Dramska sekcija KSET-a

Intrigantna predstava o kultu muškaraca

KSET

Duhovita predstava pruža suosjećanje svim muškarcima koji se iz dana u dan trude udovoljiti svojim ženama, a ipak su, često, daleko od toga nekoliko svjetlosnih godina.

Dramska sekcija KSET-a ovog četvrtka, 19. svibnja u 20 sati u prostorima KSET-a (Unska 3) organizira predstavu intigrantnog naziva Kako ubiti supruga ili Kronološki prikaz netrpeljivosti od strane inferiornijeg spola.

Da su muškarci dominantniji od žena u svemu, poznato je oduvijek. Čak i u kineskoj filozofiji žena predstavlja sve negativno i tamno (YIN), dok je muškarac taj koji je optimist i romantik (YANG). Kako se uopće protiviti nauku naroda koji nam je dao temelje moderne medicine, aeronautike, bibliotekarstva? U ova moderna vremena, kada se sve klasične vrijednosti preispituju, kult muškarca doveden je u pitanje do te mjere da svaki dobri, brižni i, prije svega, inteligentni muškarac mora strahovati za vlastiti život od ruke nemilosrdnih žena koje odbijaju priznati inferiornost, iako je ona neminovna.

Kako su se žene odlučile sukobiti sa svojim dobročiniteljima i kako je netrpeljivost rasla kroz stoljeća možete pogledati u predstavi u kojoj će mužjaci dramske sekcije riskirati život kako bi se podigla razina svijesti ugroženosti i solidarnosti među muškarcima diljem svijeta.

Cijena ulaznice iznosi 10 kuna. Sa sobom je potrebno imati člansku iskaznicu KSET-a. Zelenu iskaznicu nabavite na ulazu (5 kn) ili preko dana na šanku KSET-a (0 kn). Detaljnije informacije možete pronaći na Facebook stranici događaja.

Komentari na članak

Vezani članci

The Bambi Molesters

40 godina KSET-a

The Bambi Molesters vraćaju se u KSET

Posljednji put su u KSET-u nastupili s Chrisom Eckmanom 2003. godine nakon turneje s R.E.M.-om i reizdanja prvog studijskog albuma “Dumb Loud Hollow Twang”, a nastupili su i na Brucošijadi FER-a 2006. godine.

Predstava „Divine Blindness”

Bajka za odrasle

„Divine Blindness” – predstava o sljepoći bogova premijerno u Zagrebačkom plesnom centru

Priča o tri božice umjetnosti, tri gracije uspavane u vlastitoj ljepoti i odvojene od svjetovnih zbivanja – Melaniji, Estefaniji i Yovaniki, koje bogovi šalju na zemlju kako bi osvježile saznanja o tome što je umjetnost danas, nova je na pozornici Zagrebačkog plesnog centra.

Dream of life 1

Najbolja predstava 2013. godine

Odlutajte od konvencionalnosti s Patti Smith, simbolom borbe za čistu umjetnost

Predstava „Dream of life” omogućuje bijeg u poeziju i smjelost. Ovaj performans o životu Patti Smith možete pogledati 10. svibnja u Tvornici kulture.

Valter Roša

Intervju s Valterom Rošom

„Albert Einstein rekao je da je mašta najveća snaga. Ljudi, maštajte!”

Predstavljamo vam Valtera Rošu, diplomiranog ekonomista i glumca koji će u Studiju Smijeha predstaviti „Mistero Buffo”, zbirku satiričnih monologa talijanskog nobelovca Darija Foa.

Stilske vježbe

TRADICIJA OD 1968.

Stilske vježbe - predstava za anale!

Rekordna predstava "Stilske vježbe" kroz desetljeća je postala jedna od perjanica hrvatskog kazališta.