Radionica projekta „Edukultura”

Izrada videoinstalacija unutar kompleksa Studentskog centra

Klif by Kristijan Smok

Ako vam treba pomoć u konceptualizaciji i realizaciji vlastite videoinstalacije, prijavite se za Klifovu radionicu do 18. prosinca u ponoć. Njezini će završni rezultati biti sedam instalacija stalno postavljenih u Teatru &TD, MM centru te ostalim prostorima unutar SC-a.

Nakon prošlogodišnje IzRadionice Solarnog sata koju je na poziv Kulture promjene SC-a i projekta Edukultura osmislio i realizirao Davor Sanvincenti sa suradnicima, ove se godine kreće u još jednu pod nazivom Projekcije u prostoru, što, kako i zašto? Vodit će je multimedijalni umjetnik Ivan Marušić Klif.

Na radionici će sudionici s voditeljem raditi na konceptualizaciji i realizaciji videoinstalacija malog formata koristeći videoprojektore malih dimenzija. Prostorni smještaj projekcija, odnos prema trajanju, interakcija s publikom te jednostavne tehnike videomapiranja samo su neke od tema kojima će se baviti. Završni rezultat bit će sedam instalacija koje će biti stalno postavljene u Teatru &TD, MM centru te ostalim prostorima unutar kompleksa Studentskog centra. 

Prvi radni sastanak održat će se 20. prosinca 2017. u 17 sati u Teatru Itd, a konačna realizacija rad(ov)a u ožujku 2018. Kotizacija za radionicu ne naplaćuje se. 

Ako ste zainteresirani i treba vam pomoć u konceptualizaciji i realizaciji vlastite videoinstalacije, pošaljite kratki životopis, motivaciju za radionicu i kontakt na edukultura.sc@gmail.com. Prijave se zaprimaju do 18. prosinca u ponoć.

Uvjeti:

  • osnovno poznavanje softvera za video/audiomontažu 
  • osnovno znanje snimanja videokamerom/mobitelom/fotoaparatom 
  • iskustvo u samostalnoj realizaciji umjetničkih radova 
  • motivacija 

Multimedijalni umjetnik i performer Ivan Marušić Klif (1969) jedan je od prepoznatljivih domaćih umjetnika, a bavi se izradom interaktivnih i zabavnih kinetičkih, svjetlosnih i videoinstalacija. godine 1994. diplomirao je na The School of Audio Engineering u Amsterdamu. Bilo da radi sa zvukom, svjetlom ili videom, Klif neprekidno konstruira složeni ambijent, počevši od ranih svjetlosnih instalacija iz devedesetih godina prošlog stoljeća do instalacija kontroliranih računalnim programom. Izlagao je na brojnim samostalnim i skupnim izložbama u Hrvatskoj i svijetu, a kontinuirano bavljenje umjetnošću na granicama žanra, propitivanje mogućnosti medija i otvorenost pristupa donijeli su mu nagradu publike natječaja i izložbe T-HTnagrada@msu.hr (2007) te nagradu Vladimir Nazor za instalaciju Lambda u zagrebačkom Pogonu Jedinstvo i za izložbu u Muzejsko-galerijskom prostoru Sveta srca (2012).

Radionica Projekcije u prostoru – što, kako i zašto? realizira se u sklopu projekta Edukultura Kulture promjene SC-a uz potporu Ministarstva kulture RH i Grada Zagreba.

Komentari na članak

Vezani članci

Razgovor za posao

Ambidekster klub

Na edukativnoj radionici naučite kako se kratko, ali efektno predstaviti poslodavcima

Radionica je namijenjena mladima koji su nezaposleni, pri kraju studija ili srednje škole, a motivirani su educirati se o temama traženja posla, predstavljanja poslodavcima, pisanja životopisa i zamolbi te razvoja komunikacijskih vještina.

bruxelles

Profesionalno usavršavanje

ESN u Bruxellesu traži volontere; pokriveni troškovi puta, smještaja, tečaj jezika i džeparac

Do 11. ožujka traju prijave za dva volontera koji će raditi na organizaciji aktivnosti vezanih za mobilnost tijekom 12 mjeseci. Kroz EVS-ov projekt pokrit će im se troškovi puta do Bruxellesa, smještaj, javni prijevoz, tečaj jezika te mjesečni džeparac od 200 eura.

Radionica PR

Za sve udruge i studente s projektima

Studentski.hr organizira radionicu o PR objavama i društvenim mrežama

Predstavnici portala Studentski.hr održat će radionicu o PR objavama za medije, o društvenim mrežama te o načinu komuniciranja s medijima, institucijama i akreditiranju pojedinaca.

radionica

Program osobnog i profesionalnog razvoja

Prijavite se i naučite kako dobiti svoj prvi posao

Prijavite se na besplatnu radionicu čiji je osnovni cilj omogućiti mladim ljudima da steknu vještine koje će im pomoći pri dobivanju prvog zaposlenja.

Radionica projekta "Time 4 Science" na FOI-ju

Radionica na FOI-ju

„Time 4 Science" potaknuo razmatranje kvalitete znanstvene djelatnosti unutar akademske zajednice

U okviru projekta „Time 4 Science" održana je radionica posvećena vrednovanju kvalitete znanstvene djelatnosti. Polaznici su se kroz praktični rad upoznali s mogućnostima nekoliko baza podataka.