji izvršenjem smrtne presude nesvjesno potiče svog sina, zatim i suprugu, na samoubojstvo.

I ove sezone Književni klub vodit će Irena Delonga Nešić, profesorica hrvatskog i engleskog jezika i književnosti s iskustvom vođenja nekoliko pjesničkih večeri te škola kreativnog pisanja. Termin druženja bit će svakog prvog radnog utorka u mjesecu u 19:30.

Najave drugih događanja u Klubu Zona potražite na poveznici

Komentari na članak

Vezani članci

Građanski inkubator

Edukacija u Klubu Zona

Građanski inkubator: Mladi će osvijestiti vlastite stereotipe

– Ciklus edukacija iz područja građanskog odgoja započeli smo u veljači, a tema kojom ćemo se baviti na novoj radionici jest – diskriminacija. Mladi sudionici osvještavat će vlastite stereotipe i predrasude te razliku percepcije i interpretacije. – objašnjava Petar Kelvišer.

INA poziva srednjoškolce da se prijave na Junior Freshhh 2016

"Online" natjecanje

INA poziva srednjoškolce da se prijave na Junior Freshhh

Popularno Inino "online" natjecanje održava se treću godinu zaredom. Prijave za sudjelovanje otvorene su do 18. studenog.

Dalmatia film festival u Klubu Zona

Festivalski program

Besplatne projekcije čak 9 dokumentaraca u Klubu Zona

Filmom „Colors of Citizen Engagement” ove srijede započinje jedan dio Dalmatia film festivala koji će se održati u Klubu Zona. U njegovu će se sklopu na ovoj lokaciji prikazati devet dokumentaraca.

Drabble u Klubu Zona

Klub Zona

Radionica pisanja SF priče odlično je zagrijavanje za FantaSTikon

U Klubu Zona naučite pisati kratke priče od 100 riječi. Tema je u veljači znanstvena fantastika.

Rapa Nui

Putopisna večer

O avanturama s 52 tisuće km duge ekspedicije Rapa Nui

– Ponovno ću zainteresirane povesti na putovanje prekrasnom, ali neljubaznom čileanskom pustinjom Atacama, u vožnju živopisnim lokalnim autobusima na Cesti smrti te na penjanje šarenom Duginom planinom, ali i u boemsku četvrt La Boca, na Uskršnji otok te u posjet ostacima Inka i na Machu Picchu. – najavljuje Juka.