Gavella i Europlakat Fair

„Kiklop” odabran za najbolju predstavu u sezoni 2018/2019.

Nagrada na Gavella Fairu 2019

– Šarenilo, ples, muzika i raskoš nasuprot sivilu oka koje vječno promatra i krvnički iščekuje; život i živost nasuprot anksioznosti koja se uvlači u svaku poru – „Kiklop” pokazuje svu širinu ljudske duše koja u strahu uzmiče pred surovom stvarnošću. – stoji u obrazloženju žirija.

Na svečanoj završnici Gavella & Europlakat Faira održanoj 19. lipnja, netom prije izvedbe predstave Gospođa Bovary, žiri sačinjen od najvjernijih Gavellinih gledatelja dodijelio je nagradu najboljoj glumici i najboljem glumcu u sezoni 2018/2019. – Jeleni Miholjević i Filipu Križanu! A žiri sačinjen od predstavnika portala Studentski.hr i njegovih čitatelja odabrao je najbolju ovosezonsku predstavu – Kiklop Ranka Marinkovića u režiji Saše Anočića!

Pred članovima prosudbenog povjerenstva portala Studentski.hr, ističu, nije bio nimalo lagan zadatak jer se pobjednička predstava našla u vrlo ozbiljnoj konkurenciji s još četiri ovogodišnja premijerna naslova – Cigla, Kako je počeo rat na mom otoku, Pijani i Stela, poplava. A zašto Kiklop – stoji u njihovu obrazloženju: 

– Šarenilo, ples, muzika i raskoš nasuprot sivilu oka koje vječno promatra i krvnički iščekuje; život i živost nasuprot anksioznosti koja se uvlači u svaku poru – Kiklop pokazuje svu širinu ljudske duše koja u strahu uzmiče pred surovom stvarnošću. Scensko bogatstvo stavljeno je u suprotnost s tihim, ali prodornim mislima jednoga pojedinca, a obje su krajnosti oslikane jednako snažno te se međusobno isprepliću i u gledatelju izazivaju moralna previranja. Iako je smješten u točan vremenski kontekst, Kiklop na Gavellinoj sceni pokazuje da je njegova poruka svevremenska. Izvanrednom glumom te brzim i kompleksnim scenskim izmjenama glumci su postigli da trosatna izvedba preleti pred gledateljevim očima, ostavljajući ga bez teksta i u dugom promišljanju – je li se Kiklopovo oko sklopilo ili nas i dalje gleda u vječnom iščekivanju kaosa?

Komentari na članak

Vezani članci

Gavella

Kazališni festival

„Medeja" proglašena najboljom predstavom na Gavellinim večerima

Na cijenjenom kazališnom festivalu nagradu za najbolju žensku ulogu dobila je Nataša Matjašec Rošker, a za mušku Siniša Popović. Dora Ruždjak Podolski zaslužila je nagradu za najbolju režiju, dok je „Medeja" ukrašena titulom najbolje predstave.

Pozornica

Prvi dani ogranka mladih

Besplatne radionice za mlade povodom Prvog dana Ogranka mladih

Prednost sudjelovanja određuje se po vremenu primitka prijave.

Gospođa Bovary

Osvrt na predstavu

Gavellina „Gospođa Bovary” uspješno dočarava smrtonosne iluzije Emme iz 19. stoljeća

– Sadržaj je poznat i ironičan. On je volio nju, ona nekog drugog. On je ipak volio nju, a ona nekog trećeg. On je i dalje volio nju, no ona nekog četvrtog. A taj nije ni postojao.

HNK

Kulturno uzdizanje

Zagrebačka kazališta pristupačna studentskom džepu

Pročitajte koje popuste kao studenti možete ostvariti na cijene ulaznica u zagrebačkim kazalištima. I kako.

Gavella Fair

Kazališni festival

Na završnici Gavella Faira otkrijte koja je predstava zarobila duh publike

Željno iščekivana završnica Gavella Faira održat će se 17. lipnja. U odabiru najbolje predstave sudjeluje studentica Karolina Zelenika. Otkrivamo čime je zavrijedila ukazanu čast.