Otvorenje izložbe

Jedan od najintrigantnijih umjetnika mlađe generacije na „Animafestu“

Stipan Tadić, izložba

Ovog se ponedjeljka očekuje otvorenje izložbe Stipana Tadića, jednog od najtalentiranijih i najintrigantnijih umjetnika mlađe generacije koji je dao svoj doprinos i špici ovogodišnjeg „Animafesta“ posvećenog hororu u animiranom filmu. Moći će se pogledati do 9. lipnja.

Ovogodišnja ilustracija Svjetskog festivala animiranog filma – Animafest Zagreb sa središnjom temom horora već je privukla mnogo pozornosti Zagrepčana koji će se s njome, kao i brojni strani gosti, uoči i tijekom festivala susretati na plakatu, biltenu i špici. Njezin autor, slikar, strip-crtač i muralist Stipan Tadić, jedan od najtalentiranijih i najintrigantnijih umjetnika mlađe generacije, ovog ponedjeljka, 28. svibnja, u 20 sati, u već kultnoj galeriji i caffe baru Botaničar (Trg Marka Marulića 6) otvara izložbu koja daje detaljan uvid u proces nastanka ilustracije, razlažući je na sastavne likovne elemente koje su potom kreativno na festivalske materijale primijenile autorice vizualnog identiteta Animafesta Ana Kunej i Zlatka Salopek iz studija Kuna zlatica. 

Tadić, koji je široj javnosti najpoznatiji po hiperrealističkim tendencijama, iako stvara u čitavom nizu različitih tehnika i stilova te koristeći raznorodne motive, ovoga se puta nadahnuo psihodeličnim svijetom 1960-ih i talijanskim maniristom 16. stoljeća Giuseppeom Arcimboldom. Na tragu ilustracije, u suradnji s Petrom Balekić i Lukom Hrgovićem (animacija) te Lukom Šipetićem i Dinom Santalezom (zvuk) napravio je i stravičnu špicu festivala koja kao i ilustracija asocira na središnji tematski program Animafesta 2018. posvećenog hororu u animiranom filmu. Taj će program posjetiteljima festivala pružiti uzbudljiv i temeljit povijesni presjek svjetskog i hrvatskog horor-crtića u dugometražnoj i kratkometražnoj formi.

Foto: Animafest

Nakon službenog otvaranja izložbe, koja traje do zatvaranja festivala 9. lipnja, posjetitelji se pozivaju na neformalno druženje s autorima ilustracije i vizualnog identiteta Animafesta 2018.

28. Svjetski festival animiranog filma – Animafest Zagreb 2018. održava se od 4. do 9. lipnja u kinima Europa, Tuškanac i Kinoteka te na brojnim drugim gradskim lokacijama. Filmski program čini više od 400 filmova iz 44 svjetske zemlje, a uz prestižna natjecanja u kojima sudjeluju oskarovci i zvijezde globalne animacijske scene, tu su i središnji tematski program posvećen hororu u animaciji, multimedijalna proslava 50. obljetnice serije Profesor Baltazar, retrospektivni programi posvećeni svjetskim i hrvatskim klasicima te baltičkim kinematografijama, open airovi i animacikliranje, izložbe i radionice te program za profesionalce Animafest PRO, kao i bogat Program za djecu i mlade.

Komentari na članak

Vezani članci

Pobjednici Mozgala

eSTUDENT poziva na

Svečano otvorenje jedinog natjecanja za data analitičare u Hrvatskoj

Ušteda milijuna, spašavanje života, predviđanje budućnosti. Ne, to nije scenarij iz filma, to je Big Data - to je Mozgalo! Detalje o početku natjecanja saznajte na linku!

Prekidač

PULA +2020

Pula vas poziva na svjetlosnu instalaciju „Prekidač“ i otvorenje skate-parka

Kao kandidat za Europsku prijestolnicu, Pula poziva građane da poprate svjetlosnu instalaciju „Prekidač“ i otvorenje skate-parka.

Rad Krešimira Radaša

Kulturni centar „Dubrava”

Besplatno na izložbu članova HDLU-a Zagreb

U Kulturnom centru „Dubrava”, uz financijsku potporu Ministarstva kulture, postavlja se izložba članova HDLU-a koju je moguće besplatno pogledati.

Publika na Filmskoj rundi 2018.

Revija hrvatskih kratkometražnih filmova

Studentskom izložbom otvorena Filmska RUNDA; traje još danas!

Organizatorice su izrazile zadovoljstvo što je RUNDA postala platforma na kojoj osječki autori mogu plasirati svoje filmske uratke te razmijeniti ideje i iskustva iz svojih filmskih produkcija.

Izložba "Usputne fascinacije"

Otvorenje izložbe

Senzibilne kreacije reduciranoga umjetničkoga jezika u Galeriji SC

Nikica Jurković, koji je izlagao na dvjema samostalnim izložbama i na više od dvadeset skupnih izložbi u Hrvatskoj i u inozemstvu sada, postavlja izložbu u Galeriji SC.