LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Kastafsko kulturno leto

Kino Mediteran pretvara kastavsku Crekvinu u kino na otvorenom

Ove godine u Kastvu na filmskom platnu pozornice Crekvina igrat će nagrađivani brazilski naslov „Druga majka", francuski film „Sve što dolazi" i talijanska drama „Iščekivanje" s Juliette Binoche u glavnoj ulozi.

Ove godine u Kastvu na filmskom platnu pozornice Crekvina igrat će nagrađivani brazilski naslov „Druga majka", francuski film „Sve što dolazi" i talijanska drama „Iščekivanje" s Juliette Binoche u glavnoj ulozi.

U sklopu Kastafskog kulturnog leta pripremljen je bogat filmski program na platnu pozornice Crekvina. Omogućen je kroz sudjelovanje u projektu Kino Mediteran. Riječ je o putujećem kinu u organizaciji Festivala mediteranskog filma Split, čiji je glavni cilj vraćanje kino repertoara u gradove diljem Hrvatske gdje su kina odavno zatvorena ili ne postoje.

U utorak 9. kolovoza prikazat će se Brazilska majka s početkom u 21 sat (Anna Muylaert, Brazil, 2015., 110’).

Foto: Kastafsko kulturno leto

Val radi kao kućna pomoćnica i svoj posao shvaća vrlo ozbiljno. U uvijek savršenoj uniformi odano ispunjava sve potrebe svojih nadređenih, istovremeno brižno odgajajući njihovog sina Fabihna. Elegantna kuća za koju se brine savršeno je organizirana, dok jednoga dana u posjet ne dođe Valina mlada i ambiciozna kćer Jessica. Njezina poletnost i samopouzdanje do temelja narušavaju strogu ravnotežu i čvrsti klasni poredak kućanstva. Dok napetost raste, Val mora odlučiti kome je zapravo odana i koliko je spremna žrtvovati. Kroz mračni humor i opipljive likove Anna Muylaert gradi intenzivnu dramu o sudaru starih principa i novih svjetova. Film je osvojio više od 20 nagrada diljem svijeta uključujući posebno priznanje žirija na Sundanceu te nagradu publike na Berlinaleu.

Sve što dolazi na repertoaru je 10. kolovoza, također u 21 sat (Mia Hansen-Løve, Francuska / Njemačka, 2016., 100').

Foto: Kastafsko kulturno leto

Nathalie je profesorica filozofije u srednjoj školi u Parizu. Strastveno radi svoj posao i obožava učenicima prenositi ljubav prema kritičkom razmišljanju. Udana, s dvoje djece, rastrgana je između svoje obitelji, bivših učenika i vrlo posesivne majke. Jednoga dana suprug joj objavi da je napušta zbog druge žene. S novostečenom, nametnutom slobodom, Nathalie se nalazi pred izazovom da iznova stvori svoj život. Film je dobitnik Srebrnog medvjeda u Berlinu za najbolju režiju.

U četvrtak u 21 sat prikazat će se Iščekivanje (Piero Messina, Italija / Francuska, 2016., 100').

Foto: Kastafsko kulturno leto

Nakon šoka od smrti u obitelji, Anna usamljenički provodi dane u velikoj sicilijanskoj vili. Osim njezinih, u kući se čuju još samo koraci domara Pietra. Aninu samotnu atmosferu odjednom prekida Jeanne, nepoznata djevojka njezinog sina Giuseppea, koja na njegov poziv odlučuje provesti nekoliko dana na Siciliji. Dvije se žene polako počinju upoznavati u iščekivanju dolaska Giuseppea i velike tradicionalne Uskršnje proslave u selu. Redatelj Piero Messina bio je asistent režije na filmu Velika ljepota, a ovaj je film njegov redateljski debi. Juliette Binoche za ovu je ulogu osvojila nagradu na festivalu u Bariju.

Ulaz je na filmski program slobodan.

FOTO: KASTAFSKO KULTURNO LETO