LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Slavlje ljubavi i života

Hrvatska operna diva „Violinom” izrazila duboku ženstvenost

– Zaista je čarobno kada se spoje sve energije glazbenika i autorskog tima te nastane ovakva divna kreacija kao što je pjesma „Violina”. – istaknula je Antonella Malis

– Zaista je čarobno kada se spoje sve energije glazbenika i autorskog tima te nastane ovakva divna kreacija kao što je pjesma „Violina”. – istaknula je Antonella Malis

Hrvatska operna diva Antonella Malis predstavila je novu pjesmu i spot kojim nas uvodi u jedno sasvim novo glazbeno i životno putovanje. Glazbenica anđeoskog glasa stihove Violine prvi je put zapjevala u ispunjenoj Smaragdnoj dvorani hotela Esplanade, a prekrasna poezija Vesne Boinović Grubić pretočene u glazbu osvojila je srca prisutnih. U večeri su uživale i operne dive Gertruda Munetić, Sandra Bagarić te Ana Rucner, Tončica Čeljuska, Borna Rajić, Sonja Šarunić, Marina Tomašević, Iris Androšević Pinjuh, ali i gospoda Ljudevit Grgurić Grga, Frano Matušić, dr. Damir Eljuga te brojni drugi uzvanici. 

– Osobno sam doživjela pjesmu kao izraz duboke ženstvenosti. Sva ta emotivna stanja senzualnosti i strasti života potaknula su moju kreativnost i senzibilitet u interpretaciji. Zaista je čarobno kada se spoje sve energije glazbenika i autorskog tima te nastane ovakva divna kreacija kao što je pjesma Violina. Presretna sam zbog svih nas. – istaknula je Antonella Malis.

Neobična skladba Violina početak je zaokreta Antonelle jednom novom repertoaru koji će koncertno izvoditi, a uz arije iz opera uključivat će i svjetske glazbene hitove, poput onih svjetske dive Sarah Brightman. Tekst novog ostvarenja potpisuje Vesna Boinović Grubić, glazbu Emir Kulenović, aranžman Aleksandar Valenčić, a Antonellinu izvedbu upotpunjuju Emil Gabrić na violini te Josip Mimica na klarinetu. Goste na večeri pjesme i poezije razveselilo je omiljeno piće umjetnice – Limona, unikatne recepture i osvježavajućeg okusa.

Večer je bila ispunjena stihovima koji slave ljubav i život. Uvod je ovo u jedno novo stvaralaštvo Vesne Boinović Grubić čiji će se stihovi uz sam mjuzikl Mosta, naći i u zbirci poezije. Pjesma Violina prva je iz zbirke kojom se autorica predstavlja javnosti na ovaj način, spajajući sva tri izražaja u jedno.

– Riječ je o glazbi duše koja govori ne samo riječima već i melodijom, a vizualno nam prenosi najfiniju emociju kojom nas poziva na ljubav. Pjesma jeste ljubav i slavlje života... Nije od nota, od kapi je života... – istaknula je Vesna Boinović Grubić

Violina je i dio repertoara novog mjuzikla Most koji se trenutno priprema u Puli i Sarajevu. To glazbeno-scensko djelo govori o zabranjenoj ljubavi mladih za vrijeme rata u Mostaru, a za libreto mjuzikla zaslužne su autorica megapopularne komedije Ja mahaluša Indira Kučuk Sorguč iz Sarajeva te Slavica Lončarić. Antonella Malis u mjuziklu će utjeloviti nadnaravno biće, anđela ljubavi koji cijelo vrijeme podsjeća na suštinu našeg postojanja prenoseći emociju ljubavi kao našeg istinskog pokretača dobroga i najjaču energiju. Svojim umjetničkim stvaranjima u posljednje vrijeme niže samo uspjehe, a ove godine planira publici u Zagrebu pripremiti i prvi solistički koncert raznolikog glazbenog repertoara.

FOTO: SELECT PR