Humanitarna projekcija

Građevinski i arhitektonski fakultet pretvara se u kino, prihod od filma namijenjen azilu

Izvor: Pinterest

Studentski zbor Građevinskog i arhitektonskog fakulteta u Osijeku organizira Humanitarno kino kako bi pomogao azilskoj organizaciji Udruga Pobjede. Prikupljat će se novci, hrana, dekice, povodci i sl.

Ove srijede, 27. ožujka, s početkom od 18 sati na Građevinskom i arhitektonskom fakultetu u Osijeku održat će se Humanitarno kino. Događaj organizira fakultetski Studentski zbor.

Ispred dvorane u kojoj će se prikazati film postavit će se kutije u koje će biti moguće donirati novce, hranu za pse, dekice, povodce i slično. Sve prikupljene stvari darovat će se Udruzi Pobjede, osječkoj azilskoj organizaciji koja će obradovati drage i umiljate dlakave prijatelje! 

Studentski zbor GRAFOS-a Humanitarno kino provodi drugu godinu za redom, a prošle godine dobrovoljni prilozi bili su namijenjeni udruzi za Downov sindrom.

Komentari na članak

Vezani članci

Film "Druga strana nade"

Pikantna filmska priča

„Druga strana nade" pokazuje srednji prst hladnokrvnoj birokraciji

– Ovim sam filmom želio, koliko je u mojoj moći, promijeniti europsko shvaćanje problema izbjeglica, na koje se gleda ili kao žrtve koje treba žaliti ili pak drske ekononske emigrante koji će nam preoteti naše poslove, naše supruge i naše automobile. – objasnio je svoju inspiraciju kultni redatelj Aki Kaurismaki.

Snijeg u Šibeniku 3

Humanitarna akcija Kluba Šibenčana u Zagrebu

Šibenčani organiziraju prikupljanje donacija za udrugu Kamenčići

Klub Šibenčana u Zagrebu i ove je godine organizirao predbožićno druženje pod nazivom Mali Božić u svojim prostorijama. 

JCVD

Znanost otkriva istinu

VIDEO: Najveće laži koje nam "prodaju" filmovi

Akcijski filmovi najčešće su odmor za mozak i najčešće ne razmišljamo kolike su zapravo šanse da se scene iz tih filmova izvedu u stvarnom svijetu. A one su male. Jako male.

Pisanje

Osviješteno gledanje filma

Revija studentskog filma donosi radionicu filmske kritike, prijave sudionika u tijeku

– Kroz gledanje i analizu odabranih filmova na radionici će se usvajati filmološka znanja o strukturi filmskog djela, a razvijat će se i vještina interpretacije koja proizlazi iz mogućnosti njihova uočavanja. – poručuju organizatori intezivne radionice filmske kritike.

FOTO

Posjet dubrovačkoj katedrali

VIDEO: Misionar fra Miro Babić oduševio Dubrovčane

Mladi hrvatski misionar u dubrovačkoj katedrali održao je večernju svetu misu koja je okupila velik broj vjernika. Fra Miro pričao je o svojem afričkom putu i načinu na koji je Afrika, suprotno njegovim prvim razmišljanjima, promijenila njega, a ne on nju.