Obrada naslova s državne mature

Književni klub se s "Antigonom" vraća u Zonu

Obrada "Antigone" u Zoni

Na novom druženju Književnog kluba raspravljat će se o Sofoklovoj junakinji. Riječ je o tragediji "Antigona" koja se nalazi na popisu naslova za državnu maturu.

Prvo ovosezonsko druženje Književnog kluba održat će se u Klubu Zona ovog utorka, 4. listopada. Tijekom prošle sezone, na ovom događaju sudjelovalo je više od 200 srednjoškolaca koji su zainteresirani da na drugačiji način obrade naslove s državne mature.

Ovog će se puta raspravljati o Antigoni, Sofoklovoj tragediji. Njome pisac prenosi poruku kako je bolje biti plemenit i umrijeti čiste savjesti, nego biti tiranin, bez imalo savjesti i morala. Naime, glavna junakinja, protivno zapovijedi, odluči pokopati svoga brata i suprotstavlja se Kreontu koji izvršenjem smrtne presude nesvjesno potiče svog sina, zatim i suprugu, na samoubojstvo.

I ove sezone Književni klub vodit će Irena Delonga Nešić, profesorica hrvatskog i engleskog jezika i književnosti s iskustvom vođenja nekoliko pjesničkih večeri te škola kreativnog pisanja. Termin druženja bit će svakog prvog radnog utorka u mjesecu u 19:30.

Najave drugih događanja u Klubu Zona potražite na poveznici

Komentari na članak

Vezani članci

CEOI 2015.

Srednjoeuropska informatička olimpijada

Četiri medalje mladim hrvatskim informatičarima

Među 44 natjecatelja, hrvatski informatičari osvojili su zlatnu, srebrnu i dvije brončane medalje.

filozofski teatar

Filozofski teatar

"Najopasniji filozof Zapada" vraća se u HNK

Jedan od najutjecajnijih i popularnih filozofa današnjice, Slavoj Žižek, ponovno gostuje u Hrvatskom narodnom kazalištu u sklopu ciklusa Filozofski teatar.

Časopis The Split Mind

Promocija u Klubu Zona

Studentski časopis The Split Mind nastavlja desetljetnu tradiciju

– Radovi su raznoliki, u časopisu se može pronaći ponešto za svačiji ukus, od realizma do znanstvene fantastike, pjesama ljubavnih, misaonih, pejsažnih. – ističe urednica časopisa.

Kvizanje u Zoni!

Kviz u Klubu Zona

Treće kolo Kvizanja posvećeno događajima u 2016. godini

Kvizanje se u Klubu Zona održava prve radne srijede u mjesecu. Sudjelovanje je besplatno.

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Dan otvorenih vrata

Iza vrata Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta

Osim prilike da upoznate praktični dio studiranja na PBF-u, njegovi će vam studenti biti na raspolaganju i za sva pitanja oko organizacije studija.