Festival na Tomislavcu

„Jalta, Jalta” i „Gubec-beg” besplatno na Zagreb Classicu

Zagreb Classic na Tomislavcu

Na velikoj pozornici Trga kralja Tomislava publika će dočekati još dvije velike glazbene poslastice. Prva je na repertoaru scenska izvedba mjuzikla „Jalta, Jalta“, a potom i koncertna izvedba rock opere „Gubec-beg“.

U ponedjeljak smo uživali u Gospodi Glembajevima i izvedbi Baleta HNK-a u Zagrebu – prvi put na Zagreb Classicu. Već u srijedu, 4. srpnja, te odmah potom i u četvrtak, 5. srpnja festival će ugostiti dobro poznate goste – Zagrebačko gradsko kazalište Komedija i Simfonijski puhački orkestar Hrvatske vojske.

Na velikoj pozornici Trga kralja Tomislava publika će dočekati još dvije velike glazbene poslastice. Prva je na repertoaru scenska izvedba mjuzikla Jalta, Jalta, a potom i koncertna izvedba rock opere Gubec-beg.

Mjuzikl Jalta, Jalta jedna je od zasigurno najvećih uspješnica Zagrebačkoga gradskog kazališta Komedija. Ovo je slavno djelo dvojca Milan Grgić – Alfi Kabiljo odigrala više stotina puta te svugdje izazvala nepodijeljeno oduševljenje i publike i kritike. Na izvedbi u srijedu u glavnim ulogama nastupaju Renata Sabljak kao Nina Filipovna, Davor Radić kao Griša, Ronald Žlabur kao Larry te Dražen Bratulić kao Stanley, a velikim ansamblom Kazališta Komedija, uključujući brojne soliste, orkestar, zbor i balet, ravnat će ugledni maestro Veseljko Barešić. Izvedba je prigoda da se prisjetimo i našega legendarnog redatelja Vlade Štefančića koji je potpisao ovu, kao i brojne druge predstave dotičnog kazališta.

A nakon Jalte, samo dan kasnije, očekuje nas još jedno antologijsko djelo hrvatske glazbene scene – prva hrvatska rock opera Gubec-beg. Koncertnu izvedbu toga kultnoga ostvarenja trojca Krajač – Metikoš – Prohaska priprema Simfonijski puhački orkestar Hrvatske vojske pod vodstvom maestra Miroslava Vukovojca Dugana. U solističkim ulogama nastupaju Adalbert Turner Juci, Barbara Suhodolčan, Franjo Vinković, Ivan Androić, Damir Matić te Jakov Košćina, a pridružuju im se i pjevači Šibenskoga pjevačkog društva Kolo koje je pripremio zborovođa Ivo Lise.

Prilika je ovo koja se ne propušta! Oba programa počinju u 21:00, a ulaz je kao i dosad – slobodan!

Komentari na članak

Vezani članci

Radionica jezične manipulacije

Radionica jezične manipulacije

Naučite razlikovati informaciju od propagande

– Radionica je namijenjena studentima filologije, lingvistike, sociologije i novinarstva, ali i svima koji žele naučiti kako kritički pristupati informacijama i raspoznati informaciju od propagande. – poručuje lingvistica Ana Marković.

Different

Different

Aplikacija koja će obradovati studentski džep

Ekipa iz Differenta izbacila je novu aplikaciju koja će vam pomoći uštedjeti i vrijeme i novac, a pritom vas možda i motivirati na odabir nutritivno bogatijih namirnica.

Sirijska ljubavna priča otvara 13. Human Rights Film Festival

13. HRFF posvećen ljudima „Bez doma”

Sirijska ljubavna priča otvara 13. Human Rights Film Festival

Filmskom selekcijom dominiraju radovi na temu izbjeglica, migracija i njihovih izazova.

Škola programiranja

Info zona

Prijavi se za besplatnu Školu programiranja

Uz podršku voditelja i rješavane zadataka, preferirajući praktičan rad na računalu i samostalno dodatno istraživanje, polaznici će učiti Javascript (jQuery, Angular), HTML5/CSS3 i osnove HTTP protokola te stjecati osnovno znanje o Apache serverima.

Pogled s Matejuške na rivu

Internetska povezanost

Split postao grad s najbržim javnim internetom u Europi

Split je na atraktivnim lokacijama dobio besplatnu Wi-Fi mrežu. Za spajanje na nju nisu potrebne lozinke niti je korištenje interneta vremenski ograničeno.