Dramska sekcija KSET-a

Intrigantna predstava o kultu muškaraca

KSET

Duhovita predstava pruža suosjećanje svim muškarcima koji se iz dana u dan trude udovoljiti svojim ženama, a ipak su, često, daleko od toga nekoliko svjetlosnih godina.

Dramska sekcija KSET-a ovog četvrtka, 19. svibnja u 20 sati u prostorima KSET-a (Unska 3) organizira predstavu intigrantnog naziva Kako ubiti supruga ili Kronološki prikaz netrpeljivosti od strane inferiornijeg spola.

Da su muškarci dominantniji od žena u svemu, poznato je oduvijek. Čak i u kineskoj filozofiji žena predstavlja sve negativno i tamno (YIN), dok je muškarac taj koji je optimist i romantik (YANG). Kako se uopće protiviti nauku naroda koji nam je dao temelje moderne medicine, aeronautike, bibliotekarstva? U ova moderna vremena, kada se sve klasične vrijednosti preispituju, kult muškarca doveden je u pitanje do te mjere da svaki dobri, brižni i, prije svega, inteligentni muškarac mora strahovati za vlastiti život od ruke nemilosrdnih žena koje odbijaju priznati inferiornost, iako je ona neminovna.

Kako su se žene odlučile sukobiti sa svojim dobročiniteljima i kako je netrpeljivost rasla kroz stoljeća možete pogledati u predstavi u kojoj će mužjaci dramske sekcije riskirati život kako bi se podigla razina svijesti ugroženosti i solidarnosti među muškarcima diljem svijeta.

Cijena ulaznice iznosi 10 kuna. Sa sobom je potrebno imati člansku iskaznicu KSET-a. Zelenu iskaznicu nabavite na ulazu (5 kn) ili preko dana na šanku KSET-a (0 kn). Detaljnije informacije možete pronaći na Facebook stranici događaja.

Komentari na članak

Vezani članci

Jeboton 40 godina KSET-a

40 godina KSET-a

JeboTon kolektiv pridružuje se KSET-ovoj fešti

Broj bendova u kolektivu varirao je tijekom godina, a trenutno se radi o šest bendova koji će po tko zna koji put „kompenzirati opasno veliku količinu konstruktivnog i slušljivog sadržaja“.

NDG 1

Umjetnička ostvarenja

Četvrt stoljeća Nagrade hrvatskog glumišta: Objavljene nominacije

Prestižne nagrade dodjeljuju se najboljim umjetničkim ostvarenjima iz područja drame, opere, baleta, radio i televizijske umjetnosti. Osim ovogodišnjih nominacija, žiri je objavio kako će nagrade za svekolika umjetnička djelovanja uručiti Zdenki Heršak i Vladimiru Kranjčeviću.

Predstava "Hamletov posljednji uzdah"

Dramski studio ILI ne

Dašak hamletovskog nadrealizma na Sceni Ribnjak

Dramski studio ILI ne predstavit će se ove subote 28. svibnja na Sceni Ribnjak predstavom "Hamletov posljednji uzdah", uz pomoć široke palete znanja i vježbi njihovih iskusnih voditelja. Ulaz je besplatan za sve posjetitelje!

Glumačka postava

Intervju sa Sendi Bakotić

Iz života studenata glume: „Mi se učimo biti skromni u tom jednom procesu, mi smo samo jedan mali dio slagalice“

Mladi entuzijastični studenti glume na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci već sklapaju suradnje s profesionalcima, a planiraju i osnovati svoje kazalište u Rijeci. Donosimo intervju u kojem su otkrili pojedinosti iz života klase i glumačkog svijeta.

Ljeto u Ludensu

Manifestacija u Koprivnici

Završetkom srpnja završilo i Ljeto u Ludensu

Ovogodišnje Ljeto u Ludensu dovelo je u Atrij Doma mladih pet žanrovski različitih predstava omogućujući tako svakom zaljubljeniku u kazalište da pronađe nešto za sebe.