Objava natječaja

Hrvatski umjetnici mogu prijaviti svoje radove za četvrto hrvatsko triennale keramike

keramika

Izložba keramičkih umjetničkih djela bit će postavljena u Rijeci. Na izložbi će biti izloženi radovi hrvatskih umjetnika i grupa.

Likovni art dizajn centar Ladica objavio je natječaj za četvrto hrvatsko triennale keramike. Prijaviti se mogu svi hrvatski umjetnici ili grupe bez obzira na članstvo u umjetničkim udrugama te je svaki kandidat dužan prijaviti tri rada ili jednu grupu radova nastalih nakon prosinca 2013.

Radovi ne smiju biti veći od 90 cm ni težiti više od 20 kg. Prostorno smiju zauzimati najviše 2 četvorna metra ili 500 litara. Ukupna masa može biti najviše 50 kg, pojedini dijelovi rada mogu imati do 10 kg. Rok je za predaju prijava 10. lipnja 2017.

Radove za izložbu odabrat će žiri sastavljen od pet članova iz Europe, pet s drugih kontinenata i deset iz Hrvatske, od kojih su najmanje tri članovi Međunarodne akademije za keramiku u Ženevi.

Nagrade su zlatna plaketa i Grand Prix u iznosu od 5 tisuća kuna, 3 srebrne plakete i nagrade u iznosu od 2 tisuće kuna, očitovanja izvrsnosti (broj ovisi o žiriju), diplome o sudjelovanju.

Izložbu prati katalog na hrvatskom, engleskom, španjolskom i talijanskom jeziku, a bit će postavljena u Rijeci u rujnu 2017. Dodatne informacije potražite na poveznici.

Komentari na članak

Vezani članci

SUSRi

Nova studentska udruga

Osnovana riječka podružnica Slavonske udruge studenata

Sveučilište u Rijeci će od sljedeće akademske godine biti bogatije za još jednu studentsku udrugu. Dana 18. lipnja 2014. godine, na Filozofskom fakultetu u Rijeci, održala se osnivačka skupština Slavonske udruge studenata Rijeka (SUSRi).

https://pixabay.com/en/doctor-medical-medicine-health-563428/

Tribina udruge CroMSIC

Studenti potiču raspravu o cijepljenju kao dragulju prevencije zaraznih bolesti

Ove će se srijede održati tribina CroMSIC-a, međunarodne udruge studenata medicine, posvećena cijepljenju. Gostovat će dr. sc. Danijela Lakošeljac, dr. med., Dorotea Gastović Bebić, dr. med. i Andrea Šuran, dr. med s Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Projekt "Okolo"

Umjetnički projekt

„Okolo”: Preko 25 lokacija u centru Zagreba u novom ruhu

Skrivene ulice, zaboravljeni prolazi, krošnje zagrebačkih parkova i zakutci Gornjeg grada i ove godine postat će mjesta spontanih susreta prolaznika s umjetnošću. Različite lokacije u Zagrebu oživjet će i međunarodno poznati umjetnici iz Francuske, Španjolske i Australije.

Art

Promicanje umjetnosti

Mladi umjetnici i kustosi imaju priliku izložiti svoje radove u Galeriji Cekao

Na Natječaj za izlaganje u Galeriji Cekao mogu se prijaviti samostalne i skupne izložbe te kustoske koncepcije. Rok za prijavu je 15. srpnja.

Rota Jovem organizira radni kamp u Portugalu

Međunarodna aktivnost

Rota Jovem organizira radni kamp za mlade u Portugalu

Prijavite se za sudjelovanje na radnom kampu za mlade u Portugalu. Upoznajte nove ljude, steknite nova znanja i vještine te živite poput lokalca. Smještaj i hrana su osigurani, a prijave traju do 31. svibnja 2018.