LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Koncert na festivalu Zagreb Classic

Goran Bregović donosi „pisma iz Sarajeva" pod otvoreno nebo Tomislavca

Ovoga četvrtka ne propustite jedinstvenu izvedbu "Tri pisma iz Sarajeva" na najljepšoj otvorenoj pozornici grada, u sklopu festivala Zagreb Classic.

Ovoga četvrtka ne propustite jedinstvenu izvedbu "Tri pisma iz Sarajeva" na najljepšoj otvorenoj pozornici grada, u sklopu festivala Zagreb Classic.

Još se sliježu emocije nakon spektakularne scenske izvedbe opere Ero s onoga svijeta u izvedbi Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu, a nova glazbena poslastica već nas očekuje pod otvorenim nebom, na travi Trga kralja Tomislava. Ovoga četvrtka, 29. lipnja na pozornicu festivala Zagreb Classic u 21 sat stiže Zagrebačka filharmonija i Goran Bregović, uz pratnju njegova Orkestra za svadbe i sahrane.

Pod ravnanjem maestra Krešimira Batinića predstavljaju najnoviji Bregovićev autorski projekt – Tri pisma iz Sarajeva. Posrijedi je svojevrsni violinski koncert skladan za klasičnu, klezmer i orijentalnu violinu, u kojemu kroz medij glazbe autor nudi vlastitu umjetničku viziju novoga i pomirenog, tolerantnog, multikulturalnog i multikonfesionalnog svijeta.

Projekt je premijerno predstavljen u Parizu u lipnju 2016. godine, a nakon Bruxellesa i Budimpešte, Bregović s posebnim uzbuđenjem najavljuje zagrebačku izvedbu te ističe kako mu izvedba na festivalu Zagreb Classic znači više nego bilo gdje u svijetu. Brojnim glazbenicima na pozornici Tomislavova trga pridružit će se i tri vrsna solista: Mirjana Nešković, klasična violina (Srbija), Zied Zouari, orijentalna violina (Tunis) te Gershon Leizerson, klezmer violina (Izrael).

FOTO: G.A.D. PRODUKCIJA