LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Još jedna u nizu Kerempuhovih uspješnica

Izvještaj: „Spektakularni Spektakluk“

I u trećoj godini kontinuiranih izvedbi interes za ovom predstavom ne jenjava.

I u trećoj godini kontinuiranih izvedbi interes za ovom predstavom ne jenjava.

Kerempuh nudi zanimljive i humoristične predstave u kojima uživaju brojni posjetitelji. Među njima su i mnogobrojni studenti željnih kulturnog uzdizanja.

Jedna od tih uspješnica je i glazbeno-scensko-komično-tragični spektakl s naglaskom na luk. Tako na službenoj stranici Kerempuha opisuju ovu predstavu s glumačkim tandemom Reneom Bitorajcem i Tarikom Filipovićem te Zoranom Lazićem u režiji. 

Od svoje praizvedbe 26. veljače 2011. godine, ova scenska igra osvojila je niz nagrada, od Dana satire 2011. godine do Gumbekovog priznanja. Priznanja su, svakako, i brojna gostovanja po raznovrsnim kulturnim i zabavnim manifestacijama.

Predstava je uvrštena na repertoar matičnog kazališta 2014. godine, a gledalište je redovito rasprodano i dva tjedna unaprijed

Ono što privlači mnogobrojne gledatelje je priča koja stoji iza showa. To je priča o svima nama, o ljudskim manama i vrlinama, o stereotipima, o pojedinim grupama u društvu. Lako je pronaći za svakoga ponešto. Tarik i Rene glume svaki po 11 likova, a repertoar je zaista šarolik.

Predstava počinje s malim bebama koje stižu u ovo veliko natjecanje zvano život. Slijede srednjoškolke koje žive za vikend u narodnjačkom klubu, pripadnici gay populacije, zaposleni zagrebački muškaraci koji ne znaju gdje će od posla, žene, ljubavnice, kladionice. Priča se nastavlja s dva neodoljivo simpatična Dalmatinca nezadovoljna kontinentalcima. Slijede netipični starčići koji, smješteni ni manje ni više nego četiri desetljeća u budućnosti, s tugom u očima pričaju o Zagrebu kakvim ga mi danas znamo, gledajući fotografije na Iphone-u.

Ispreplitanjem kratkih videa, pjesama i najava s glumačkim dijelovima, postignuta je dinamika i osjećaj nezasićenosti predstavom. Ne čudi, stoga, što mnogi tvrde da tih sat i pol, koliko traje predstava, proleti za čas. Ispraćeni ovacijama koje traju i po deset minuta, glumci zasigurno uvijek s nestrpljenjem čekaju sljedeću izvedbu. 

Raspored izvedbi provjerite na Kerempuhovim stranicama.

FOTO: VECERNJI.HR JP/VLM