LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Slavlje umjetnosti

Još uvijek traje ljetna sezona uspješnih manifestacija u Čakovcu

Zrinski Art festival i Festival alternative Čakovec drugu godinu zaredom slave umjetnost, i to od 31. kolovoza do 1. rujna. Ulaz je besplatan na oba događaja.

Zrinski Art festival i Festival alternative Čakovec drugu godinu zaredom slave umjetnost, i to od 31. kolovoza do 1. rujna. Ulaz je besplatan na oba događaja.

Nakon iznimno uspješne manifestacije Porcijunkulovo, Čakovec je ponovno domaćin brojnim događanjima. Naa dva festivala u četiri će dana ugostiti preko sedamdeset izlagača, performera i umjetnika te velik broj ljubitelja umjetnosti, sudeći prema prošlogodišnjem odličnom odazivu.

Zrinski Art festival započinje 31. kolovoza kada će se dvadesetak domaćih autora s gostima iz Slovenije, Velike Britanije, Srbije i Amerike predstaviti u svojim umjetničkim disciplinama, a 1. rujna će im se u gradskom parku i starom gradu Zrinski pridružiti umjetnici Festivala alternative Čakovec (3FF). Instalacije, skulpture, slikarstvo, fotografija, multimedijalni radovi, suvremeni ples i koncerti publici će približiti umjetnička ostvarenja i ideje domaćih umjetnika te ih potaknuti na kreativnost i razmišljanje.

Foto: Grizli

Ulaz na festivale je besplatan, a održavat će se pod pokroviteljstvom grada Čakovca u suradnji s Centrom za mlade CeZam, udrugom 3FF i međimurskim umjetnicima koji su članovi HDLUM-a, ULUPUH-a, ALU-a i HDD-a te donatora uz izvedbu velikog broja volontera. Posjetitelji će uživati u pozitivnoj atmosferi specifičnog ambijenta Starog grada Zrinskih sve do 3. rujna, a pritom im je dostupna i bogata gastronomska ponuda lokalnih OPG-ova.

– Alternativna publika važna je gradu Čakovcu, pa smo i ove godine odlučili organizirati festival pun sadržaja koji nisu uobičajeni ni očekivani. Raznovrsnost možemo dočarati primjerima dolaska Matije Bogdana, svjetski poznatog kuhara restorana s dvije Michelinove zvjezdice, „Graffiti na Gradele“ skupina koja će izrađivati grafite na folijama u parku i Festivalom dokumentarnog filma, koji će predstaviti dokumentarce učenika 4 osnovne škole. Domaći umjetnici pokazat će svoja znanja, vještine i ideje, a mi ćemo ih ponosno u tome podržati te se ponovno nadamo velikom broju posjetitelja, kako prijašnjih, tako i onih koji po prvi žele vidjeti nešto izvan očekivanih okvira. – rekli su organizatori 3FF festivala Neven Levačić i Ivan Latin.

Sve informacije o festivalima dostupne su na Facebook stranicama Zrinskog Art festivala i Festivala alternative (3FF).